ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرتاب ماهواره خیام و مشارکت ایران و روسیه در ساخت و پرتاب آن گفت: در پرونده ماهواره خیام بیش از هر چیز هدف توسعه اپلیکیشن ها بود و بر این اساس این روش کار مشترک با خارجی ها انتخاب شد. به بیان واضح تر، این امکان وجود داشته و دارد که اگر برای خودمان هدف گذاری کنیم، تا 5 یا 10 سال دیگر بتوانیم این ماهواره را خودمان تولید کنیم، اما اکنون زمان آن است که بین خرید این ماهواره از امروز یکی را انتخاب کنیم و کار خود را شروع کنیم. زیرا استفاده از آن برای ما مهم است و مشتاقیم خودمان تولید کنیم یا منتظر باشیم.
بیشتر بخوانید:
ماهواره «خیام» با ماهواره بر روسی سایوز به فضا پرتاب شد
سازمان فضایی ایران: همکاری با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان ادامه خواهد داشت
این نماینده مجلس تصریح کرد: وقتی امروز قابلیت های زیادی را در داخل کشور ارائه می کنیم به این معناست که اراده کشور استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.
تقی پور خاطرنشان کرد: امروز شاهد توسعه فناوری فضایی در کشور هستیم و حتی در بخش خصوصی نیز ظرفیت های بالایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: ممنوعیت کامل واردات و خرید فضا ما را از دنیا جدا می کند و در تبادل دانش و فناوری با دنیا عقب می ماند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی، ایجاد تعادل بین پیشرفت صنعت فضایی با تکیه بر انرژی داخلی و تامین نیازهای اولیه خارجی را وظیفه دولت دانست و گفت: وقتی امروز توانمندی های زیادی در داخل کشور فراهم کند، یعنی اراده کشور استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال به معنای قطع نشدن رابطه با دنیا نیست.
تقی پور با تاکید بر اینکه ایجاد تعادل بین پیشرفت صنعت فضایی با تکیه بر انرژی داخلی و تامین نیازهای لازم از خارج از کشور بر عهده دولت است، گفت: امروز معتقدیم نباید ورود خودروها را به طور کامل ممنوع کنیم و از از این منظر واردات خودرو نباید کاملا آزاد باشد. من فکر می کنم این نکته در صنعت فضایی نیز وجود دارد. از سال 87 که من در سازمان فضایی بودم، برنامه ده ساله را تدوین کردیم که طبیعتاً منقضی شده است و برنامه ده ساله دوم فضایی کشور تدوین شده است. قطعا این هماهنگی، این تعادل و این تعادل در این برنامه دیده می شد.
رضا تقی پور در گفت وگو با ICTNN، با اشاره به برنامه های کشور در حوزه فعالیت های فضایی، اظهار کرد: در حوزه فعالیت های فضایی دو مشکل متفاوت وجود دارد. یکی بحث فناوری و فناوری های داخلی است که برای آن برنامه مشخصی داریم و به دنبال توسعه و خودکفایی آن هستیم و حتی به دنبال امکان صادرات این خدمات به کشورهای دیگر هستیم.
وی افزود: هدف و هدف سایر فعالیت های فضایی استفاده از خدمات فضایی است. مانند هر زمینه ای، ما می توانیم از 1% تا 100% یک فناوری را در داخل کشور خود داشته باشیم. به عنوان مثال در خودروسازی ما توانایی تولید دسته بندی خودروها را داریم، اما وقتی سوال بنز و بی ام و به هر دلیلی پیش می آید که آیا فناوری آن را داریم یا نه و اقتصادی است یا نه، فعلا تولید را در این وارد کنید ما به کلاس نمی رویم و نیازهای خود را با واردات تامین می کنیم.
تحریریه ICTNN شبکه خبری