“با توجه به گسترش ایران و کاهش ناوگان هوایی کشور ، نیاز به هواپیماهای جدید ، سبک و فوق سبک در کشور به همین دلیل احساس می شود و طبق سند هوافضای کشور ، موسسه تحقیقات هوافضا ، طراحی اولین هواپیمای “آریا 10” که طراحی اولیه آن به پایان رسیده و اکنون در مرحله طراحی اولیه است.
اعزام انسان به فضا نشان دهنده اقتدار ملی است
حدود دو سال پیش ، در نشست فناوران فضایی ، خبری اعلام شد که برای میدان فضایی ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. اخباری مبنی بر اینکه موسسه تحقیقاتی هوافضا در حال آماده سازی 5 بیوکپسول برای حمل و نقل انسان است تا در مدار 190 کیلومتری زمین قرار گیرد. با ساخت کپسول های فضایی ، ابتدا ربات ها به فضا فرستاده می شدند تا آمادگی انسان ها برای انتقال به فضا را بهتر بررسی کنند. اکنون ، در هفته جهانی فضا ، مدیر موسسه تحقیقات هوافضا اعلام کرده است که این موسسه تحقیقاتی در تلاش است تا کپسولهای زیستی بسازد.
طراحی اولیه هواپیمای فوق سبک به پایان رسیده است
ایمی با تاکید بر اینکه اجرای این سند منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی است ، تاکید کرد: در این سند برنامه های بسیار مهمی در زمینه هوافضا دیده شده است. به عنوان مثال ، پاراگراف یک ، فصل 5 سند ، بر اکتشافات فضایی تأکید می کند ، که در درجه اول بر عهده موسسه تحقیقات هوافضا است. و سیارات دیگری دارد.
بر اساس آمارهای جهانی ، گردش فضایی جهان در بخش ماهواره حدود 400 میلیارد دلار است که قرار است تا سال 2040 به حدود 2.7 تریلیون دلار افزایش یابد. ما باید در بازار جهانی فعال باشیم و سهم کشور را به نمایندگی از از دولت حمایت کنید تا بتوانیم موافقت نامه های بین المللی را امضا کنیم.
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN ، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1999 مصوبه ای را تصویب کرد که بر اساس آن 4 اکتبر تا 10 اکتبر هر سال (13 تا 19 اکتبر) به عنوان هفته جهانی فضا تعیین شد. هدف از این کار ارتقاء و توسعه دانش فضایی و آشنایی مردم و جوانان با نقش فناوری فضایی در زندگی بشر بر روی زمین بود. این هفته اوج دو رویداد تاریخی است. 4 اکتبر 1957 ، اسپوتنیک -1 ، اولین ماهواره جهان توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق پرتاب شد ، و در 10 اکتبر 1967 ، اولین کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد استفاده صلح آمیز از فضا به امضا رسید.
امی افزود: طبق بند سوم سند جامع ، موضوع طرح اعزام انسان به فضا است که اقتدار ملی ایران را نشان می دهد و منجر به توسعه فناوری های مرتبط با این زمینه می شود. این وظیفه را وزارت علوم به م Instituteسسه تحقیقات هوافضا محول کرده است. در همین راستا ، موسسه تحقیقات هوافضا در حال آماده سازی اولین کپسول حامل انسان است که تا سال 1404 به فضا ارسال می شود.
وی ادامه داد: در واقع ما از دولت انتظار داریم که 5 گام اساسی در زمینه هوافضا بردارد ، ابتدا سند جامع توسعه هوافضای کشور که بخشی از برنامه جامع علمی کشور است و نتیجه بیش از 3000 ساعت کار علمی و تأیید شورای عالی 728 انقلاب فرهنگی ». در سال 1391 قرار است اجرا شود.
وی در خاتمه با اشاره به شعار امسال هفته جهانی فضا که موضوع حضور زنان در فضا است ، گفت: ما از این شعار استقبال می کنیم. داوطلبان زن با سابقه خلبانی از جمله افرادی هستند که برای اعزام به فضا ثبت نام اولیه را انجام داده اند و در حال حاضر آموزش های لازم را می گذرانند. او مسئول انتخاب و آموزش فضانوردان زن است. رئیس و کل دپارتمان فیزیولوژی حیوانات ، گیاهان و انسان موسسه تحقیقات هوافضا ، که آزمایشات بسیار مهمی را در شرایط بدون وزن مانند ایستگاه فضایی بین المللی انجام می دهد ، همه زنان دانشکده هستند. امیدوارم پس از انجام آزمایشات مورد نیاز ، اولین فضانورد ایرانی در بین زنان باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
لزوم پیاده سازی سند جامع توسعه هوافضای کشور
وی گفت: “ما امیدواریم که دولت از بخش خصوصی هوافضای کشور حمایت کند.” “در حال حاضر بیش از 250 شرکت در بخش خصوصی فعالیت می کنند که اکثر آنها فارغ التحصیلان دانشگاه هستند.” در حال حاضر ظرفیت پذیرش 16 دانشگاه کشور در حال حاضر حدود 520 نفر در سال ، 370 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 72 نفر در مقطع دکترا در سال است.
امیدواریم اولین فضانورد ایرانی از بین زنان انتخاب شود
وی در مورد انتظارات بخش فضایی از دولت سیزدهم ، افزود: امیدواریم شورای عالی فضایی برای تعیین استراتژی پروژه ها و مجریان این بندهای مصوب ذکر شده در سند توسعه فضایی کشور تشکیل شود.
وی تصریح کرد: تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه ها 250 نفر و تعداد دانشجویان فعلی آنها دو هزار نفر در مقطع کارشناسی ، یک هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 500 نفر در مقطع دکتری است. از سال 1975 ، تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه ها در مقطع کارشناسی حدود دو هزار نفر ، در مقطع کارشناسی ارشد حدود دو هزار و پانصد نفر و در مقطع دکترا حدود 300 نفر است. این آمار نشان دهنده توانایی تخصصی بالای کشورمان در زمینه هوافضا است.
ایمی خاطرنشان کرد: دولت باید دبیرخانه شورای عالی فضایی را فعال کند تا نهادهای فضایی کشور را که نهادهای قدرتمندی هستند هدایت و هدایت کند. البته این امر مستلزم آن است که شورای عالی فضایی در ابتدا فعال شود.
امی افزود: برای استفاده از این هواپیما در فرودگاه های کشور ، گواهی طراحی هواپیمای DOA را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کردیم. امیدواریم طراحی این هواپیما به زودی به پایان برسد و این هواپیما به صورت روزانه به عنوان تاکسی هوایی در تمام نقاط کشور و حتی کشورهای همسایه برای خدمات مهندسی ، تجاری و علمی مورد استفاده قرار گیرد.
“فتح الله امی” مدیر پژوهشکده هوافضا با اشاره به کارهای مهم انجام شده در زمینه هوافضا در ایران ، اظهار داشت: ایران ماهواره “امید” را برای اولین بار در سال 2008 به فضا پرتاب کرد. پس از آن ماهواره ها رصد ، نوید ، فجر و پیام از جمله پرتاب های موفقی بودند که تاکنون انجام شده است. اما آزمایشات مورد انتظار موفقیت آمیز بودند ، مانند آزمایش سکوی پرتاب برای حامل های فضایی با نیروی زیاد ، آزمایش جداسازی و شروع مرحله دوم پیشرانه.
رئیس پژوهشکده خاطرنشان کرد: طبق بند دوم سند هوافضا ، ایران باید با استفاده از توانمندی های دانشگاه ها تا سال 1404 از طریق علوم و فناوری های مربوطه به مقام اول منطقه در زمینه تسخیر و تسلط فضا در منطقه دست یابد. و مراکز علمی و تحقیقاتی این کشور در بین 26 کشور موقعیت خوبی در منطقه دارد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری