معاون وزیر ارتباطات گفت: ایران و چین در گذشته تاریخ، تمدن، قدمت و روابط بین المللی داشته اند؛ روابط اقتصادی، تجاری و اجتماعی دو کشور از زمان راه ابریشم برقرار بوده است.
معاون وزیر ارتباطات افزود: روابط ایران و چین دیرینه، همه جانبه، مستمر و تاثیرگذار در طول تاریخ بوده و تبادلات فرهنگی و هنری همواره شاه این روابط بوده است و نمایشگاه تمبر ایران و چین بیانگر تاریخ است. روابط دو کشور از گذشته تا کنون است و زمینه ها و ظرفیت های مختلف همکاری و تعامل فرهنگی و اجتماعی دو ملت را در طول تاریخ به تصویر می کشد و به نسل جدید منتقل می کند.
در این مراسم سید عباس عراقچی مشاور وزیر امور خارجه، سید احمد محیط طباطبایی رئیس شورای بین المللی موزه ها – ایکوم ایران و علاءالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین و مجید رضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین حضور داشت و مصیب امیری رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری حضور داشت.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
چانگ هوآ سفیر چین در تهران همچنین در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین در موزه ملی ارتباطات گفت: ماه گذشته این موزه از تمبر یادبود پنجاهمین سالگرد روابط سیاسی چین و ایران رونمایی کرد. مطمئنم همه دوستداران تمبر می توانند در این نمایشگاه مشترک با تاریخ کهن ایران و چین و زیبایی تمبر آشنا شوند.
نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین در حافظه تاریخی مردم دو کشور ثبت می شود
مهر مشترک سفیر فرهنگی و پل دوستی ملت هاست
سفیر جمهوری خلق چین در تهران با قدردانی از موزه ملی ارتباطات برای برگزاری نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین گفت: تمبر کوچک به عنوان نمادی از تاریخ نشان دهنده توسعه یک کشور یا منطقه از نظر سیاسی است. در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی». در تمبرهای رایج به عنوان سفیران فرهنگی، در قالب کاغذهای کوچک، مفاهیم مختلف فرهنگی و غنای معنوی ملت ها غنی می شود.
سبحانی فر افزود: تمبرهای مشترک ایران و چین مربوط به صد سال اخیر تاکنون است و نشان از روابط بسیار خوب دو کشور در قرن اخیر دارد. مهر مشترک دوستی ایران و چین ماه گذشته و همزمان با دیدار سفیر چین در تهران رونمایی شد.چانگ هوآ موزه ارتباطات و گنجینه تمبر در بازدید از این موزه پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تمبرهای مشترک دو کشور را داد و مورد استقبال قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی پست ایران گفت: هیچ دو ملت، فرهنگ و تمدن بزرگی را نمی توان یافت که مانند ایران و چین پیوند فرهنگی عمیق و کهن داشته باشند و همواره در کنار هم به سمت افق های روشن همکاری و توسعه روابط گام بردارند. این میراث ارزشمندی است که باید به نسل آینده منتقل شود.
عمیدی تصریح کرد: برگزاری امروز این نمایشگاه رویدادی موثر است که باعث تعمیق روابط فرهنگی دو کشور شد و قطعا در تاریخ، فرهنگ و هنر دو کشور باقی خواهد ماند و در حافظه تاریخی مردم ایران ثبت خواهد شد. دو کشور.”
چانگ هوآ خاطرنشان کرد: تمبر کوچک مانند پل دوستی است، ایرانیان ضرب المثلی دارند که می گوید کوه به کوه نمی رسد، ولی به دل راه دارد (به انسان می رسد); ما چینی ها هم شعری داریم که می گوید: گل یا پرنده می تواند دنیا را تغییر دهد و شاخه و برگ زندگی است و باید به آن احترام بگذاریم.
مدیر موزه ملی ارتباطات گفت: تمبر به عنوان سفیر فرهنگی در کنار اهمیت هنری و زیبایی شناختی خود به عنوان یک رسانه ارتباطی با پیام رسانی و فراگیری نقش های مختلفی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، اقتصادی و اجتماعی ایفا می کند. زمینه های سیاسی کشورها».
نمایشگاهی که امروز افتتاح شد به بهانه پنجاهمین سال روابط دیپلماتیک ایران و چین برگزار می شود و برگزاری نمایشگاهی از تمبرهای مشترک آنها حائز اهمیت است. هم اکنون نیز سیاست و راهبردی که بین ایران و چشم تهیه شده نشان می دهد که دو کشور مصمم به تقویت و تعمیق روابط خود هستند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ICTNN، رمضانعلی سبحانیفر دوشنبه (20 ژانویه 1400) ساعت مراسم اولین نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین وی در موزه ملی ارتباطات گفت: تمبر علاوه بر اینکه سفیر فرهنگی است، اما با توجه به تصاویری که بر روی این کاغذهای کوچک حک شده، نشان دهنده مسائل و مفاهیم مشترک اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بین کشورها و ملت ها است. “
وی افزود: اسناد و مدارک تاریخی و سوابق روابط نشان می دهد که ایران و چین هیچ گاه در تضاد با یکدیگر نبوده اند و امیدوارم با این اتفاقات فرهنگی بتوانیم در توسعه روابط دو کشور کوشاتر باشیم و از ظرفیت های موجود استفاده کنیم. ”
حسن عمیدی مدیرکل دفتر شرکت ملی پست و رئیس موزه ملی ارتباطات گفت: امروز افتتاحیه نمایشگاه تمبر ایران و چین به عنوان اولین نمایشگاه تمبرهای موضوعی مشترک کشور، فصل جدیدی است. در گسترش روابط فرهنگی
سفیر چین در تهران تصریح کرد: ایران و چین در 50 سال گذشته دو تمبر مشترک منتشر کرده اند.مسجد شیخ لطف الله اصفهان و برج ساعت شیعیان چین و غیره پل خواجو اصفهان و پل گوانجی منتشر شده اند. تمبرهای مشترک بیانگر روابط دوستانه ایران و چین در نیم قرن گذشته است و با وجود تغییرات منطقه ای و بین المللی، اراده چین برای توسعه روابط دوستانه با ایران هرگز تغییر نکرده است.
سبحانی فر تاکید کرد: باید تاریخ فرهنگی و روابط تاریخی و گذشته دو کشور را به نسل جدید منتقل کنیم تا بتوانیم در این راه آهن جدید تصمیمات خوبی گرفته و روابط مشترک موجود را تعمیق کنیم تا علاوه بر روابط فرهنگی بتوانیم استفاده از ظرفیت های موجود در بخش های اقتصادی و از نظر سیاسی و اجتماعی بیشتر استثمار کنند.