وی ادامه داد: رتبه ایران در شاخص نوآوری در جهان به 52 رسیده است در حالی که این رتبه در سال 2014 در بین 141 کشور 125 بوده است.
وی با بیان اینکه انتظار می رفت شرکت های دانش بنیان بخشی از توسعه کشور را به دوش بکشند، تصریح کرد: برای ترسیم صحیح وضعیت این شرکت ها، گزارش های واقعی از وضعیت این شرکت ها در این شرکت اعتبارسنجی تهیه کردیم. این گزارش بر اساس داده های تمامی شرکت های دانش بنیان، صندوق های پژوهش و فناوری، بانک ها و کلیه موسسات مالی در سال گذشته تهیه شده است.
دلیری با بیان اینکه شاخص نوآوری در 7 زیرمجموعه تعریف شده است، ادامه داد: کشور در شاخص بهبود شرایط کسب و کار وضعیت بدی دارد و بدترین وضعیت را در حوزه تسهیل گری در موسسات مالی داریم.
دلیری با بیان اینکه سیستم اعتباربخشی موجود در کشور ایراداتی دارد، گفت: شرکت های بزرگ تسهیلات مالی بیشتری گرفتند و همه شرکت ها با چالش اعتبارسنجی مواجه هستند.
پژوهشگر اقتصادی اقتصاد دانش بنیان افزود: جمع بندی و تحلیل اطلاعات گزارش اکوسیستم شرکت های دانش بنیان نشان می دهد که اولا اکوسیستم فناورانه شکل گرفته و به بلوغ نسبی رسیده و سهم معینی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است. . اما وقتی اطلاعات را پردازش می کنید، نتایج تصمیمات ممکن است در برخی موارد نیاز به آسیب شناسی داشته باشد. بنابراین رویکرد ما در این گزارش نشان دادن جایگاه اقتصاد دانش بنیان است و سعی کردیم نقاط ضعف و قوت را بیان کنیم تا بتوان از آن در تصمیم گیری ها استفاده کرد.
صادقی تصریح کرد: روش های انعقاد قرارداد به صورت ارزی یا نمایندگی ریالی یا سپرده ارزی یا سپرده ریالی است. روند اعطای تسهیلات به دو صورت ارزی و ریالی است و طرح ها باید توسط بانک ها اجرا شود. 99 درصد تسهیلات صندوق توسعه ملی ارزی است. 88 همات (هزار میلیارد تومان) کل پولی است که در این سال ها به ریال پرداخت شده است.
به گزارش ICTNN، همایش ملی رونمایی از گزارش سالانه اکوسیستم شرکت های دانش بنیان صبح امروز با حضور ابوجعفری مشاور وزیر اقتصاد در امور دانش بنیان، مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه رئیس جمهور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، میرمحمد صادقی، قائم مقام صندوق توسعه ملی و همچنین مدیران ارشد معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، مرکز همکاری های تحول و توسعه ریاست جمهوری، پژوهش و فناوری صندوق ها، انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر و بانک ها برگزار شد.
دلیری خاطرنشان کرد: در حال حاضر 7 هزار و 500 شرکت دانش بنیان و تعداد زیادی استارتاپ و شرکت خلاق در کشور راه اندازی شده است و لازم است چتر نهادهای مالی بر سر آنها گذاشته شود تا شرکت های تولیدی مجبور نباشند نگران تامین مالی
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
روند ارزیابی شرکت های دانش بنیان اصلاح می شود
علیرضا دلیری امروز در همایش ملی رونمایی از گزارش سالانه اکوسیستم شرکت های دانش بنیان، برگزاری این همایش را نگاهی گذرا به موضوع مهم اعتبارسنجی دانست و افزود: من همیشه این موضوع را داشته ام. این سوال در ذهن من وجود دارد که چگونه می توان مشکل اعتبار سنجی را حل کرد.”
وی با طرح این موضوع که پرداخت ها انجام می شود و از سوی دیگر «نقض» وجود دارد، یادآور شد: بانک ها براساس ابزار و قوانینی که در اختیار دارند، پرداخت ها را انجام می دهند، اما در طول 15 سالی که در کنار شرکت های دانش بنیان بودم، پرداخت ها را انجام می دهم. مشاهده کرد که حوزه دانش بنیان با دو باگ اساسی «اعتبارسنجی» و «ارزشسنجی» مواجه است.
دستیار ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، رتبه ایران در این شاخص در سال 2014 را 136 در جهان اعلام کرد و افزود: اکنون این رتبه ارتقا یافته است. زیرا تامین مالی از منابع بانکی بهبود یافته است.
وی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان نباید تنها به موضوعات فنی و بازاریابی بپردازند تا فرآیند تجاری سازی به سرعت انجام شود. دارند. بررسی پراکندگی تسهیلات نشان می دهد که بخش قابل توجهی از شرکت ها نتوانسته اند از منابع وام شرکت دانش بانیان استفاده کنند در حالی که شرکت های بزرگ در سیستم بانکی تامین مالی بهتری داشتند.
ارتقای جایگاه ایران در بهبود کسب و کار
در این همایش مصطفی عرب کارشناس ارشد اکوسیستم دانش بنیان با اشاره به اینکه گزارش اکوسیستم دانش بنیان سومین سالی است که رونمایی می شود، اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال به عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال». خلقت»، این گونه گزارش ها جایگاه ویژه ای دارند. و لازم است اطلاعات تحلیلی اقتصاد دانش بنیان در اختیار کارشناسان و فعالان این حوزه قرار گیرد.
ابوجعفری ایجاد صندوق های جسورانه و بورسی را از دیگر اقدامات تامین مالی حوزه دانش بنیان عنوان کرد و ادامه داد: بیمه دانش بنیان از دیگر چالش های اقتصاد دانش بنیان است و در این زمینه برای توسعه برنامه ریزی می شود. بیمه در این زمینه در حال تدوین است.
قائم مقام صندوق توسعه ملی تصریح کرد: قرارداد صرافی با 9 بانک منعقد شده است. برای سپرده های ریالی پول را در بانک واریز می کنیم و میزان دخالت طرح در صندوق کاهش می یابد. در 6 ماهه اول سال 1401 نزدیک به 7.6 هزار میلیارد ریال قراردادهای شرکت های دانش بنیان بوده که میزان تسهیلات اعطایی در این 6 ماهه 5.2 هزار میلیارد ریال بوده است.
مصطفی عرب افزود: آسیب شناسی حوزه دانش را به دو قسمت تقسیم کرد. اولین موضوعی که کمتر به آن پرداخته می شود آسیب شناسی بر اساس فعالیت شرکت های دانش بنیان است. آمارها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان نتوانسته اند فرآیند تامین مالی خود را به درستی انجام دهند و از نظر الزامات حاکمیت شرکتی یا قانون تجارت دارای ایرادات اساسی هستند. شرکت های دانش بنیان باید اهمیت سلامت مالی و مسائل مربوط به تجاری سازی کسب و کار را در نظر بگیرند. به خود توجه کنند و به همین دلیل شرکت های دانش بنیان در تامین منابع مالی دچار مشکل می شوند.
عرب افزود: آمارهای تحلیلی نشان می دهد که از مجموع معافیت های مالیاتی مربوط به محصولات دانش بنیان که به شرکت های دانش بنیان نوع یک تعلق می گیرد، کل معافیت مالیاتی شرکت ها برای سال 1398 حدود 1000 میلیارد تومان بوده است که این عدد تنها معادل 0.3 درصد درآمد مالیاتی دولت در سال 1400 است. همچنین آمارها نشان می دهد که مانده بدهی شرکت های دانش بنیان به سیستم بانکی در پایان سال 1400 حدود 68 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی ارائه خدمات تخصصی برای حوزه دانش بنیان را از دیگر چالش ها عنوان کرد و گفت: به همین منظور شرکتی برای اعتبارسنجی راه اندازی شد که ارائه خدمات تخصصی اعتبارسنجی موسسات مالی از ماموریت های آن است.
وی ادامه داد: بانک طرح را ارزیابی می کند در حالی که بیشتر کار در صندوق توسط صندوق انجام می شود.
مدیر کارگزار اعتبارسنجی صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه گزارش اکوسیستمی شرکت های دانش بنیان مبتنی بر تحلیل شخصی نیست و مبتنی بر داده های خرد است. فعالیت آنها در گزارش اکوسیستم شرکت های دانش بنیان به تفصیل مورد تحلیل قرار گرفته است. به عنوان نمونه نیمی از شرکت های دانش بنیان پس از سال 1392 تاسیس شدند.وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر تعداد شرکت های دانش بنیان از حدود 1500 شرکت به حدود 7500 شرکت افزایش یافته است، افزود: در سال های اخیر به طور متوسط 1000 شرکت به تعداد شرکت های دانش بنیان اضافه شده است. همچنین درآمد شرکت های دانش بنیان از سال 1395 چندین برابر شده است.
وی گفت: این صندوق سه هدف اساسی دارد که شامل تبدیل بخشی از ثروت ماندگار و سرمایه اقتصادی مولد و حفظ سهم منابع نفت و گاز نسل های آینده از طریق تامین مالی پروژه های اقتصادی در قالب اعطای تسهیلات بانکی است.
وی با تاکید بر لزوم رفع این دو باگ افزود: کندی موسسات مالی در حمایت از شرکت های دانش بنیان به دلیل عدم اعتبارسنجی است. در دنیا مدل های دقیقی در این زمینه وجود دارد که دیگر نیازی به ضمانت نامه و ضمانت و … ندارد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در دنیای رقابتی امروز چالش های جدی در فرآیند تولید ایجاد شده است که بنگاه های اقتصادی را با مشکلاتی مواجه کرده است به گونه ای که هر روز شاهد افزایش نوآوری در فرآیند تولید کالا و کالا هستیم. محصولات
عرب با بیان اینکه 22 درصد اعضای هیئت مدیره و 12 درصد مدیران عامل شرکت های دانش بنیان را زنان تشکیل می دهند، افزود: طبق آمار در پایان سال 1400 حدود 275 هزار نفر در شرکت های دانش بنیان مشغول به کار بودند که این آمار نسبت به ابتدای سال 2019. 20 درصد رشد داشته است. این نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از فعالان و نخبگان در شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند.
در این همایش دستیار ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به رتبه نامطلوب ایران در بهبود کسب و کار گفت: در این شاخص در سال 2014 رتبه 136 را در جهان کسب کرده ایم اما اکنون این رتبه بهبود یافته است؛ زیرا تامین مالی از منابع بانکی بهبود یافته است.
وی خاطرنشان کرد: از 15 سال پیش در ایران در حوزه تنوع، منابع تامین مالی آغاز شد و صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین مالی پروژه های دانش بنیان و جایگزینی آن با نظام بانکی بر اساس قانون حمایت از دانش تاسیس شد. شرکت های مستقر
توسعه شرکت های دانش بنیان نیازمند تامین مالی است
مشاور وزیر اقتصاد در حوزه دانش بنیان ها با بیان اینکه توسعه دانش بنیان ها نیازمند تامین مالی است، یادآور شد: بنابراین در این وزارتخانه آیین نامه ای را برای تسهیل مسیر تامین مالی حوزه دانش به تصویب هیات وزیران رساندیم. پایه ها تامین مالی این شرکت ها تنها وابسته به سیستم بانکی نیست، بلکه نهادهایی مانند بازار سرمایه و سازمان های سرمایه گذاری خارجی را نیز در بر می گیرد.
روح الله ابوجعفری مشاور وزیر اقتصاد، گذار از اقتصاد نفتی را یکی از الزامات کشور با توجه به چالش های موجود در حوزه فروش به دلیل اعمال تحریم ها دانست و افزود: در آینده پارادایم نفتی تغییر کرده است و این منبع دیگر به عنوان منبع انرژی در نظر گرفته نمی شود.”
در ادامه میرمحمد صادقی قائم مقام صندوق توسعه ملی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی یک صندوق ارزی است و کل عملیات صندوق بر مبنای صندوق ارزی است. این صندوق بر اساس بند 33 سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه تشکیل و در سال 1390 تاسیس و اساسنامه آن نیز اجرا شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری