وی می گوید: «گرافن از مدتها قبل با داشتن مقاومت مکانیکی بالا و هدایت الکتریکی و حرارتی، ماده امیدوارکنندهای برای استفاده در صنعت الکترونیک محسوب میشود، اما محدودیتهایی دارد.»
به گفته این پژوهشگر، تغییر در تراز شدن لایهها میتواند منجر به توانایی تنظیم جریان الکتریسیته برای دستگاههای مختلف شود.
نتایج این تحقیق در Nature Electronic منتشر شده است.
این محقق موسسه مهندسی زیستی و نانوفناوری استرالیا (AIBN) و دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی (SCMB) با بین این نکته که این تحقیق گام مهمی است درعین حال تاکیدکرد:برای تولید راحتتر این ماده با هزینه کمتر به کار بیشتری نیاز است.
بر اساس اعلام ستاد فناوری نانو، این ماده دولایهای از جنس C ۳ N، توانایی گسترش تواناییهای الکترونیکی در مقیاس نانو را دارد که قابلیت کارایی بیشتر را در منطقهای کوچکتر فراهم میکند.
پروفسور دبرا برنهارد از موسسه مهندسی زیستی و نانوفناوری استرالیا (AIBN) و دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی (SCMB) گفت: کاربرد بالقوه این فناوری شامل سیستمهای مخابراتی و تجهیزات پزشکی است.
این تیم تحقیقاتی مادهای را با اتمهای نیتروژن موجود در دو لایه گرافن با طرح لانه زنبوری مهندسی کردند و سپس آزمایش تغییر و پیچاندن لایهها را انجام دادند.
به گزارش روز یکشنبه ICTNN، در حالی که فناوری مبتنی بر سیلیکون به محدودیتهای ذاتی خود نزدیک میشود، مادهای که توسط محققان دانشگاه کوئینزلند مهندسی شده است، میتواند نسل بعدی الکترونیک را با حافظه، سرعت بیشتر و ویژگیهای پیشرفته نوید دهد.
برنهارد اظهار کرد: «ساختارهای جدید امکان تولید اجزای مختلف الکترونیکی را فراهم میکند که میتوانند با هم ترکیب شوند و قطعات الکترونیکی با نیازها و قابلیتهای متنوع بهعنوان یخچال و ساعتهای هوشمند تولید کنند.
وی تصریح کرد: این موضوع بسیار هیجانانگیز است؛ زیرا ترکیبی از پیشبینیهای نظری و تحقیقات تجربی برای تولید دستگاههای جدید است که میتواند در بسیاری از حوزهها مانند حافظه کامپیوتر و الکترونیک انعطافپذیر استفاده شود.»
این ماده بر پایه کربن میتواند به روند رو به رشد بازار نانوالکترونیک کمک کند که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۷، ۱۶۲ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری