به گزارش ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی، “سید محمد امین آقامیری” صبح امروز سه شنبه (6 شهریور) در جلسه همفکری قانونگذاری در حوزه دارایی های رمزنگاری شده و بلاک چین که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و فعالان و صاحب نظران وی گفت: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم این است که اگر در گذشته شاهد تقابل بخش خصوصی و دولتی بودیم، در بخش خدمات فضای مجازی چالش بخش خصوصی سنتی و مدرن را داریم. و ما در تمام زمینههای کسبوکارهای نوظهور، اعم از ارزهای دیجیتال یا فروشگاههای آنلاین، با آن روبرو هستیم.
وی به اظهارات یکی از کارشناسان مبنی بر جدایی قوه مجریه از رگولاتوری در حوزه بلاک چین و ارزهای رمزنگاری شده اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم این موضوع را در سامانه جامع رگولاتوری مدیریت کنیم. چون موضوع جدی است. ما صنایعی داریم که رگولاتوری با قوه مجریه یکی شده و در کشور به یک امر عادی تبدیل شده است. تغییر این جهت مستلزم تفکیک قانون و سیاست های کلی مجلس از اجرا و تنظیم است، به طور کلی تفکیک اجرا از آیین نامه اصل است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات حوزه داراییهای رمزنگاری انجام میدهیم و مواردی را که در حیطه اختیارات ماست پیگیری میکنیم، گفت: پیشنویس سند سامانه های ساماندهی حوزه ارزهای رمزپایه که وزارت اقتصاد تهیه آن را برعهده داشت به مرکز ملی واگذار شد. به فضای مجازی تبدیل شده است، در صورت تصویب این سند پس از طی مراحل قانونی و اعمال اصلاحات لازم، مجلس باید در چارچوب این سیاست ها قانون گذاری کند. بنابراین با ایجاد چارچوب و معماری کلان حوزه ارزهای دیجیتال بر اساس این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت که میتوانیم بر اساس آن فعالیتهایی انجام دهیم.
وی با اشاره به موضوع خودتنظیمی و بدیع دانستن این اقدام تصریح کرد: تاکنون در هیچ زمینه ای خودتنظیمی نداشته ایم و امیدواریم هر چه زودتر این امر محقق شود و این مسیر باز شود. به طور گسترده تر ما باید قدم به قدم برای اصلاح حرکت کنیم. زیرا حرکت از نقطه ای که فقط دولت تنظیم می کند به سمت خود تنظیمی مسیر دشواری است. اما امیدواریم هر چه زودتر محقق شود.
آقامیری با اشاره به انتقاد یکی از فعالان حوزه دارایی های رمزنگاری شده مبنی بر ابلاغ برخی دستورالعمل ها و مصوبات از سوی نهادهای نظارتی، خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه هشتاد و یکمین جلسه شورای عالی فضای مجازی، رگولاتورها باید آن قطعنامه یا دستورالعمل را قبل از اطلاع رسانی به مرکز ملی فضای سایبری ارسال کنند. با سیاست های کلی تطبیق داده شود و سپس رگولاتور اجازه اطلاع رسانی را داشته باشد. بنابراین نیاز به تایید مرکز ملی دارند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان از حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این جلسه تشکر کرد و گفت: با توجه به انتصاب دکتر افشین، بسیار امیدوار هستم. چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد زیرا او عزم لازم را برای حل مشکلات دارد. و قطعا در حوزه سیاست گذاری و تنظیم مقررات کمک خواهیم کرد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات