معاون توسعه فناوري سازمان ملي هوش مصنوعي از تدوين برنامه 25 اقدامي در اين سازمان با هدف قرار گرفتن ايران در بين 10 كشور برتر جهان در هوش مصنوعي خبر داد و گفت: اجراي اين برنامه. ظرف 2 تا 10 سال است که در طی آن تمرکز بر ایجاد فرآیندهای زیر، آزمایشگاه های مرجع و توسعه مدل های اساسی است.
آرش عباسی در گفت وگو با ICTNNاز تدوین بیست و پنجمین برنامه اقدام هوش مصنوعی در سازمان هوش مصنوعی کشور خبر داد و گفت: این طرح با همکاری اساتید دانشگاهی، کارشناسان و صاحبان مشاغل در حال نهایی شدن است. این برنامه پس از اصلاح منتشر خواهد شد.
وی گفت: در این سند، اقدامات کشور به تفصیل در بازه زمانی 2، 4 تا 10 ساله تعیین شده است تا کشور در آینده در سایه این برنامه جزو 10 کشور برتر دنیا باشد. وی ادامه داد: اجرای این برنامه ها در حوزه هوش مصنوعی نیازمند سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری است که از سوی دولت قابل تامین نیست و نیازمند مشارکت بخش خصوصی است. به زودی برنامه عملیاتی 25 در حوزه هوش مصنوعی منتشر می شود.
عباسی با اشاره به جزییات بیست و پنجمین برنامه عملیاتی سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: در برنامه عملیاتی بیست و پنجم تمام اقدامات لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور ذکر شده است و آغاز این برنامه سوال است. . تسهیلگران؛ زیرا برای توسعه هوش مصنوعی به یک سری زیرساخت ها و کاتالیزورها نیاز داریم.
وی نیروی انسانی را یکی از مهم ترین توانمندسازها و زیرساخت های توسعه هوش مصنوعی برشمرد و ادامه داد: زیرساخت های پردازش، داده ها و قوانین حمایت کننده از توسعه هوش مصنوعی بخشی دیگر از زیرساخت های توسعه هوش مصنوعی است که در این سند آمده است. . برنامه
وی با بیان اینکه در برنامه اقدام بیست و پنجم پس از فهرست بندی زیرساخت ها به مقوله توسعه هوش مصنوعی پرداخت، گفت: در این برنامه اعلام شد که در حوزه توسعه چه مقوله هایی باید اتخاذ شود. از این رو در این بخش به حوزه هایی مانند مدل های زبان، مدل های تصویر بزرگ، سخت افزارهای پردازش پیشرفته و ویژه و مؤسساتی که برای توسعه هوش مصنوعی به آنها نیاز داریم اشاره شده است.
معاون توسعه فناوری سازمان هوش مصنوعی کشور با بیان اینکه در حال حاضر نهادهای متعددی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور وجود دارد، تاکید کرد: علاوه بر این نهادها به نهادهای دیگری مانند آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی زمینه توسعه هوش مصنوعی را با جدیت و بدون توجه به منافع اقتصادی ایجاد کنید. این آزمایشگاه باید با همکاری دانشگاه ها و شرکت ها ایجاد شود.
او تاکید کرد که صندوق های سرمایه گذاری هوش مصنوعی باید ایجاد شود، ایجاد این صندوق منوط به مشارکت بخش خصوصی و دولتی است تا بتوان سرمایه گذاری های قابل توجهی در این زمینه انجام داد.
عباسی با تاکید بر لزوم ایجاد آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در کشور، یادآور شد: پس از تحقق توسعه هوش مصنوعی، باید ارزیابی شود که آیا مدل های فعال شده در ایران به درستی مبانی قانونی و اخلاقی را رعایت می کنند یا خیر. یا اینکه کیفیت آنها قابل توجه است یا خیر؟ ارزیابی این عناصر نیاز به یک مرجع دارد.
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی به بخشی دیگر از این برنامه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: اولویت اول ما توانمندسازها و زیرساخت ها است و پس از آن در حوزه توسعه قرار است به سمت توسعه مدل های بنیادی حرکت کنیم. .
وی در تشریح این زمانبندیها تصریح کرد: فاز اول توسعه زیرساختها قرار است تا یک سال آینده تکمیل شود و فازهای بعدی نیز طی دو سال آینده اجرا میشود. توسعه مدلهای پایه نیز باید ظرف یک سال آماده شود تا در اختیار مردم، سازمانها و کسبوکارها قرار گیرد و این مدلها ارتقا یافته و در سالهای آینده مدلهای جدیدی ایجاد شود.
عباسی با بیان اینکه «آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی» نیز در ابتدای راه است، تاکید کرد: اجرای این طرح ها نیازمند اعتبار است و با توجه به تغییر دولت و روی کار آمدن دولت جدید، اخیرا سرمایه گذاری در این حوزه را آغاز کرده ایم. .
به گفته وی، برای اجرای این طرح سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری لازم است: این میزان سرمایه گذاری برای اجرای 25 اقدام با هدف قرار گرفتن کشور در بین بهترین کشورها از نظر هوش مصنوعی ظرف مدت 10 سال در نظر گرفته شده است. . این میزان سرمایه گذاری تخمینی است، زیرا هوش مصنوعی حوزه ای است که پیشرفت ها در آن بسیار سریع است.
عباسی با بیان اینکه سازمان هوش مصنوعی حول این 25 اقدام عمل می کند، افزود: بخشی از این برنامه ها رسالت ماست که باید آن را اجرا کنیم، در حالی که اجرای همه این برنامه ها بر عهده سازمان ملی هوش مصنوعی نیست، اما به جای وزارت هوش مصنوعی. ارتباطات، مرکز ملی فضای مجازی و معاونت علمی ریاست جمهوری هر کدام ماموریت هایی دارند که باید اجرا کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات