به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، عیسی زارع پور صبح امروز (یکشنبه، 30 خرداد) در گردهمایی فعالان بخش خصوصی در حوزه فضایی به منظور تجلیل از زحمات رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی، اظهار داشت: ضایعه جان باخته را تسلیت عرض می کنم. رئیس جمهور، و هر چه زمان بیشتر می گذرد، زمان بیشتر می گذرد. ما جای خالی او را احساس می کنیم و هنوز زمان زیادی داریم تا باور کنیم که رئیس جمهور دیگر در میان ما نیست.
چه کسی به دلیل ناراحتی غربی ها دستور پرتاب ماهواره را نداد؟
وی با تاکید بر اینکه اگر نگاه و نگاه ویژه آیت الله رئیسی نبود، حوزه فضایی تا این حد پیشرفت نمی کرد، افزود: در دولت قبل به حوزه فضایی توجه نمی شد و زمانی که ماهواره بر روی ماهواره بر قرار شد تا پرتاب شود، دستور پرتاب نشدن صادر شد. پروژه دوستی (شریف) در سال 2012 به آژانس فضایی واگذار شد، اما سه سال طول کشید تا ماهواره پرتاب شود. حتی در سمنان تست های سازگاری و مونتاژ انجام شد اما در آخرین لحظه دستور انصراف صادر شد. در این شرایط آیا جایی برای تیم سازنده باقی می ماند؟
وزیر ارتباطات تصریح کرد: آن طرف مرزهای کشور نمی خواستند کسی را ناراحت کنند. ماهواره به سوله برگشت و به زمین افتاد و پس از 2 سال دوباره آزمایش شد و در نهایت پرتاب موفقیت آمیز نبود. ما در کشور چنین دوره ای داشتیم و کشور یک دهه عقب افتاد.
زارع پور تصریح کرد: از این فضا به دوره ای رسیدیم که شهید رئیسی کار خود را شروع کرد. فراموش نمی کنم که در همان روزهای اول شروع به کار در وزارت ارتباطات برنامه ای را به آقای رئیسی ارائه دادم که به نخبگان توجه ویژه ای داشته باشد. به همین دلیل به همراه او بازدیدی 6 ساعته از دستاوردهای فضایی در نقاط دور داشتیم. اگر می گوییم رئیس جمهور مشغله داشت به این دلیل است که نتیجه کار ایشان را از نزدیک دیدیم.
وی تاکید کرد: پس از این بازدید و پس از 11 سال شورای عالی فضایی به ریاست شهید رئیسی احیا شد. نقطه شروع فعالیت فضایی کشور همان جلسه ای بود که در آذرماه 1400 برگزار شد.
شهید رئیسی: هر ماهواره ای که پرتاب می شود قدرت و ثروت تولید می کند
وزیر ارتباطات ادامه داد: از زمانی که حوزه فضایی به اراده بیگانگان گره خورده بود به اینجا رسیدیم. به طوری که در دی ماه 1400 که قرار بود اولین پرتاب انجام شود، به رئیس جمهور گفتم برای ما دعا کنید. همان روز صبح با من تماس گرفتند تا مثل همیشه نتیجه پرتاب را پیگیری کنند.
زارع پور تصریح کرد: رئیس جمهور شهید پرتاب ماهواره را پشتوانه دیپلماسی خود دانست و گفت هر ماهواره ای که پرتاب می شود قدرت و ثروت تولید می کند. هر وقت در مورد کارهای فضایی به شهید گوهر می رفتم کاملاً حمایت می کرد.
اکنون 10 ماهواره در دست ساخت است
وی با بیان اینکه با نگاه ویژه دولت سیزدهم اتفاقات بسیار خوبی در صنعت فضایی افتاد، افزود: اکنون 10 ماهواره در دست ساخت داریم و در مدت 2 سال 10 پرتاب داخلی و 2 پرتاب بین المللی داشتیم. تعداد پرتاب هایی که در کمتر از 3 سال رخ داده است معادل 3 دولت قبل از دولت سیزدهم است.
وزیر ارتباطات اعلام کرد: پرتاب های متعددی نیز در نظر گرفته شده است و امسال نیز پرتاب های زیادی برای ادامه این مسیر پرافتخار و تثبیت دستیابی به مدار لئو انجام می شود.
ساخت سامانه فضایی و عقد قرارداد یک میلیارد تومانی با بخش خصوصی
زارع پور خاطرنشان کرد: در حوزه ایجاد پایگاه فضایی زمینی وجود داشت که 10 سال روی زمین افتاده بود و ساخت آن در دولت سیزدهم آغاز شد و پیشرفت فیزیکی آن به 60 درصد رسیده است.
وی گفت: ساخت سامانه فضایی و انعقاد بیش از هزار میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی همگی از دستاوردهای دولت سیزدهم است. برای اولین بار در تاریخ کشور به تصاویر رنگی از کشور دسترسی داریم که قبلاً نداشتیم و همه این اتفاقات خوب در سه سال گذشته که حاصل نگاه راهبردی رئیس جمهور بوده است. .
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات