در پی بهبود بسیاری از خدمات طی دو سال گذشته، بر کامپیوتری شدن مجوزهای کسب و کار و فعالیت های اقتصادی نیز تاکید شده و تعداد مجوزهای کاغذی تبدیل شده به شناسه های منحصر به فرد در اردیبهشت ماه امسال به 468 هزار و 919 مجوز رسیده است. سهام اصناف بالغ بر 439 هزار و 460 پروانه است و بیشترین تبدیل پروانه های کاغذی به شناسنامه منحصر به فرد در استان های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی انجام شده است.
به گزارش ICTNN، دستیابی به دولت الکترونیک و هوشمندسازی دولت از جمله موضوعاتی بود که از ابتدا در دستور کار دولت سیزدهم قرار داشت و تلاش می کرد اطلاعات و داده ها را در نظام اداری کشور ادغام کند.
پورتال ملی صدور مجوز کسب و کار یک بستر اینترنتی تحت مدیریت «شورای مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار» است که شرایط، اسناد، مدارک، پیش مجوز، هزینه و مدت زمان مجوزها را برای تمامی مشاغل کشور ارائه می کند. .حاضر. این پورتال تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور پروانه کسب و ارائه مرجع قانونی صادرکننده کلیه پروانه های کسب در کشور محسوب می شود.
تبیین شرایط، مدارک، زمان و هزینه های مورد نیاز برای صدور مجوز به کلیه مشاغل، معرفی مرجع اصلی صدور مجوز برای هر کسب و کار، ساده سازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه های مورد نیاز برای صدور مجوز برای کلیه شرکت ها، ثبت نام متقاضیان مجوز، راهنمایی و راهنمایی آنان به درگاه تخصصی صادرکننده پروانه و پشتیبانی و نظارت بر اخذ مجوز مورد نظر متقاضی در مهلت های اعلام شده و پیگیری قضایی در صورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه از وظایف اصلی موارد مذکور می باشد. پورتال.
در واقع، به لطف هوشمندی خدمات دولتی، مشاغلی که دارای شناسه منحصر به فرد نیستند و نام آنها در بانک اطلاعات تجاری ثبت نشده است، در دریافت خدمات از ادارات دولتی و بانک ها با مشکل مواجه خواهند شد. به این ترتیب دارندگان پروانه کاغذی می توانند با وارد کردن سه کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه پروانه و کد پستی محل خدمت) با مراجعه به پروانه های درگاه ملی، به سرعت، رایگان و غیرحضوری یک سند هویتی منحصر به فرد دریافت کنند.
اما از آبان ماه 1401 صدور شناسه های منحصربفرد در پرتال ملی صدور مجوز آغاز شد و از آن زمان به منظور حذف مجوزهای کاغذی قدیمی، شناسه های منحصر به فرد برای تمامی شرکت ها صادر شد. بنابراین بسیاری از خدمات دولتی الکترونیکی شده اند و به همین دلیل است که مجوزهای کسب و کار و فعالیت های اقتصادی نیز برای بهره مندی از آنها باید الکترونیکی باشد. با توجه به اهمیت این سوال اخیراً تاکید شده است که امکان انجام آن تا 5 اردیبهشت ماه سال جاری وجود دارد و متقاضیان می توانند با وارد کردن اطلاعات اولیه در این درگاه کد دریافت کنند.
آخرین وضعیت تعداد مجوزهای صادر شده در کشور
در همین راستا مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان با تاکید بر اینکه صدور شناسنامه های منحصر به فرد با توجه به ثبت نام های جدید متفاوت است، گفت: تاکنون بیش از 7000 شناسنامه منحصر به فرد در استان زنجان حدود 700 هزار مورد صادر شده است. کدهای منحصر به فرد در کشور افراد با اخذ این کد مطابق با مقررات شبکه بانکی و دستگاه های اجرایی می توانند مانند گذشته کار خود را انجام دهند.
این در حالی است که بر اساس آخرین اظهارات مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان، 39 درصد از مجوزهای کاغذی قدیمی در استان با استفاده از دستگاه ها به مجوز الکترونیکی تبدیل شده است. در واقع 66 هزار و 525 مجوز کاغذی در این استان صادر شده و تاکید می شود در صورت الکترونیکی نبودن مجوزها باطل تلقی می شود و فرد مجوز لازم برای ادامه فعالیت را ندارد.
صدور 4940 شناسه منحصر به فرد مجوزهای بازرگانی کاغذی
علاوه بر موارد ذکر شده اخیراً اعلام شد که 4 هزار و 940 شناسنامه منحصر به فرد برای پروانه کسب کاغذی و قدیمی در خراسان شمالی صادر شده است. در حال حاضر استان خراسان شمالی رتبه پانزدهم کشور را در حذف جوازهای مشاغل قدیمی و کاغذی دارد. حدود 30 هزار اتحادیه در این استان فعال هستند که حدود 15 درصد آنها مجوزهای کاغذی را به شناسه های منحصر به فرد تبدیل کرده اند.
ثبت 51000 درخواست الکترونیکی برای صدور مجوز
همزمان با تلاش ها و اقدامات استان ها برای ثبت نام در این درگاه، اوایل اردیبهشت ماه، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری مرکزی گفت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون 51 هزار درخواست برای صدور مجوز الکترونیکی در این استان ثبت شده است. ماه. 1401.
همچنین 24 هزار مجوز الکترونیکی در استان صادر شد که از این تعداد 8100 درخواست مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بیشترین تعداد درخواست را به خود اختصاص داده است و 4600 مجوز نیز براساس ثبت نام بدون نیاز به مراجعه است. در سایت. شخص و از طریق درگاه ملی صدور مجوز و به صورت آنلاین صادر شد.
تبدیل بیش از 13000 مجوز تجاری کاغذی
شایان ذکر است که استان همدان با تبدیل ۱۳ هزار و ۳۷۵ پروانه کسب کاغذی به مجوز الکترونیکی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد. 69 هزار و 906 پروانه کسب معتبر در استان همدان وجود دارد و تا 13 اردیبهشت ماه، 19.1 درصد از جوازهای کسب و کار استان همدان به مجوز الکترونیکی تبدیل شده است.
اما علاوه بر آمار اعلام شده توسط هر استان، اخیراً مرکز ملی مطالعات، نظارت و بهبود بازرگانی گزارش داده است که تعداد مجوزهای کاغذی که تا 18 اردیبهشت به شناسه منحصر به فرد تبدیل شده اند به 468 هزار و 919 مجوز رسیده است که از این تعداد 439 واحد صنفی در 1460 مجوز مشترک هستند.
بر اساس اعلام مرکز بهبود فضای کسب و کار، در بین استانها، ضریب تبدیل از پروانه کاغذی به شناسه منحصربفرد در استانهای لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی بالاترین و کمترین نرخ تبدیل را دارد. از مجوزهای کاغذی گرفته تا مجوزهای الکترونیکی. حوادثی در خوزستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان رخ داد. همچنین در بین نهادها، سازمان ملی استاندارد، اتحادیه های صنفی، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی کمپین تبدیل مجوزهای کاغذی به کارت شناسایی منحصر به فرد را هدایت می کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات