تا سال 2028، چین قصد دارد ربات “سوپر ماسون های چینی” را برای ساخت پایگاه های ماه با استفاده از خاک ماه به فضا پرتاب کند.
به گزارش ICTNN و به نقل از آیبا پرتاب ماموریت آرتمیس 2 در 24 نوامبر، جای تعجب نیست که مجلات علمی غرق در تحقیق در مورد سنگ سنگی قمری، ساخت پایگاهی روی ماه و استفاده از خاک ماه برای رشد گیاهان هستند. .
نتایج یک مطالعه اخیر منتشر شده در مجله Communications Biology آزمایشی را توصیف می کند که در آن نمونه های خاک ماه جمع آوری شده در طول ماموریت های آپولو برای رشد گیاهان و برای اولین بار از گیاهی به نام Arabidopsis thaliana (نام علمی: Arabidopsis thaliana) استفاده شد. در طول آزمایش در نمونه های خاک قمری رشد کرد.
مطالعه دیگری که اخیراً با بودجه ناسا در مجله New Space منتشر شده است، چالش های ساخت و ساز را در هنگام چرخش غبار ماه در حین پرتاب یا فرود بررسی کرد.
این تعداد زیادی آزمایش نظری و آزمایشگاهی است. اما چه کسی اولین کسی است که با خاک قمری پایگاه قمری میسازد؟ معلوم شد چین این کار را خواهد کرد. حتی زمان تخمینی شروع عملیات را اعلام کردند.
کار ساخت و ساز در یک پایگاه قمری با خاک قمری تا پنج سال دیگر آغاز می شود. رسانه های چینی گزارش دادند که چین قصد دارد تا پنج سال دیگر ساخت پایگاه ماه را با استفاده از خاک ماه آغاز کند و این کار تا پنج سال دیگر آغاز خواهد شد.
در کنفرانس اخیر، کنفرانس ساخت و ساز فرازمینی که در دانشگاه علم و فناوری Haozhang در ووهان برگزار شد، بیش از 100 دانشمند فضایی، محقق و کارآفرین چینی گرد هم آمدند تا درباره راههای ایجاد زیرساختها در ماه بحث کنند.
به گزارش Changjiang Daily، دینگ لییون، کارشناس آکادمی مهندسی چین، گفت که تیمی در حال طراحی روباتی به نام «سوپرماسون های چینی» هستند تا از خاک ماه آجر بسازند.
دینگ گفت: ساخت یک زیستگاه در ماه برای اکتشاف طولانی مدت در ماه ضروری است و قطعا در آینده محقق خواهد شد.
در این گزارش آمده است که او نیز دشواری انجام این ماموریت را در کوتاه مدت درک کرده است.
به گزارش رویترز، روباتی که وظیفه ساخت آجر از خاک ماه را دارد، در ماموریت Chang’e-8 چین در حدود سال 2028 به فضا پرتاب خواهد شد. دینگ اضافه کرد که چین قصد دارد اولین نمونه خاک جهان را از سمت دور ماه طی ماموریتی در حدود سال 2025 بازیابی کند.
پیش از این، چین با مأموریت Chang’e-5 در سال 2020 نمونههای خاک را از سمت دور ماه بازیابی کرده بود.
در 23 نوامبر 2020، چین کاوشگر Chang’e-5 خود را به ماه پرتاب کرد. این کاوشگر با هدف جمعآوری و بازگرداندن نمونههایی از خاک و سنگهای قمری توسط چین به فضا پرتاب شد. پس از یک سفر 112 ساعته، کاوشگر در 28 نوامبر وارد مدار ماه شد و سپس در 17 دسامبر 2020 به زمین بازگشت. Chang’e-5 در مجموع 1731 گرم نمونه جمع آوری کرد که عمدتاً از سنگ و از زمین بود. سطح ماه
با این ماموریت موفقیت آمیز، چین به سومین کشوری تبدیل شد که چندین دهه پس از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق نمونه های ماه را فرود آورد. آخرین ماموریت برای بازگرداندن نمونه ماه، ماموریت “لونا 24” اتحاد جماهیر شوروی در سال 1976 بود.
نمونههای قمری بازگردانده شده توسط ماموریتهای آپولو و لونا بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند، اما نمونههای بازگردانده شده توسط Chang’e-5 چین در اواخر سال 2020 تأیید کرد که سنگهای منطقه نسبتاً جوان هستند و تنها 2 میلیارد سال سن دارند.
چین اعلام کرده است که وقتی یک ایستگاه تحقیقاتی در ماه بسازد، فضانوردان می توانند مدت بیشتری در ماه بمانند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات