آلمان و جمهوری چک روز جمعه روسیه را مسئول یک سری حملات سایبری اخیر دانستند که باعث شد اتحادیه اروپا نسبت به عواقب چنین رفتارهای مخرب در فضای سایبری به مسکو هشدار دهد.
به گزارش ICTNN، این اتهامات در شرایطی مطرح می شود که روابط مسکو و غرب پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 و حمایت اتحادیه اروپا از کیو، متشنج شده است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت: «تحقیقات جدید دولت نشان داده است که گروهی به نام APT28 اعضای حزب سوسیال دموکرات را در یک حمله سایبری هدف قرار داده است.
وزیر خارجه آلمان در سفر به استرالیا به خبرنگاران گفت: این گروه هکری توسط اطلاعات نظامی روسیه هدایت می شود. به عبارت دیگر، این یک حمله سایبری کاملا غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول روسیه علیه آلمان است که پیامدهایی در پی خواهد داشت.
گروه APT28 که با نام Fancy Bear نیز شناخته می شود، متهم به انجام ده ها حمله سایبری در کشورهای سراسر جهان است. اما روسیه هرگونه دخالت در چنین اقداماتی را رد کرده است.
حمله کامپیوتری علیه حزب اولاف شولتز صدراعظم آلمان سال گذشته فاش شد. به گفته برلین، هکرها از یک آسیب پذیری شناخته شده در Outlook مایکروسافت برای نفوذ به حساب های ایمیل استفاده کردند.
روز جمعه برلین کاردار سفارت روسیه را به خاطر این حادثه احضار کرد. سفارت روسیه در آلمان اعلام کرد که نماینده این کشور اتهامات مربوط به دخالت ساختارهای دولتی روسیه در این حادثه را قاطعانه رد کرده و آنها را غیرمستند و بیاساس میداند.
نانسی فیزر وزیر کشور آلمان گفت: این عملیات سایبری توسط اطلاعات نظامی روسیه سازماندهی شد و در سال 2022 آغاز شد و شرکت های آلمانی در بخش های تسلیحاتی و هوافضا را هدف قرار داد.
او در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در پراگ با همتای چک خود ویت راکوسان گفت که چنین حملات سایبری تهدیدی برای دموکراسی، امنیت ملی و جوامع آزاد ما هستند. فیزر افزود: ما دوباره از روسیه می خواهیم که این فعالیت ها را متوقف کند.
مقامات دولت چک همچنین اعلام کردند که تعدادی از نهادهای دولتی در آن کشور در سال 2023 با سوء استفاده از آسیب پذیری Outlook مایکروسافت که توسط APT28 ایجاد شده بود، هدف حملات سایبری قرار گرفتند.
وزیر کشور جمهوری چک گفت: زیرساخت های کشورش اخیراً ده ها مورد از این حملات را متحمل شده است.
جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت، اتحادیه اروپا از طیف کاملی از اقدامات برای جلوگیری، بازدارندگی و واکنش به رفتار مخرب روسیه در فضای سایبری استفاده خواهد کرد. وی افزود: موسسات، سازمان ها و نهادهای دولتی سایر کشورهای عضو از جمله لهستان، لیتوانی، اسلواکی و سوئد در گذشته هدف حمله APT28 قرار گرفته اند.
یکی از بزرگترین حملاتی که به گروه APT28 نسبت داده شد، حمله سایبری سال 2015 به پارلمان آلمان (بوندستاگ) بود که شبکه کامپیوتری آن را فلج کرد و تعمیر آن روزها طول کشید.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در سال 2020 به دلیل این حادثه تحریم هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با گروه APT28 اعمال کرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات