فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم اکنون دارای 14 گروه پژوهشی به نامهای زبان و ادبیات فارسی، زبان و رایانه، ادبیات تطبیقی، ادبیات انقلاب اسلامی، خارج از کشور، زبانها و گویشهای ایرانی، پژوهش ادبی، دستور زبان و خوشنویسی فارسی، واژگان، فهرستنویسی، تصحیح است. دارای متون، ادبیات معاصر، مطالعات زبان و ادبیات فارسی در آسیای صغیر و دایره المعارف زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره است که هر کدام توسط یک کارگردان، گروهی از مشاوران متخصص و پژوهشگران مجرب در آن زمینه مدیریت می شود. .
به گزارش گروه فرهنگی ICTNN از شبکه چشم و چراغ وابسته به فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کلمه مرکب انگلیسی کیوب ماهواره یا به اختصار cubesat ماهواره ای در زبان انگلیسی با طول، عرض و ارتفاع 10 سانتی متر است. جرم حدود 33.1 کیلوگرم. در هر واحد.
امروزه ماهواره های مختلفی به دور زمین می چرخند که نام همه آنها لاتین است. چگونه آنها را فارسی صدا کنیم و آیا معادلی برای ماهواره مکعبی داریم؟
به گزارش ICTNN، راه اندازی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با هدف حفظ سلامت و تقویت و گسترش زبان فارسی و تجهیز آن برای رفع نیازهای روزافزون فرهنگی، علمی و فنی و رفع پراکندگی و هماهنگی در فعالیت های فرهنگی. و مراکز تحقیقاتی در زمینه زبان و ادبیات فارسی. و سازماندهی تبادل تجربیات گسترده و مثمر ثمر در زمینه تحقیقات و مطالعات در این زمینه و صرفه جویی در انرژی و استفاده صحیح از کارشناسان و محققان و ایجاد مرجعی معتبر و معتبر جهانی در ایران در جلسات 208 و 209 شورای عالی. از انقلاب فرهنگی در تاریخ 26/10/68 و 24/11/68 تصویب شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در بدو تأسیس فرهنگستان، 17 نفر از صاحب نظران، نویسندگان و صاحب نظران برجسته زبان و ادبیات فارسی را انتخاب و برای صدور حکم عضویت در شورای فرهنگستان به ریاست جمهوری معرفی کرد. . سرانجام اولین جلسه شورای فرهنگستان در تاریخ 26/6/69 به دعوت وزارت فرهنگ و آموزش عالی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز) در محل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
غلامعلی حداد عادل او از سال 2008 رئیس آکادمی است سیدمجتبی حسینی منشی و محمد دبیر مقدم معاونت علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی هستند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
متخصصان گروه مهندسی هوافضا در گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با توجه به معنا و شکل آن، معادل یک ماهواره مکعبی را انتخاب کرده اند. برای شکل اختصاری آن از استعاره تاس برای نشان دادن شکل مکعبی این ماهواره استفاده می شود و با ادغام دو کلمه تاس و ماهواره کلمه تاس به وجود آمده است.