به گزارش روز پنجشنبه ICTNN، سازمان فناوری اطلاعات گزارشی از وضعیت خدمات ارائه شده در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات منتشر کرد. این گزارش جزئیات مهمی از وضعیت حوزه امنیت سایبری و همچنین اقدامات سازمان فناوری اطلاعات در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد.
در بخشی از این گزارش به وضعیت «عملکرد شاخص ها» پرداخته شده است. شاخصها نشان میدهند که در هفت ماهه نخست سال جاری، 44 میلیون و 228 هزار و 423 حمله توسط شبکه ملی دام بدافزار (حسگرهایی که در شبکهها برای شناسایی بدافزارها و حملات نصب شدهاند) انجام شده است.
بر اساس گزارش ارائه شده توسط ماهر، مرکز ماهر از 131 منبع داخلی و 280 منبع بین المللی از این رویدادها مطلع شده است.
فیشینگ داخلی سایت و بدافزارها و آلودگی ربات ها در بالای لیست قرار دارند. فیشینگ سایت خارجی، تشخیص آسیب پذیری و افشای اطلاعات در رتبه های بعدی قرار دارند.
این سازمان با ارزیابی امنیت 93 سامانه، 17 هزار و 357 اخطار (به صورت نامه ای و ایمیلی) و همچنین شناسایی 114 اطلاعات در کشور را انجام داده است.
در بین ادارات دولتی، بیشترین میزان دریافت خدمت مربوط به قوه قضائیه و وزارتخانه (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) است.
بر اساس گزارش این مرکز، 44000 بدافزار 12866 آسیب پذیری را در کشور شناسایی و 350 حمله ddos را گزارش کردند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نهاد ریاست جمهوری و سپس وزارت بهداشت و دادگستری در رتبه های بعدی قرار دارند. جالب اینجاست که سایر وزارتخانه ها تقریبا هیچ خدمات خاصی از مرکز تخصصی دریافت نکرده اند.
بر اساس این گزارش، در هفت ماهه امسال برای 199 شرکت فعال در حوزه خدمات حفاظتی، فضای تولید، تبادل اطلاعات و صلاحیت فنی و امنیتی مجوز صادر شده است.
فیشینگ در فراوانی رویدادها رتبه اول را دارد
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
اپراتورها، بخش خصوصی، سازمان های دولتی و بانک ها به ترتیب بیشترین خدمات را از مرکز ماهر دریافت کردند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری