ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی گفت: خواص نوری، مکانیکی، خود ترمیمی و جذب الکترومغناطیسی این هیدروژل با کمک نانوساختارهای اضافه شده قابل تنظیم است. تولید انرژی ثانویه و ایجاد خواص ضد باکتریایی در این ساختار از رویکردهای قابل توجهی است. اخیراً در گروه های تحقیقاتی کشورهای دیگر، هیدروژل هایی بر پایه پلی وینیل الکل و اسید فسفریک ساخته شده و خواص ابرخازن ها مشاهده و بررسی شده است.
به گزارش ICTNNرضا پیمان فر، محقق فوق دکتری فوتونیک دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده مقاله ضرورت انجام این پروژه گفت: ناحیه قابل رویت شفاف بوده و با روش آزمایشگاهی ساده و مواد اولیه ارزان قیمت تهیه شده است.
محققان یک شرکت فناوری با همکاری محققان دانشگاه، یک هیدروژل خود ترمیم شونده ساخته اند که قادر به جذب اشعه ماوراء بنفش، مادون قرمز و مایکروویو است که با اعمال آن بر روی شیشه های دوجداره جذب می شود.
پیمان فر درباره ویژگی های این پروژه گفت: هیدروژل خود ترمیم شونده قابل استفاده در پنجره های دوجداره است که قابلیت جذب امواج مادون قرمز نور دریافتی از خورشید (تا 50 درصد) و همچنین اشعه ماوراء بنفش و امواج مایکروویو؛ «بنابراین، این محصول ضمن جلوگیری از آسیب بیشتر انسان، در پاکسازی و تصفیه محیط زیست مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: این مقاله حاصل یک پروژه دانشگاهی برای ارتقای سلامت جامعه و صرفه جویی در مصرف انرژی در موسسه آموزش عالی انرژی ساوه است و این پروژه زیرمجموعه ای از پروژه های بزرگتر با هدف آماده سازی و توسعه جاذبه های امواج الکترومغناطیسی مضر در منطقه است. مایکروویوها که شامل نسل بعدی اینترنت، نویز، رادار و سایر وسایل الکترونیکی مدرن در زندگی هوشمند میشوند، از 7 سال پیش شروع به کار کردند.
به گفته وی، این هیدروژل در قسمت قابل مشاهده شفاف است که باعث می شود از این سازه به عنوان پرکننده پنجره و سایر وسایلی که نیاز به ساختار شفافی با قابلیت جذب امواج در مناطقی مانند شیشه دوجداره و لمینت در هواپیما و خودرو دارند استفاده شود.
وی گفت: با توجه به گرمایش زمین و استفاده گسترده از سوخت های فسیلی و همچنین خطرات امواج الکترومغناطیسی، استفاده از این ساختارهای جاذب اجتناب ناپذیر است. کامپیوترها، تلفن های همراه، نسل جدید اینترنت 5G و غیره، امواج مضر الکترومغناطیسی در ناحیه مایکروویو افزایش می یابد و باعث بروز انواع سرطان ها، ناباروری و مشکلات روحی و سایر بیماری ها، بدخیمی ها و آسیب های محیطی می شود. تیم تحقیقاتی این شرکت از این رو سعی کردند با استفاده از روشی نوین در جذب امواج از مشکلات ناشی از این امواج جلوگیری کنند.
به گزارش ستاد نانو، این پژوهش توسط دکتر رضا پیمان فر، محقق فوق دکتری فوتونیک دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده مقاله، و دکتر سید حسن توسلی، استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی و رئیس پژوهشکده لیزر و پلاسما و پژوهشکده لیزر و پلاسما انجام شده است. یک پایگاه دانش کسب و کار پیاده سازی شده است و مقاله وی با عنوان آماده سازی هیدروژل خود ترمیم کننده برای بهبود محافظت از تداخل الکترومغناطیسی و بهره وری انرژی در گزارش های علمی منتشر شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری