سرمایه گذاری مشترک صندوق نوآوری با 15 شتاب دهنده دانش بنیان
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم درباره حمایت صندوق نوآوری از توسعه کسب و کارهای نوپا در کشور گفت: ساده ترین راه این بود که صندوق نوآوری در پروژه های استارت آپی سرمایه گذاری کند. سرمایهگذار خصوصی، اما مشکل این سرمایهگذاری این است که ژن دولت در استارتآپ کاشته میشود و دولت بزرگتر و بزرگتر میشود و تعادل بازار به هم میخورد، در حالی که صندوق نوآوری با بخش خصوصی رقابت میکند، نه حمایت میکند. به سمت سرمایه گذاری مشترک ما با عوامل خود مانند صندوق های تحقیقاتی و فناوری رفتیم.
سیاوش ملکی فر، مشارکت صندوق نوآوری در سود و زیان پروژه های استارت آپی، عدم مداخله صندوق در کنترل استارت آپ ها، سرمایه گذاری تا 4 برابر سایر همکاران، نظارت مدیریتی و اجرایی با عامل. و نداشتن وثیقه از دیگر ویژگی های این شکل از سرمایه گذاری است.
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: در چرخه حیات استارت آپی استارت آپ ها با بازیگرانی مانند صندوق های جسور، صندوق های پژوهش و فناوری و شتاب دهنده های دانش بنیان سرمایه گذاری مشترک داریم.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری تاکنون در 59 پروژه استارتاپی سرمایه گذاری مشترک انجام داده است، گفت: این تعداد سرمایه گذاری با مشارکت 33 عامل محقق شده است و مجموع عوامل سرمایه گذاری مشترک صندوق نوآوری 46 نفر است. غیر نقدی (دانش فنی) کارآفرین نیز در نظر گرفته می شود.
ملکی فر درباره راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و خصوصی نیز اظهار کرد: تا قبل از ورود صندوق نوآوری و شکوفایی تنها 10 صندوق با سرمایه کل 375 میلیارد تومان وجود داشت، اما در دوره جدید فعالیت این صندوق (از آذرماه) 1397) صندوق نوآوری در تاسیس 10 صندوق جسورانه بورسی به حجم اسمی 14850 میلیارد ریال مشارکت داشته است. در حال حاضر 17 صندوق سهامی و خصوصی جسور در کشور در حال پذیره نویسی هستند و یا پذیره نویسی آنها به پایان رسیده است و کل سرمایه آنها تا پایان امسال به 2800 میلیارد تومان می رسد.
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی از مشارکت در صندوق های مبادله جسورانه در حوزه های مختلف بیوتکنولوژی، انرژی های نو، تجارت الکترونیک، بسترهای خدماتی، فناوری اطلاعات و معاملات الگوریتمی، صنایع خلاق و محتوایی، کشاورزی، فناوری فینی و بلاک چین خبر داد. و فناوری های آینده کرد.
ملکی فر در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 70 صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان داریم، افزود: در کشور نیز 120 شتاب دهنده دانش بنیان در حوزه های مختلف سلامت، بیوتکنولوژی، کشاورزی، هوافضا و… ما داریم که صندوق نوآوری در حال حاضر با 15 شتاب دهنده سرمایه گذاری مشترک دارد.
وی ادامه داد: در 15 سال گذشته اگر به سرمایه گذاری در بخش زیربنایی کشور توجه می کردیم و وارد بخش خصوصی می شدیم، عملکرد بهتری در حوزه فضایی کشور داشتیم و سعی می کنیم در آینده به ورود به بخش خصوصی توجه ویژه ای داشته باشیم. چهار سال،” او گفت. ما فناوری و فناوری داریم، زیرا اگر بخش دولتی در آن دوره بتواند به توسعه اقتصاد و حفظ نیروی نخبه خود در کشور کمک کند، این می تواند یکی از برگه های برنده کشور در این بخش باشد.
وی همچنین از جذب 50 میلیارد تومان صندوق های جسورانه شرکت های سرو، پیشگام، حرکت اول، نوآفرین و کران کپیتال و جذب 200 میلیارد تومان از صندوق های جسورانه شرکت های پیشگام، تدبیر ایران، آتاستیل و کران کپیتال خبر داد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ICTNN، حسن سالاریه در رویداد ایده های فضایی پایه از مجموعه رویدادهای “ستکس”. وی با بیان اینکه حوزه فضایی کشور از فناوری بالایی برخوردار است و از فناوری بالایی برخوردار است، گفت: در سازمان فضایی ایران برنامه ریزی راهبردی برای پایش نیازهای کشور در سال های آینده و برنامه ریزی برای آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی از آمادگی سازمان فضایی کشور برای پاسخگویی به نیازهای حوزه فناوری کشور و شرکت های دانش بنیان در حوزه فضا خبر داد و گفت: ما وظیفه داریم به شرکت های دانش بنیان کمک کنیم تا با موفقیت از این دوران سخت عبور کنند زیرا در حوزه دانش بنیان، صرف نظر از مسائل مربوط به فناوری بالا، این بخش با مشکلات و پیچیدگی هایی مواجه است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: معتقدم راه پیشرفت در فضای کشور حضور بخش خصوصی و شرکت های بنیادی است چرا که حضور نخبگان ایرانی در فضای کشور انگیزه بخش است و به حرکت در این امر کمک می کند. مسیر پیچیده سریعتر است.” .
تحریریه ICTNN شبکه خبری