وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هنوز پوشش 100 درصدی نسل چهارم اینترنت را نداریم و تا زمانی که در این حوزه به پوشش کامل نرسیم، نمی توانیم به سرعت به سمت نسل پنجم ارتباطات برویم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: هیچکس در وزارت ارتباطات به دنبال افزایش سود اپراتورها نیست. حذف بسته اینترنت یا ارائه بسته جدید باید برای توسعه شبکه ارتباطی کشور اتفاق بیفتد و اپراتورها در این زمینه تعهد بدهند. در غیر این صورت با هرگونه افزایش تعرفه ای که منجر به توسعه شبکه نشود مخالفیم.
وی افزود: دولت به مردم قول داده بود که حداقل استاندارد مصرف اینترنت را در جامعه تامین کند و در این راستا برنامه ریزی هایی برای ارائه این حداقل اینترنت به صورت رایگان یا نیم بها انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه افزایش تعرفه ها منوط به ضمانت اپراتورهای ارتباطی برای ارتقای کیفیت خدمات خود به مردم خواهد بود. این موضوع باید به تایید کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برسد. ما اصلا موافق افزایش قیمت اینترنت برای افزایش سود اپراتورها نیستیم.
ما هنوز پوشش 100 درصدی اینترنت نسل چهارم را نداریم
خط قرمز وزارت ارتباطات کیفیت شبکه ارتباطی کشور است
زارع پور گفت: اپراتورها باید برنامه های خود را برای توسعه شبکه ارتباطی کشور بیاورند و بگویند چه زمانی زمان افزایش پوشش و کیفیت است تا در اصلاح تعرفه تصمیم گیری کنیم.
به گزارش ICTNN، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه نشست مشترک مجلس و دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر افزایش قیمت بسته های اینترنت توسط اپراتورها بدون دریافت مجوز و اطلاع رسانی به کاربران گفت: در ارتباط ثابت بین 140 تا 150 و در ارتباطات سیار بین 70 تا 80 نوسان داریم. از آنجایی که اینترنت ثابت در سال های اخیر توسعه نیافته است، رتبه خوبی در این زمینه نداریم.
وزیر ارتباطات گفت: قرار نیست اپراتورها فقط با افزایش قیمت سود ببرند و وضعیت شبکه به همین شکل باقی می ماند. تاکید می کنم که خط قرمز ما کیفیت است و مجوز افزایش تعرفه زمانی صادر می شود که اپراتورها متعهد به ارتقای کیفیت اینترنت و استفاده از فناوری های جدید برای اطمینان از دسترسی عموم مردم به اینترنت باشند.
وی در خصوص توسعه نسل پنجم اینترنت گفت: شورای عالی فضای مجازی پیش بینی کرده است تا پایان سال 1403 10 درصد شبکه ارتباطی کشور به این فناوری مجهز شود که باید بگویم با این هدف فاصله داریم. به جز چند سایت آزمایشی در کشور.” اجرا شده است، تقریبا هیچ کاری انجام نشده است.
وی افزود: در تمام دنیا مرسوم است که وقتی مردم در محل کار و خانه زندگی می کنند از اینترنت ثابت استفاده می کنند و فقط در زمان جابجایی به اینترنت موبایل متصل می شوند اما از آنجایی که اینترنت ثابت ما توسعه نیافته متاسفانه این بار به اینترنت می پردازیم. با توجه به ظرفیت محدود باندهای فرکانسی در اختیار اپراتورها، با کاهش شدید کیفیت اینترنت مواجه شدیم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: متاسفانه در چهار سال گذشته سرمایه گذاری اپراتورها برای افزایش کیفیت خدمات اینترنتی متناسب با افزایش تعداد کاربران این نوع اینترنت نبوده است. خط قرمز ما در وزارت ارتباطات کیفیت شبکه ارتباطی کشور است. ما معتقدیم اینترنت با کیفیت و پرسرعت حق مردم است و چون زندگی امروز مردم با فناوری گره خورده است، ما در وزارتخانه به دنبال تضمین کیفیت هستیم.
تحریریه ICTNN شبکه خبری