کارمندان بخش “DeepMind” شرکت گوگل از این شرکت می خواهند که قراردادهای نظامی را کنار بگذارد.
به گزارش ICTNNکارمندان Google DeepMind نامه ای را امضا کرده اند و از گوگل خواسته اند تا قراردادهای خود با سازمان های نظامی را کنار بگذارد. این نامه در 16 می امسال تهیه شده و حدود 200 نفر آن را امضا کرده اند که معادل پنج درصد از کل کارمندان DeepMind است.
DeepMind یکی از بخش های توسعه هوش مصنوعی گوگل است و در این نامه آمده است که پذیرش قراردادهای نظامی برخلاف قوانین این شرکت در زمینه هوش مصنوعی است.
این نامه در حالی منتشر می شود که نگرانی های داخلی آزمایشگاه هوش مصنوعی مبنی بر اینکه این فناوری ممکن است از طریق قراردادهای ابری به آژانس های نظامی فروخته شده باشد، منتشر شده است.
به گفته تایم، قراردادهای گوگل با ارتش آمریکا و ارتش اسرائیل امکان دسترسی به خدمات از طریق ابر را فراهم می کند و این شامل فناوری هوش مصنوعی توسعه یافته توسط DeepMind می شود.
توجه داشته باشید که هیچ سازمان نظامی خاصی در این نامه ذکر نشده است.
گزارشی در سال 2021 میزان فناوری ارائه شده توسط گوگل و آمازون به دولت اسرائیل را در مشارکتی به نام پروژه نیمبوس نشان داد. این اولین بار نیست که کارمندان گوگل به طور علنی در حمایت از اهداف نظامی و سیاسی اعتراض می کنند و این شرکت ده ها کارمند را که در اوایل سال جاری علیه پروژه Nimbus صحبت می کردند، اخراج کرد.
در این نامه آمده است: هرگونه دخالت در توسعه نظامی و تسلیحاتی بر جایگاه رهبری ما در هوش مصنوعی اخلاقی و مسئولانه تأثیر می گذارد و مغایر با بیانیه مأموریت ما و اصول اعلام شده هوش مصنوعی است. شایان ذکر است که شعار گوگل قبلاً «شرور نباش» بود.
سپس این نامه از مدیران DeepMind می خواهد تا از دسترسی کاربران نظامی به فناوری هوش مصنوعی آن جلوگیری کنند و یک بدنه مدیریت داخلی جدید برای جلوگیری از استفاده نظامی از این فناوری در آینده ایجاد کنند.
به گفته این چهار کارمند ناشناس، گوگل هنوز به این نامه پاسخ مشخصی نداده است. یکی از آنها می گوید: ما هیچ پاسخ معناداری از مقامات گوگل دریافت نکرده ایم و هر لحظه که می گذرد، ناامیدی ما بیشتر می شود.
با این حال گوگل به خبر این نامه پاسخ داد و اعلام کرد که تمامی قراردادهای این شرکت از اصول هوش مصنوعی پیروی می کند. این شرکت میگوید قرارداد با دولت اسرائیل «محمولههای بسیار حساس، طبقهبندیشده یا نظامی مرتبط با تسلیحات یا سرویسهای اطلاعاتی را پوشش نمیدهد». با این حال، مشارکت این کشور با دولت اسرائیل در ماه های اخیر به شدت مورد بحث بوده است.
گوگل در سال 2014 شرکت DeepMind را خریداری کرد، اما با این وعده که فناوری هوش مصنوعی آن هرگز برای اهداف نظامی یا نظارتی استفاده نخواهد شد. برای سالها، DeepMind اجازه داشت با استقلال زیادی از شرکت مادر خود فعالیت کند، اما به نظر میرسد رقابت رو به رشد در هوش مصنوعی این وضعیت را تغییر داده است. رهبران این آزمایشگاه سال ها به دنبال استقلال بیشتر از گوگل بودند، اما این پیشنهاد در سال 2021 رد شد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات