ناآگاهی، عدم دقت در نگهداری و قیمت پایین سیم کارت ها در طول سالیان متمادی باعث شده تا افراد بدون اطلاع از کجا و چه کسی به سیم کارت های متعدد دسترسی داشته باشند و نتیجه این است که سیم کارت ها برای افرادی خاص قابل دسترسی است. فعالیت ها. فعالیت های مجرمانه
به گزارش ICTNN، همزمان با افزایش استفاده از سیم کارت ها، کلاهبرداری ها و تخلفات مختلفی نیز از طریق آنها صورت می گیرد و بسیاری از کاربران به دلیل عدم آگاهی لازم با وجود هشدارهای مسئولان، دچار مشکل می شوند.
اما مهم ترین دلیل افزایش این نوع کلاهبرداری قیمت پایین سیم کارت و عدم دقت در نگهداری آن است که باعث می شود افراد ندانسته صاحب چندین سیم کارت شوند بدون اینکه بدانند کجا و در دسترس چه کسانی هستند و در نهایت فعالیت های مجرمانه به همین دلیل افزایش می یابد. موردی که یکی از مسئولان در ماه های اخیر به آن اشاره کرده و گفته است 70 درصد پرونده های پلیس فتا مربوط به سیم کارت است.
از آنجا بی توجهی و بی احتیاطی شهروندان نسبت به سیم کارت های خود آنها را بدون اطلاع به سیر مراحل قانونی می کشاند. در این راستا بسیاری از افراد به دلیل هزینه کم و سهولت دریافت سیم کارت اعتباری، بی توجه به مسئولیتی که خرید این سیم کارت ها برای آنها ایجاد می کند، اقدام به خرید چندین سیم کارت و بدون در نظر گرفتن انتقال قانونی به دیگران کرده اند. دادن؛ برخی از افراد سیم کارت را دور می اندازند و بدون حذف سیم کارت جدید، سیم کارت جدیدی دریافت می کنند.
از این رو مشکل سیم کارت های تقلبی و ناقص یا سیم کارت های بدون هویت که منجر به اقدامات مجرمانه می شود، در سال های اخیر مشکلات و چالش های زیادی را به وجود آورده است که باعث شده رگولاتوری گام های مهمی در این زمینه بردارد، به ویژه با راه اندازی سامانه برای اطلاع از تعداد مشترکین خطرناک به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی.
راه غیرفعال کردن خطوط غیرقابل استفاده به این صورت است که کاربران با مراجعه به درگاه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در قسمت خدمات الکترونیک و یا به آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir از تعداد خطوط ثبت شده با کد ملی خود مطلع شوند. و اقدامات لازم را برای غیرفعال سازی خطوط بلااستفاده انجام دهد.
البته روش دیگری نیز وجود دارد. به این ترتیب کاربر می تواند کد ملی صاحب خط را به یکی از شماره های 3000150 و 3000504901 ارسال کند و با این درخواست از تعداد خطوط دریافتی مطلع شود. نکته مهم این است که هر مشترک تنها هر 10 روز یک بار می تواند از این روش استفاده کند.
در نهایت باید گفت که در صورت اخلال در سیم کارت یا ارتکاب اعمال مجرمانه این صاحب سیم کارت است که قبل از هر چیز باید در دادگاه پاسخگو باشد زیرا قانون او را دارنده آن می شناسد. سیم کارت؛ اگرچه پس از بررسی های فنی می توان تشخیص داد که این تماس متعلق به او نیست، اما قانون ایجاب می کند که ابتدا صاحب سیم کارت پاسخگو باشد و تا زمانی که مقصر اصلی شناسایی نشود، باید به مراجع قضایی و شاکی پاسخ دهد. به همین دلیل به دارندگان سیمکارت توصیه میشود در نگهداری سیمکارتهای خود دقت کنند و آن را در اختیار دیگران قرار ندهند، زیرا این کار غیرقانونی بوده و عواقب آن بر عهده صاحب اصلی خواهد بود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات