کشورهای مختلف به دنبال تحول دیجیتال فراگیر و منعطف هستند و اقدامات بسیاری را در راستای اجرای ارتباطات نسل پنجم در دستور کار خود قرار داده اند. باند طلایی 5G که به گفته کارشناسان می تواند با خطر توسعه این نسل از اینترنت روبرو شود.
به گزارش ICTNN، فرکانسهای رادیویی منبع کمیاب مهمی است که در دسترس دولتهای همه کشورهای جهان است و مدیریت آن ماهیت حاکمیتی دارد، اما بر اساس مقررات داخلی برخی کشورها، به اپراتورهایی مانند اپراتورهای تلفن همراه واگذار شده است. اپراتورها
در ایران طبق قانون مدیریت جداول فراوانی بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانه داری کشور واریز می شود. همه کشورها تابع استانداردها و مقررات بین المللی اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) برای استفاده از فرکانس و الزامات شبکه ارتباطی هستند. عدم رعایت این استانداردها ممکن است منجر به تداخل فرکانس در مناطق خاص، به ویژه در مناطق مرزی شود.
در ایران سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یکی از استفاده کنندگان فضای فرکانسی است. این سازمان با توجه به حق انحصاری پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی در ایران، محدوده فرکانسی 470 مگاهرتز تا 862 مگاهرتز را در اختیار دارد و سال هاست که از باندهای 700 و 800 مگاهرتز در این محدوده به عنوان جامع ترین باند فرکانسی موجود استفاده می کند. . در داخل کشور برای پوشش حداکثری برنامه های تلویزیونی صداوسیما به صورت آنالوگ در همه شهرها و شهرستان ها در دسترس بود. به منظور جلوگیری از تداخل در برنامه های تلویزیونی آن زمان، حق استفاده از این باندهای فرکانسی منحصراً به این سازمان داده شد.
بیشتر بدانید:
مذاکره برای حل اختلاف!
با توجه به مهمترین مشخصه باندهای فرکانسی 700 و 800 می توان گفت که شعاع وسیع تری را پوشش می دهند، بنابراین هر اپراتور کاربری که بتواند خدمات ارتباطی خود را در این پلتفرم ها ارائه دهد، به تجهیزات کمتری نیاز خواهد داشت. به طور قابل توجهی سرمایه گذاری مورد نیاز برای به حداکثر رساندن پوشش شبکه را کاهش می دهد. از نظر فنی، نفوذ پذیری بیشتری دارد. بنابراین، در حالی که اتحادیه اروپا و کره جنوبی اخیراً اولین شورای مشارکت دیجیتال خود را در سئول برگزار کردند و توافق کردند که همکاری مشترک را برای تحول دیجیتال فراگیر و انعطاف پذیر ترویج دهند. در کشور ما همچنان بحث واگذاری باند فرکانسی 3500 مگاهرتز معروف به باند طلایی 5G وجود دارد و در صورت وجود که به اعتقاد کارشناسان می تواند توسعه این نسل را به خطر بیندازد.
دو سالی است که مزایده باند 3500 مگاهرتز در پیچ و خم تصمیمات نظارتی در حوزه ارتباطات برگزار شده و اپراتورهای تلفن همراه را معلق نگه داشته و حتی گفته می شود آغوش خود را به روی هر گونه اقدامی در منطقه بسته اند. خرید و واردات تجهیزات اگرچه چالش تخصیص باندها در کشور ما به امروز مربوط نمی شود و سال هاست که دولت حوزه ارتباطات به فکر تخلیه باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز است که در حوزه صدا و سیما کاربرد چندانی ندارد و لازم است. توسعه بخش اینترنت موبایل، اما هنوز راه زیادی در پیش است. اگرچه ما درگیر چنین مواردی هستیم، اما از ظرفیت های انسانی و علمی خوبی در حوزه دیجیتال برخورداریم، اما کشورهای جهان با استفاده از فناوری های نسل جدید و ابتکاراتی مانند هوش مصنوعی قابل اعتماد، رویکردهای مشترک خود را تعمیم می دهند.
به عنوان مثال، توافق بین اتحادیه اروپا و کره جنوبی عملا منجر به تمرکز و فعالیت شرکا بر روی نیمه هادی ها، محاسبات با عملکرد بالا (HPC) و فناوری کوانتومی، نسل پنجم (5G) و فراتر از آن، اقتصاد پلت فرم، هوش مصنوعی شده است. (AI) و امنیت سایبری.
نکته مهم همکاری مشترک در زمینه فناوری های نوظهور است که در استراتژی امنیت اقتصادی اتحادیه اروپا نیز گنجانده شده است. به گفته اورسولا فون درلین – رئیس کمیسیون اروپا، جهان بحثبرانگیزتر و ژئوپلیتیکتر شده است و به همین دلیل موضوع امنیت اقتصادی به اولویت اتحادیه اروپا و بسیاری از شرکای آن تبدیل شده است. این سند در واقع چارچوبی برای نحوه مدیریت ریسک است و نیاز به قاطعیت بیشتر در استفاده از ابزارهای موجود و همچنین کار بر روی ابزارهای هدفمند جدید را برجسته می کند.
به عنوان مثال یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت ریسک سرمایه گذاری خارجی است که باعث افزایش امنیت و ثبات اقتصادی می شود. مقوله دیگر به مشارکت و همکاری اتحادیه اروپا با سایر کشورهای جهان در زمینه هایی است که امنیت اقتصادی این اتحادیه را تضمین می کند و همکاری با کره جنوبی نیز در این دسته قرار می گیرد.
سال گذشته، دولت کره جنوبی طرحی را ارائه کرد که طبق آن این کشور تا سال 2027 به یک نیروگاه دیجیتال بزرگ تبدیل میشود، سپس قصد دارد تا سال 2026 راه اندازی 6G را آغاز کند و به اولین “زیرساخت دیجیتال” در جهان تبدیل شود.
رئیسجمهور این کشور در عین حال اعلام کرد که در راستای این مهم سرمایهگذاریها را در حوزههای استراتژیک مختلف از جمله نیمهرساناها، محاسبات کوانتومی و متاورس برای امنیت فناوریهای روز دنیا متمرکز خواهیم کرد. شاخص “رقابت دیجیتال” به رتبه سوم رسید. اکنون این وظیفه سوئد است که در «نوآوری» به مقام برتر جهان دست یابد.
از سوی دیگر، کره جنوبی قصد دارد تا سال 2026 حدود 302 تریلیون وون در توسعه فناوری نسل بعدی و 1.2 تریلیون وون در فناوری نیمه هادی هوش مصنوعی سرمایه گذاری کند. این سرمایه گذاری بر اساس برآورد دولت کره جنوبی مبنی بر دو برابر شدن اندازه بازار داده از 23 تریلیون به 50 تریلیون وون است.
اما کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر این باورند که تامین و توسعه منابع انسانی بخشی دیگر از برنامه توسعه کره جنوبی است که قبل از انتشار 6G تا سال 2026 انجام می شود و مدارس تحصیلات تکمیلی در شش رشته دیجیتال هستند. انتظار می رود یک میلیون استعداد پرورش دیجیتال داشته باشد. جالب است بدانید که اکنون در این جلسه شورای «مشارکت دیجیتال»، با توجه به رهبری هر دو شریک در فناوری 5G، چشم انداز مشترکی برای توسعه 6G در حال ایجاد است.
اتحادیه اروپا و کره جنوبی به عنوان شرکای استراتژیک همفکر در زمینه دیجیتال، در تلاش هستند تا دیدگاه مشترکی برای ایجاد یک محیط آنلاین منصفانه بر اساس ویژگی های امن و منصفانه ایجاد کنند و پیرو این رویکرد، توافق ضمنی در مورد همکاری در زمینه امنیت سایبری، به ویژه از طریق تبادل اطلاعات و همکاری های صنعتی.
در پایان، ذکر این نکته حائز اهمیت است زیرا قرار است شورای مشارکت دیجیتال دو کشور در اوایل سال 2024 در بروکسل به منظور بررسی پیشرفتها و برداشتن گامهای بعدی برای تعمیق مشارکت دیجیتال، که تاریخ مهمی برای در مورد انتقال به نسل بعدی ارتباط برقرار کنید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات