وی با اشاره به افزایش هزینه های شبکه در سال های اخیر گفت: در سال های 96 و 97 طبق اطلاعات ما اپراتورها سالانه حدود یک میلیارد دلار برای شبکه خود هزینه می کردند که این رقم در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت است. دلار به حدود 300 تا 400 میلیون دلار می رسد. به نظر می رسد که از نظر ریالی هم بیشتر است، اما میزان تجهیزات قابل تهیه بسیار کمتر است. با توجه به ریالی بودن درآمد، در صورت ادامه این روند، در آینده شبکه باکیفیتی باقی نمی ماند که از ارزانی یا گرانی آن صحبت کنیم.
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه طبق قانون نمی خواهیم اپراتورها تعرفه ها را افزایش دهند، بلکه خواهان پوشش کامل، کیفیت بهتر و ارتقای فناوری هستیم که خواسته اصلی مردم است. وی افزود: با این افزایش قیمت ها و امکان سرمایه گذاری اپراتورها، دیگر بهانه ای از اپراتورها نخواهیم پذیرفت و از آنها می خواهیم که برنامه یک ساله ما را برای پوشش کامل پهنای باند تلفن همراه، دوبرابر کردن کیفیت و پوشش 5G برای حداقل 10 مورد استفاده کنند. گفت. درصد جمعیت کشور را برای سه سال آینده به ما بگویید.
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه حجم استفاده 40 درصد از کاربران دیتای موبایل کمتر از 2 گیگابایت است، تصریح کرد: با تاکید وزیر ارتباطات به دنبال برنامه ای برای جبران افزایش قیمت برای اقشار ضعیف یا ضعیف هستیم. کل جامعه بسته هایی را که مشکل دسترسی دارند در نظر بگیرند.” نمایشگاه ایجاد نکنید و این برنامه پس از نهایی شدن اعلام خواهد شد.
وی به تعیین کف و سقف قیمت بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات برای اپراتورها اشاره کرد و افزود: کمیسیون تنظیم مقررات نسبت به رعایت حدود قانونی قیمت ها بسیار حساس است و هرگونه افزایش حداقلی در چارچوب مقررات باید با توجیه کامل و تضمین تداوم خدمات و افزایش کیفیت شبکه باشد.
عباسی شاهکوه با اشاره به بررسی بسته ها و تعرفه های جدید گفت: به جز یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت که بلافاصله تا پایان بررسی ها عودت داده شد، مابقی تغییرات صورت گرفته است. بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و تخلفات صورت نگرفته است.» باید این افزایش ها را به حداقل رساند و سعی کرد با تعریف بسته های مناسب یا هر روش دیگری، اقشاری از جامعه را که ممکن است دچار مشکل شوند، تعریف کرد.
به گزارش گروه علم و آموزش، «صادق عباسی شاهکوه» رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه مرجع مرجع، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است، گفت: و پس از این تاریخ، این کمیسیون مصوبه جدیدی در این رابطه
رئیس رگولاتوری ادامه داد: سازمان فقط در یک مورد سفارش می دهد و آن هم زمانی است که اپراتور قیمت ها را بالاتر از سقف قانونی یا زیر کف می آورد. اگر بالاتر از سقف باشد باید فوراً برگردند. اگر پایین تر از کف باشد معمولاً دستور نمی دهیم که بالاتر از طبقه خدمت کنند اما طبق مقررات دستور می دهیم حداقل سه سال ادامه دهند. بنابراین دستور افزایش نمی تواند توسط رگولاتوری صادر شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: سال گذشته به دلیل قانون بودجه امکان افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات کمیسیون وجود نداشت و مصوبات سال 95 و 96 حداقل تغییراتی را در تعرفه های خود ایجاد کرده است.
وی به شروع سرمایه گذاری اپراتورها پس از انتقال فرکانس 2300 توسط وزارت ارتباطات از سال گذشته اشاره کرد و افزود: شبکه ای باشید. از اپراتورها خواهش می کنم هم میزان افزایش موثر را برای مردم عزیز توضیح دهند و هم دلایل و هم برنامه های توسعه ای خود را. البته به دلیل فضای نسبتا رقابتی، کاربران نیز حق انتخاب دارند.
عباسی شاهکوه افزود: شاید این سوال پیش بیاید که چرا از کف قیمتی پایین نمی آید، دلیل آن این است که اپراتورهای قوی تر با کاهش قیمت ها رقبا را کنار نمی گذارند. زیرا آنچه واقعاً بازار را تنظیم می کند رقابت است. یادآور می شوم قبل از رقابت در موبایل، سیم کارت با قیمت رسمی 440 هزار تومان و شیفت یک ساله عرضه می شد.
وی سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیم کارت های دائمی و اعتباری را به ترتیب حدود 40 هزار تومان و 60 هزار تومان و برای اپراتورهای ثابت را 2 هزار تومان بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات اعلام کرد و افزود: در حوزه موبایل که بسیار کمتر است مبلغ عرضه شد و در منطقه ثابت کمی بیش از 50 درصد سقف تعیین شده فروخته شد. البته در حال بررسی حتی کاهش سقف تعرفه موبایل هستیم.
وی افزود: ما به عنوان دولت و نهاد ناظر وظیفه داریم دسترسی همه مردم به شبکه های با کیفیت و با قیمت مناسب را فراهم کنیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات