در راستای توسعه نسل پنجم اینترنت که همزمان با موبایل کشورهای ایران در حال تحقق است، وزارت ارتباطات موظف است تا پایان سال 1404 10 درصد از ارتباطات سیار مبتنی بر این فناوری را تامین کند. .
به گزارش ICTNN، فناوری نسل پنجم در دنیای واقعی سرعت متوسط بسیار خوبی را به کاربران ارائه می دهد که چندین برابر سرعت متوسط دانلود 4G است. در شش بازار جهانی: هند، مالزی، سریلانکا، برزیل، کویت و گواتمالا، میانگین سرعت دانلود 5G بیش از 10 برابر سریعتر از 4G است، اگرچه این نرخ تقریباً 3 تا 6 برابر سریعتر از سرعت دانلود 4G در اکثر شبکه های 5G است. بازارها
با این حال، صرف نظر از انواع مختلف فناوری 5G با توجه به فرکانس باندهای کم، متوسط و بالا که هنوز از نظر رگولاتورهای ارتباطی محدوده مشخص و مشخصی در نظر گرفته نمی شود، بنابراین خدمات اپراتورهای جهانی همگن است. اما در مورد مدل های قیمت گذاری آن در مجامع مختلف فرهیختگان و کارشناسان بحث داغ است.
چند سالی است که خبر نسل پنجم اینترنت در اقصی نقاط جهان منتشر شده و کاربران زیادی منتظر اجرای آن هستند، کشورهای مختلف سعی در ایجاد این نسل جدید از اینترنت با همکاری اکثر اپراتورهای بزرگ اینترنت و غول های فناوری در جهان، این فناوری را توسط برخی اپراتورها به کاربران ارائه می کنند.
همانطور که عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – خردادماه امسال از اقدامات وزارت ارتباطات در زمینه توسعه نسل پنجم اینترنت بر اساس سند طرح جامع ملی و معماری شبکه ملی اطلاعات خبر داد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است تا پایان سال 1404 10 درصد از ارتباطات سیار را بر اساس نسل پنجم فناوری (5G) تامین کند.
از سوی دیگر فرکانسهای رادیویی منبع مهم و کمیابی هستند که در اختیار دولتهای همه کشورهای جهان است و مدیریت آنها ماهیت حاکمیتی دارد، اما بر اساس مقررات داخلی برخی کشورها به اپراتورهایی از جمله واگذار شده است. اپراتورهای تلفن همراه اپراتورهای تلفن
در این راستا دو سالی می شود که حراج 3500 مگاهرتز در پیچ و خم تصمیمات نظارتی در حوزه ارتباطات برگزار می شود و اپراتورهای تلفن همراه مردد بوده و حتی گفته می شود دست خود را به روی هرگونه اقدامی در حوزه ارتباطات بسته اند. خرید و واردات تجهیزات
از این رو چندی پیش تعیین تکلیف این فرکانس ها توسط وزارت ارتباطات مشخص شد و زارع پور در این زمینه اعلام کرد که دو تا سه محدوده فرکانس فرکانس طلایی برای نسل پنجم در نظر گرفته شده است که در حال حاضر در شرف فروش یکی از آنها هستند. (3800-3700). این موضوع به زودی اعلام می شود، تخصیص و مزایده آنها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده است، بنابراین به زودی شاهد تخصیص آنها به اپراتورها خواهیم بود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات