شفاف سازی مختصر شرکت First Companion درباره قرارداد موسوم به نوکیا 3 و همچنین تایید ضمنی ترک تشریفات برگزاری این مناقصه پر حاشیه، ابهامات جدیدی را در مورد این قرارداد برای سهامداران و ذینفعان این جامعه آشکار کرد.
به گزارش ICTNN، مهدی اخوان بهادی، مدیرعامل شرکت همراه اول اعلام کرد که با توجه به نیاز حوزه فنی خود به تامین 2000 سرور و همچنین تامین تجهیزات فاز سوم نوکیا، “مناقصه محدود” و دو مورد قراردادها متعاقباً منعقد شد.
در قرارداد اول تامین تجهیزات پردازش ابری ماهواره اول با شرکت فناوری اطلاعات اطلس فردا و جامعه مدنی پرتو آبی ابتکار نوین به عنوان تامین کننده ضمانت نامه های بانکی و در قرارداد دوم خرید تجهیزات برای ماهواره سوم. بخش نوکیا با شرکت پرتو آبی ابتکار نوین امضا شده است. شرکت پرتو آبی ابتکار نوین یکی از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ ابتکار نوین می باشد که هیات مدیره سال مالی گذشته آن شامل افراد زیر می باشد.
به گفته مدیرعامل شرکت اول، برای قرارداد اول، مبلغ 500 میلیارد تومان (از طریق بانک تجارت) پیش پرداخت و در چند مرحله و پس از تایید شرکت اول مبنی بر عدم انجام تعهدات پیمانکار طبق ماده 12 به صورت پیش پرداخت شده است. 13 قرارداد، او این قرارداد را فسخ می کند. به آرامی و متعاقباً ضبط ضمانت نامه های حسن انجام کار و پیش پرداخت به مبلغ 1066 میلیارد تومان انجام شد، مبالغ ضمانت نامه ها به طور کامل توسط بانک های صادرکننده ضمانت نامه به حساب شرکت واریز شد.
برای قرارداد دوم مبلغ 351 میلیارد تومان پیش پرداخت و در چند مرحله انجام شد و پیمانکار تقریباً 13 درصد مبلغ قرارداد را تحویل داد. در نهایت شریک اول نسبت به توقیف ضمانتنامههای حسن انجام و پیشپرداخت به مبلغ 504 میلیارد تومان اقدام میکند که مبالغ ضمانتنامهها به طور کامل توسط بانکهای صادرکننده ضمانتنامه به حساب شرکت واریز شده است.
اظهارات مدیرعامل شرکت اول که بدون ذکر تاریخ برگزاری دو مناقصه مذکور در سال مالی جاری افشا شده است، ابهامات زیادی را ایجاد کرده است که به نظر می رسد نیاز به حسابرسی دقیق سازمان حسابرسی داشته باشد.
با توجه به مدارک تکمیلی دریافتی، این پیشنهادات با خروج از تشریفات و با امضای مدیرعامل و معاون اول مالی همراه با در نظر گرفتن ابعاد قرارداد و ارزش آن، به دلیل ابقای آن در یک راه محدود و عدم شناسایی و رقابت سایر پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات مشهود است. مهمتر از آن اینکه با وجود ارزش تقریبی این دو قرارداد 900 میلیارد تومان که از نظر ارزی معادل تقریبی 18 میلیون یورو (با احتساب نرخ هر یورو 50 هزار تومان) است، اما حروف اول معاونت حقوقی در گزارش خروج از تشریفات این قرارداد هیچ چیز بزرگی وجود ندارد. قراردادی که بر اساس آن 2000 سرور در خارج از کشور خریداری می شود که از نظر حمل و نقل، استقرار و استقرار توسط یک شرکت امکان پذیر نیست.
مدیرعامل همراه اول گفت: با توقیف این ضمانتنامهها ضرری برای این شرکت وجود ندارد، اما اگر فرضیه خرید ارزهای ملی یا خارجی از پیشپرداختهای پرداختی از جیب موبایل اول به کارآفرین طی نیمه اول سال جاری، می توان گفت تامین کنندگان با قید ضمانت های خود، این تجهیزات سود سرشار خرید ارز را فراتر از این قرارداد ویژه در نظر گرفتند. روشی مشابه آنچه در مورد چای دباش و قبلاً در موارد مختلف مانند دروازه پتروشیمی رخ داد.
در صورت اثبات این مشکل، فسخ این دو قرارداد هیچ تاثیری بر حقوق ایجاد سهامداران شرکت اول نخواهد داشت و نیازمند کنترل قانونی و قضایی با دقت نظر نهادهای نظارتی است. فاصله زمانی انعقاد دو قرارداد در صورت عدم تحویل تجهیزات به شرکت اول در محل اجرای قرارداد اول و در عین حال عدم ثبت ضمانت نامه با وجود تاخیر قابل توجه. پس از گذشت شش ماه از اجرای قراردادها، سؤالات زیادی در مورد اجرای آن ایجاد شد. هیأت مدیره فعلی برای سهامداران تشکیل شود. چگونه می توان قرارداد جدید ۵۹ میلیارد تومانی را به شرکتی واگذار کرد که به تعهدات خود در قرارداد اول به موقع و بدون تشریفات عمل نکرده است؟
پس از گذشت 8 ماه از سال در شش ماهه اول سال چگونه می توان صورتجلسه فراخوان مناقصه را بدون دریافت نظر حراست یا مدیر حقوقی تنظیم کرد؟ آیا تشریفات قبل از اجرای قرارداد نباید انجام شود؟
به نظر می رسد ورود سازمان حسابرسی و بازرسی به این موضوع و ارتباط برقرار شده بین شرکت های هلدینگ پرتو آبی با شریک اول بسیار جدی و قبل از مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران این شرکت باشد که نقش حیاتی ایفا می کند. مخابرات و پس از آن سود سهام عدالت بیش از 49 میلیون ایرانی دارد، باید شفاف سازی شود و از حقوق همه سهامداران جلوگیری شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات