مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه مخابرات ایران به دنبال توسعه پایدار است و پیشرفت 90 درصدی توسعه فیبر نوری توسط مخابرات راهگشا بوده است، دسترسی پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری را راه حل نهایی و اصلی دانست. ایجاد درآمد برای اقتصاد دیجیتال کشور و دگرگونی بخش ارتباطات.
به گزارش ICTNN، مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشستی خبری بر اهمیت توجه به نقش مخابرات به عنوان محرک اصلی بازار ارتباطات و زیرساخت های شبکه کشور تاکید کرد.
وی با تشریح پیشرفت 90 درصدی پروژه توسعه فیبر نوری جنبش جهادی گفت: پیشرفت این پروژه تنها محدود به لایه دسترسی نیست، بلکه تمامی لایه های شبکه مخابراتی کشور را در بر می گیرد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در تشریح آخرین پروژه های توسعه این شرکت گفت: پروژه توسعه فیبر نوری با استفاده از منابع داخلی شرکت به مرحله فعلی رسید و این امر بدون هیچ گونه حمایت مالی خارجی و با تکیه بر منابع داخلی شرکت انجام شد.
سلطانی افزود: این شبکه عظیم که سرمایه مردم و کشور است با تلاش و سرمایه گذاری مستمر طی سالیان متمادی به این مرحله رسیده است و نمی توان با شکست، سرمایه ملی و توسعه ارتباطات کشور را به خطر انداخت. . برای توسعه آن.
وی همچنین از ارائه خدمات جدید مبتنی بر توسعه فیبر نوری به 3.5 میلیون مشترک خبر داد اما تاکید کرد که نمی توان مشترکان را مجبور به استفاده از سیستم های جدید کرد. شرکت مخابرات ایران باید هم سیستم های قدیمی را حفظ کند و هم سیستم های جدید را با خدمات بهینه ارائه کند که این خود مشکلات و چالش هایی را به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در بخشی دیگر از سخنان خود مشکلات مالی و لزوم سرمایه گذاری در این بخش را برشمرد و گفت: نرخ بازده سرمایه همراه 7 درصد است در حالی که در بخش ثابت این نرخ به یک و می رسد. نیم درصد، این دو رقم بسیار پایین است و از سرمایه دوری می کند. از تیم تصمیمگیر اقتصاد کشور بهویژه دولت جدید و وزارت ارتباطات میخواهیم این سرمایه ملی را حفظ کرده و حداکثر مساعدت و همکاری را به اپراتورها در توسعه آن داشته باشند.
سلطانی بدهی های شرکت مخابرات ایران را نیز برجسته کرد و تصریح کرد: میزان بدهی ها در سال 1402 به 1500 میلیارد تومان رسید که بخشی از آن با دولت تسویه شد. امیدواریم مجوز افزایش سرمایه به شکل نهایی داده شود تا بتوانیم وضعیت مالی شرکت را بهبود بخشیم و به تعهدات خود در قبال سهامداران عمل کنیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به لزوم مهاجرت مشترکان از فناوری ADSL به VDSL و فیبر نوری گفت: 6 میلیون مشترک ADSL داریم که به تدریج به VDSL روی می آورند. همچنین تا پایان امسال 7 میلیون پوشش فیبر نوری به مشترکان ارائه خواهیم داد.
وی گفت: هدف از اجرای طرح نجما این بود که تا پایان امسال 3 میلیون و 500 هزار نفر از خدمات اینترنت پرسرعت این طرح و همچنین تعداد پایانه های فیبر نوری نصب شده بهره مند شوند. برای منازل، مشاغل و شهرهای صنعتی 100 هزار گذرانده است. در کنار پروژه نجما، طرح «UNSP» در دستور کار وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارد و همزمان با نجما در حال پیشرفت است.
سلطانی گفت: در حال حاضر متقاضیان اتصال به شبکه فیبر نوری می توانند موقعیت خود را بر روی نقشه مشاهده کنند و در صورتی که در محدوده سبز و دارای امکانات اتصال باشند بلافاصله پس از تماس تلفنی دایره ای ایجاد می شود و یا درخواست را در سامانه ثبت می کنند. سیستم و همچنین در سایر زمینه ها.
وی با اشاره به چالش های اساسی در این حوزه، تصریح کرد: شکاف بین تقاضا و عرضه پهنای باند مورد نیاز اینترنت در آینده نزدیک بیش از گذشته نمایان خواهد شد، به همین دلیل لازم است وام دهی شود. زیرساخت ها و به ویژه شبکه ثابت با توجه به محدودیت های توسعه بخش موبایل، این امر ضروری است. با توجه به تمامی موارد مطرح شده در این جلسه، صنعت مخابرات نیازمند توجه جدی و عاجل مسئولان سطح اول کشور است و امیدواریم این صنعت مورد توجه کافی قرار گیرد تا در سطح فراملی و منطقه ای هر چه بیشتر حرفی برای گفتن داشته باشد. تا حد امکان ظرفیت آن باشد.
بر اساس اعلام شرکت مخابرات ایران، سلطانی با بیان اینکه مخابرات دارای 350 هزار مشترک FTTH و 180 هزار مشترک VDSL در بخش فیبر نوری است، گفت: حوزه ارتباطات کشور از چنان قابلیت هایی برخوردار است که با سیاست گذاری ها و بهره وری صحیح، محدودیت های بودجه ای نیز وجود دارد. می توان بر آن فائق آمد و فعالیت های ارتباطی در سراسر کشور توسعه یافته است. از سال 1400 شرکت مخابرات بر کاهش هزینه ها و افزایش درآمد متمرکز شد. بنابراین در سال 1401 سود عملیاتی شرکت پس از خصوصیسازی به رکورد رسید و 44 درصد افزایش یافت و این رقم در سال 1402 به 37 درصد رسید. برای اجرای عملی پروژه فیبر نوری به عنوان یک طرح ملی و اساسی، تغییرات در ترتیبات اجرایی از جمله تثبیت حاکمیت دولت حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در تشریح این مشکل گفت: برای رفع این مشکل باید علاوه بر تلاش اپراتورهای مختلف از جمله مخابرات، بخش بزرگی از مشوق های دولتی به سمت انتهای کانال هدایت شود. نسبت به مشتریان به منظور ایجاد انگیزه در جامعه برای تغییر. راه آهن دسترسی مورد استفاده باید بر اساس مسائل اقتصادی موجود و آشنایی با فناوری های رایج فعلی ایجاد و تثبیت شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات