در پی مخالفت سازمان تنظیم مقررات بریتانیا (CMA) با تصویب قرارداد خرید اکتیویژن بلیزارد، مایکروسافت از این تصمیم انتقاد کرد.
روز چهارشنبه، آن تنظیم کننده مخالفت صریح خود را با خرید 69 میلیارد دلاری اعلام کرد و یکی از دلایل آن را نگرانی در مورد تأثیر منفی بر بازار ابری بازی های ویدیویی عنوان کرد. اکنون براد اسمیت، سخنگوی مایکروسافت در مصاحبه خود با بی بی سی اعلام کرده است که این اقدام تاریک ترین روز این شرکت در روابط چهل ساله خود با بریتانیا است.
این تصمیم تأثیر بیسابقه و قابل توجهی بر تمرکز ما بر فرصتهای آینده برای رشد در بازار فناوری بریتانیا خواهد داشت. مردم حیرت زده و ناامید شده اند و اعتماد آنها به وضعیت فناوری در بریتانیا به طور جدی متزلزل شده است.
برد اسمیت
او همچنین استدلال میکند که اگر قرار است بریتانیا به مکانی تبدیل شود که فناوری نه تنها در آن پرورش داده شود، بلکه در آن ایجاد شود، باید نقش این نهاد و ساختار نظارتی فعلی به دقت بررسی شود.
آنچه اتفاق افتاد پیام روشنی را ارسال می کند: اتحادیه اروپا در راه اندازی کسب و کار بهتر از بریتانیا است.
برد اسمیت
لازم به ذکر است که مقامات نظارتی ایالات متحده و اتحادیه اروپا هنوز رای نهایی خود را در مورد این پرونده صادر نکرده اند، اما مقام انگلیسی تاکید می کند که مخالفت خود با اجرای قرارداد لزوما از وقوع آن جلوگیری می کند.
اکتیویژن به بازارهای مختلفی متصل است و ارتباط آن با انگلستان را نمی توان نادیده گرفت. بنابراین این تصمیم مانع از اجرای قرارداد در سراسر جهان می شود.
تنظیم کننده بریتانیا
لازم به ذکر است که مایکروسافت و اکتیویژن درخواستی را برای ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر صادر کرده اند. بابی کوتیک، مدیرعامل اکتیویژن نیز اخیراً در مصاحبه ای با CNBC گفت که ممانعت مایکروسافت از خرید ناشر Call of Duty به جاه طلبی های دولت بریتانیا برای تبدیل شدن به یکی از ابرقدرت ها در زمینه فناوری لطمه می زند.
سارا کاردل، رئیس بخش اجرایی این موسسه بریتانیایی نیز در مصاحبه با بیبیسی با اظهارات اسمیت مخالفت کرد و گفت:
من فکر می کنم این تصمیم واقعا اهمیت رقابت در بریتانیا را نشان می دهد. علاوه بر این، بریتانیا به شرکت ها فضا می دهد. ما می خواهیم محیطی ایجاد کنیم که بسیاری از مشاغل مختلف بتوانند رقابت، رشد و نوآوری سودآوری را تجربه کنند.
سارا کاردل