به گفته وزیر ارتباطات، ظرفیتهای لازم برای ایجاد «تحول دیجیتال» در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزههای مختلف وجود دارد که میتواند منجر به پاسخگویی به مطالبات جدی مردم از دولت در راستای تسهیل زندگی شود. . و تامین حقوق است و این وزارتخانه آمادگی دارد این تحول را در سایر سیستم ها تضمین کند.
به گزارش ICTNN، فرآیند تحول دیجیتال شامل استفاده از قابلیت های فناوری دیجیتال برای بهبود رویه های عملیاتی است. با بررسی و بهروزرسانی فرآیندهای موجود و ادغام آنها با فناوری دیجیتال، سازمانها بهترین شانس را برای بقا در دنیایی با تغییرات سریع فناوری و نوآوری میدهند.
فن آوری های دیجیتال فرصت های بی شماری را برای سازمان ها در هر اندازه و بخش ارائه می دهد. با اجرای صحیح تحول دیجیتال، سازمانها میتوانند در دنیای رقابتی امروز پیشرفت، رشد و جلوتر بمانند.
به گفته کارشناسان، تحول دیجیتال آینده جوامع را در سه بخش شکل خواهد داد: دولت دیجیتال با تمرکز بر هوش، جامعه دیجیتال با تمرکز بر فرهنگ و تجارت دیجیتال با تمرکز بر توسعه فضای کسب و کار. کلیه بخشهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی
تحول دیجیتال منجر به برآورده شدن مطالبات جدی شهروندان از دولت در زمینه تسهیل زندگی و تضمین حقوق می شود.با این حال، علاوه بر این مزایا، این رشته با چالشهای مهمی مواجه است. این چالشها شامل چالشهای زیرساختی، نهادی و قانونی، فرهنگی و اجتماعی، چالشهای سازمانی به معنای کمبود مهارت، منابع مالی ناکافی و نبود راهبردهای اجرایی منسجم، چالشهای دانشجویی، چالشهای پژوهشی و در نهایت چالشهای محیط کسبوکار است.
به همین دلیل است که این موضوع به دلیل اهمیتی که دارد مورد توجه مسئولان و دولت چهاردهم قرار گرفته است تا جایی که اخیرا سید ستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در جلسه شورای معاونین وزیر کشور وزارت اطلاعات ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد: هم افزایی با سایر دستگاهها برای تحقق «تحول دیجیتال» به پاسخگویی به مطالبات جدی مردم از دولت در بحث تسهیل زندگی و تضمین حقوق کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه در این مدت به دنبال ایجاد چندین پلتفرم خدماتی تخصصی با رویکرد تشکیل «دولت الکترونیک» هستیم، بخش خصوصی را محور شکل گیری بسترهای تخصصی خدمات محور دانست.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: البته دولت نیز می تواند در این مسیر نقش آفرینی کند، اما این نقش بیش از هر چیز یک نقش تسهیل کننده است و بخش خصوصی باید همچنان در مرکز کارها باشد.
هاشمی با بیان اینکه یکی از بسترهای تخصصی که باید در حوزه انرژی برای پایان دادن به اختلافات ایجاد شود، تاکید کرد: اختلافات در حوزه انرژی جز با ایجاد طرح های توسعه و مدیریت انرژی که بدون آموزش نیز هستند، جبران نمی شود. “تحول دیجیتال” محقق نخواهد شد.
وی همچنین افزود که قابلیتهای لازم برای ایجاد «تحول دیجیتال» در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزههای مختلف وجود دارد و این وزارتخانه آمادگی دارد تا زمینهسازی این تحول را در سایر نهادها فراهم کند.
شایان ذکر است تحول دیجیتال و تحقق آن می تواند مهارت های فردی را توسعه و تقویت کند، تصمیم گیری توسط عوامل انسانی انجام می شود و اجرای آن بر عهده ماشین ها خواهد بود. از سوی دیگر، ماشینها قادر به تولید حجم زیادی از دادهها هستند و جمعآوری و تحلیل این دادهها به عامل انسانی باز میگردد. امروزه با توسعه مهارتهای مورد نیاز برای کار با ماشینها و یادگیری ماشینی، تحلیل دادهها از سمت انسان به سمت ماشینها در حال حرکت است و این نوع تحول دیجیتال باعث رشد و تکامل مهارتهای انسانی در صنایع میشود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات