به گزارش ICTNN، از سازمان فناوری اطلاعات ایران، «حمید منکارسی» درباره «آیین نامه 750» توضیح داد و اظهار داشت: این طرح با محوریت استانداردهای فنی، طراحی، اجرا و بهره برداری از مراکز داده سازمان های دولتی که استانداردهای آن بر اساس استانداردهای مربوطه است. در مورد همکاری مشترک سازمان برنامه و بودجه و سازمان فناوری اطلاعات ایران تدوین و نهایی شدند و مفاد آن بر اساس مفاد قانون دائمی در خرداد ماه سال جاری توسط سازمان برنامه و بودجه به طور رسمی به دستگاههای دولتی ابلاغ شد.
وی در عین حال به تشکیل کمیته ای به منظور راهنمایی، نظارت فنی و در صورت نیاز به روز رسانی قانون 750 اشاره کرد و گفت: مدیریت این کمیته بر عهده سازمان فناوری اطلاعات ایران است و اعضای آن را نمایندگان سازمان برنامه و بودجه سازمان فناوری اطلاعات تشکیل می دهند. ایران آزمایشگاه های مرجع دارای گواهینامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور می باشند و برای این منظور دبیرخانه دائمی کمیته راهبری در سازمان فناوری اطلاعات ایران در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: بر این اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران موظف است در زمینه صدور مجوز و اعطای مجوز اصولی ساخت دیتاسنترهای جدید توسط دستگاه های دولتی اقدام و نظارت کند. که استانداردهای یکپارچه سازی در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر این سازمان در زمینه بهبود و به روز رسانی سایر مراکز داده نیز ارزیابی های مربوطه را انجام داده و در صورت نیاز اصلاحات مورد نیاز را ابلاغ می کند.
منکارسی هدف از اجرا و ابلاغ قانون 750 را تنظیم و تنظیم زیرساخت های داده کشور که اطلاعات کاربران بر روی آن ذخیره می شود، دانست و افزود: هر چه زیرساخت های این بخش استانداردتر و ایمن تر باشد، کیفیت لایه ارائه خدمات هوشمند بالاتر خواهد بود. باشد.
معاون سیاست گذاری و اعتبارسنجی سازمان فناوری اطلاعات ایران همچنین تاکید کرد: لازم است سازمان ها و نهادهای دولتی که از بودجه عمومی و یا مشارکت عمومی-خصوصی برای مراکز داده برای قراردادهای خود استفاده می کنند، به این قوانین توجه جدی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در گذشته هر سازمان و نهادی بر اساس نیازهای خود اقدام به راه اندازی مرکز داده ای می کرد و گاهی برخی استانداردها رعایت نمی شد و مورد غفلت قرار می گرفت و یا مشکلاتی در نگهداری مراکز داده پیش می آمد و این اتفاقات علاوه بر آسیب هایی که می توانند وارد کنند، ممکن است هزینه های مضاعف و چند برابری را به دستگاه ها تحمیل کنند.
منکارسی در توضیح سخنان خود تصریح کرد: به عنوان مثال خطرات طبیعی مانند سیل و زلزله ممکن است برای مراکز داده مشکلاتی ایجاد کند. یا مثلاً به دلیل استفاده از منابع برق غیراستاندارد، احتمال تهدید مراکز داده وجود دارد در حالی که با اتصال این مراکز به نیروگاه های مختلف می توان از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه شرکت هایی که به عنوان پیمانکار ساخت دیتاسنترهای دولتی انتخاب می شوند باید دارای گواهینامه صلاحیت و رتبه بندی سازمان برنامه و بودجه نیز باشند، اظهار داشت: قبل از اجرای این ضوابط، مراکز داده متعلق به بخش خصوصی بوده است. فناوري مورد ارزيابي قرار گرفته است و بر اساس سيستم ارزيابي توسعه يافته، آن دسته از مراكز خصوصي كه داراي استانداردهاي لازم هستند به ارگانهاي دولتي ذينفع پيشنهاد مي شود تا در صورت نياز بر اساس طبقه بندي انجام شده به آنها مراجعه كنند.
معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز به تأثیر اجرای این قوانین بر اجرای ابردولت اشاره کرد و گفت: چنین طرحی در بسیاری از کشورهای جهان اجرا شده و هدف اصلی آن است. بهینه سازی مراکز داده و در مراحل بعدی کمک به تسهیل ارتباطات و هوشمندسازی است. خدمات است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات