در این دیدار همچنین وضعیت موجود و موانع و چالش های توسعه در این زمینه تشریح شد.
تدوین طرح ملی توسعه پهنای باند، بررسی تعهدات پیش بینی شده اپراتورها در پروانه بهره برداری متناسب با شرایط متغیر اقتصادی و اجتماعی کشور، رایزنی با شهرداری ها برای رفع موانع استفاده از منابع شهری، مشارکت موثر در توسعه طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی با توجه به اقتصادی بودن حوزه ICT، تعدیل تعرفه ها در حوزه ارتباطات ثابت و سیار، بررسی برخی مصوبات کمیسیون در استفاده از فرکانس و سهم اپراتورها، انجام مطالعات آسیب شناسی، آزادسازی تعرفه ها و … بررسی ساختار تعرفه در زنجیره ارتباطی اپراتورهای FCP و شرکتهای مخابراتی ایران یکی از راهکارهای پیشنهادی صاحبان مجوز FCP در این نشست بود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی با اشاره به تعداد فعالان عرصه ارائه اینترنت پهن باند در کشور، افزود: رگولاتوری فعلی در تلاش است تا با مشارکت و جمع بندی نظرات بازیگران اصلی این حوزه، کلیات این برنامه را تدوین کند.
انحصار مخابرات در تاسیسات زیرساختی، تعرفه خدمات ICT با وجود افزایش هزینههای فضا، برق، نیروی انسانی، تعرفههای بالای خدمات در شهرداریها، سرمایهگذاری غیرموجه و بازدهی در این بخش برای صاحبان سرمایه، هزینههای بالای مودم در دسترسی به فناوری (فناوری) VDSL ثابت باقی میماند. امکان استفاده از اینترنت پهن باند با استفاده از سیمهای مسی معمولی خطوط تلفن) از مهمترین چالشهای ذکر شده توسط دارندگان مجوز بود.
رئیس رگولاتوری تعامل با سایر نهادها مانند وزارت نیرو و شهرداری ها را از دیگر اولویت های سازمان برای رفع موانع سرمایه گذاری دانست و گفت: در این راستا طی چند سال گذشته اقدامات مختلفی انجام شده است که انجام نشده است. هنوز تکمیل شده است.” ما با حمایت های قانونی به دنبال تسهیل در تامین منابع موجود هستیم و در این زمینه نیازمند کمک دولت و مجلس هستیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عدم تمایل به سرمایه گذاری در این بخش را یکی از موانع توسعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هزینه سرمایه گذاری در حوزه ICT (ارتباطات و فناوری اطلاعات) ارزی است و درآمد حاصل از آن در این زمینه به ریال است و با وجود افزایش هزینه ها در سایر بخش ها، ثبات تعرفه ها در سال های اخیر رو به کاهش بوده است.
عباسی شاهکوه افزود: باید حجم سرمایه گذاری لازم برای توسعه منطقه ثابت را برآورد کرده و اقداماتی مانند معافیت مالیاتی، یارانه سهم اپراتورها در مجوز CNSP (مجوز شبکه همگرا و خدمات ارتباطی) و فضای مورد نظر را فراهم کنیم. برای سرمایه گذاری.”
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN، صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نشست بررسی چالش های حوزه ارتباطات ثابت با دارندگان مجوز FCP (ارائه دهندگان اینترنت ثابت و خدمات ارتباطی) گفت: 20 میلیون خانوار و پنج نفر هستند. میلیون تا سال 1404، کسب و کار باید به اینترنت فیبر نوری ثابت شود، اگرچه بخشی از دسترسی را می توان از طریق شبکه بی سیم نیز پوشش داد.
عباسی شاهکوه بیان کرد: اولویت اصلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ارتباطات ثابت بر پایه فیبر نوری و ارتقای کیفیت شبکه موبایل کشور است. در آینده نزدیک بحرانی رخ خواهد داد. در واقع، با توسعه بخش ارتباطات ثابت، کل حوزه ICT در حال رشد است.