همراه اول در پایان تاکید کرد: مشترکین در صورت مشاهده تماس از دست رفته در هنگام تماس به کد کشور تماس گیرنده توجه کنند و در صورت مشاهده کد دیگری به جز 0098 در حین مکالمه بر روی صفحه نمایش تلفن همراه باشند. یا 98+، بلافاصله تلفن را قطع کرده و شماره را بررسی کنید.
همچنین طی دو سال گذشته علاوه بر نظارت برخط 24 ساعته و تغییر مسیرهای تقلبی به مسیرهای کم خطر و با کیفیت، شکایات مشترکین در این خصوص بررسی شده و در صورت تماس با مقاصد متقلب، مشترک اطلاع رسانی شده و در دو مورد غرامت به مشترکین و همچنین جریمه برای اپراتورهای متقلب در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر همراه اول تنها اپراتوری است که سوئیچ انحصاری خود را دارد و به همین دلیل با پیاده سازی الگوریتم های تشخیص اعداد و مسدودسازی در لبه شبکه، سرعت بسیار بالاتری نسبت به هر سیستم مدیریت کلاهبرداری قبلی دارد و بیش از چند مورد آسیب می بیند. روزانه هزار عدد تقلبی شناسایی و مسدود می شود.
خوشبختانه به دلیل مسائل امنیتی شبکه همراه اول، امکان هک سیم کارت و شماره مشترک توسط هکرها وجود ندارد تا ناخواسته هزینه استفاده دیگران را بپردازند تا هزینه های سنگینی را به مشترکان تحمیل کنند. بنابراین کلاهبرداران تنها با وسوسه و تحریک مشترکان از آنها سوء استفاده می کنند.
در متداول ترین روش که از قضا در راس کلاهبرداری های صنعت مخابرات دنیا قرار دارد، مشترکین با تماس های بی پاسخ سرشماری های بین المللی با منشأ نامعلوم مواجه می شوند که در صورت تماس، هزینه ای متحمل می شوند. سنگین خواهند شد.
همراه اول علاوه بر تعریف قفل گوشی و اثر انگشتی، به مشترکین خود توصیه می کند قفل سیم کارت (PIN) خود را در محیط های پرخطر و سفرهای خارجی فعال کنند تا از سوء استفاده های احتمالی به دلیل سرقت گوشی و سیم کارت جلوگیری شود. همچنین به مشترکینی که مایل به استفاده از خدمات تماس بینالمللی نیستند، این نوید را میدهد که به زودی میتوانند محدودیتهای تماس بینالمللی را برای شماره خود از طریق کد دستوری که اطلاعرسانی میشود، فعال کنند.
مشترکین همراه اول ضمن توجه به هشدارهای ذکر شده می توانند در صورت اعتراض به قبوض یا ابطال شارژ خود با شماره 9990 تماس گرفته و مراتب را جهت بررسی اعلام کنند. همچنین مشترکین می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرویس تماس بین المللی همراه اول به آدرس https://mci.ir/international-call مراجعه کنند.
اگرچه در سال 1398 با ابلاغ قطعنامه 289 به اپراتورها، موضوع انتقال مکالمه بین المللی مشترکین از شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورهای کشور و سپس به دلیل قرارداد اپراتورها با شرکت های خارجی مشترکین منتقل شد. به همه کشورها و اپراتورهای بین المللی ارسال می شود، ترافیک مشترک از طریق ابری از شرکت های حامل برای رسیدن به مقصد عبور می کند. اما برخی از این کلاهبرداری ها توسط این شرکت ها انجام می شود که هم مشترکان و هم اپراتورها را متضرر می کند.
http://mci.ir/-8K2O3W
لازم به ذکر است که ارائه تلفن بدون نظارت به کودکان و نوجوانان نیز ممکن است باعث درخواست تماس های بین المللی عمدی یا غیرعمدی شود. اپلیکیشن «با من» یا مشاهده شارژ سیم کارت اعتباری شما، می تواند به سرعت متوجه این موضوع شود.
م. خ
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت مخابرات سیار ایران، تماس های بین المللی ناشناس، ارتباط با شماره مسابقه شبکه های ماهواره ای، پیامک های حاوی لینک های اغوا کننده، تعامل با سایت های اینترنتی مانند دوست یابی و شرط بندی و مواردی از این دست. ، اغلب به دنبال کلاهبرداری از مشترکان هستند که منجر به صدور قبض های نجومی برای آنها می شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری