چین تهدید کرده است که اگر توکیو فروش و خدمات تجهیزات ساخت تراشه را به شرکتهای چینی محدود کند، ژاپن را تلافیجویانه شدید اقتصادی خواهد کرد.
به گزارش ICTNN، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات ارشد چین در دیدارهای اخیر با همتایان ژاپنی خود چندین بار این موضع را بیان کرده اند.
مقامات ژاپنی گفتند که شرکت تویوتا موتور به ویژه نگران است زیرا پکن می تواند با قطع دسترسی ژاپن به مواد معدنی حیاتی مورد نیاز برای ساخت خودروها در پاسخ به محدودیت های جدید در مورد نیمه هادی ها، مقابله به مثل کند.
به گفته منابع نزدیک به این موضوع، تویوتا یکی از مهمترین شرکتهای ژاپنی است و به دلیل سرمایهگذاری در پردیس تراشههای جدید که توسط شرکت تایوانی TSMC در کوماموتو ساخته میشود، عمیقاً در سیاست تراشههای این کشور درگیر است. این موضوع باعث میشود تا مقامات ژاپنی نگرانیهای این شرکت و همچنین توکیو الکترون را که صادرات آن به چین تحت تأثیر کنترلهای جدید صادرات ژاپن قرار میگیرد، جدی بگیرند.
در تلاش برای محدود کردن پیشرفت چین در فناوری نیمه هادی، ایالات متحده ژاپن را تحت فشار قرار داده است تا محدودیت های بیشتری بر فروش ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه توسط شرکت هایی مانند توکیو الکترون به چین اعمال کند.
مقامات ارشد ایالات متحده در حال کار با همتایان ژاپنی خود بر روی راهبردی هستند که تامین کافی این ماده معدنی حیاتی را تضمین می کند، به خصوص که چین سال گذشته محدودیت هایی را بر صادرات گالیوم، ژرمانیوم و گرافیت اعمال کرد.
نگرانی در مورد تویوتا برای مدت طولانی وجود داشته است. در سال 2010، چین به طور موقت صادرات مواد کمیاب به ژاپن را پس از اختلاف بر سر آب های مورد ادعای هر دو طرف در دریای چین شرقی به حالت تعلیق درآورد. این اقدام بخش الکترونیک ژاپن را شوکه کرد و عرضه جهانی آهنرباهای پرقدرت تولید شده در ژاپن از این عناصر کمیاب وارداتی از چین را به خطر انداخت. از آن زمان، توکیو توانسته است وابستگی خود را به واردات خاک های کمیاب از چین کاهش دهد.
پس از انتشار این گزارش، سهام شرکت های مرتبط با تراشه در ژاپن کاهش یافت. سهام «توکیو الکترون» 1.9 درصد و سهام «Lazartech» و «Disco Corp» به ترتیب 2.8 درصد و 3.3 درصد سقوط کردند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، برخی ژاپنی ها با این ایده که دولت توکیو باید با آخرین استراتژی ژئوپلیتیک واشنگتن مطابقت داشته باشد، مخالف هستند. آکیرا مینامیکاوا، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی Omedia، می گوید: ژاپن نباید کنترل های صادراتی خود را فقط به این دلیل که ایالات متحده درخواست می کند، تشدید کند. ژاپن باید فلسفه خاص خود را داشته باشد، تصمیم بگیرد چه چیزی برای کشور بهتر است و محکم بایستد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات