رئیس اتحادیه فناوران فناوری اطلاعات تهران کاهش 15 درصدی سقف واردات لپ تاپ و افزایش نرخ ارز را از مهمترین چالش های بازار محصولات فناوری اطلاعات عنوان کرد.
به گزارش ICTNN، محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران گفت: یکی از مهم ترین چالش هایی که در سال 1402 با آن مواجه بودیم، کاهش 15 درصدی سقف واردات لپ تاپ بود.
به گفته وی، وزارت امنیت در ماه های پایانی سال 1402 با کاهش 85 درصدی مجوز واردات محصولات فناوری اطلاعات، موانعی بر سر راه فعالیت بازرگانان ایجاد کرد و به همین دلیل تمامی فعالان این حوزه با کمبود مواجه شدند. از لپ تاپ ها
فرجی تهرانی با بیان اینکه این موانع واردکنندگان را به سمت خروج سرمایه از کشور سوق می دهد، گفت: کاهش عرضه محصولات فناوری اطلاعات می تواند منجر به افزایش قاچاق کالا و خروج ارز از کشور شود.
رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با اشاره به چالش های دیگر مربوط به واردات لپ تاپ افزود: از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده کالاها نیز افزایش یافت. در نتیجه این مشکل، قدرت خرید مردم بیش از گذشته کاهش یافته است.
وی افزود: کشور مبدأ واردات لپ تاپ امارات متحده عربی است. یکی از مشکلات اصلی این است که شرکت های معتبر جهانی فناوری اطلاعات از جمله امارات نماینده ایرانیان نیستند. در نتیجه افرادی یک فرد غیر ایرانی را به عنوان مدیرعامل شرکت منصوب کردند تا در نهایت کالای مورد نظر را خریداری کنند. این در حالی است که بعد از این مرحله با تحریم های داخلی یعنی تخصیص ارز مواجه می شوند.
رئیس اتحادیه فناوران فناوری اطلاعات تهران در پایان گفت: اگر وزارت حراست سیاست خود را تغییر ندهد، وضعیت بازار لپتاپ، تبلت و چاپگر بهبود نمییابد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات