زارع پور افزود: گام بعدی ارائه خدمات اولیه شبکه مانند ایجاد پیام رسان و موتورهای جستجو است که باید در قالب اپراتورهای خدماتی مانند اپراتورهای ارتباطی به مردم خدمت رسانی کنند. موضوع دیگر امنیت شبکه است که پاشنه آشیل کل حوزه فناوری است که در این زمینه نیز ظرفیت های بسیار خوبی در کشور داریم. در هر سه حوزه دانشگاه می تواند نقش اساسی داشته باشد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ICTNN، «عیسی زارع پور» در جشنواره پژوهش و فناوری که با حضور وزیر نیرو، معاون فناوری و نوآوری دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، در خصوص برنامه وزارت ارتباطات برای اجرای این طرح گفت: چهار سال آینده: یکی از برنامه های اصلی ما رشد صنعت فضایی کشور است و در آینده شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. در حوزه ارتباطات به دنبال استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات برای حل مشکلات کشور هستیم. فناوری اطلاعات اکنون تمام زندگی بشر را در بر گرفته و آن را متحول کرده است و حکمرانی در این فضا صورت می گیرد.
وی گفت: رویکرد دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فناوری است. ما معتقدیم تنها راه نجات کشور استفاده از فناوری به ویژه فناوری اطلاعات است که می تواند همه بخش ها را متحول کند. ما ظرفیت های زیادی در این زمینه داریم که با حضور جوانان می توانیم آن ها را افزایش دهیم.
وزیر ارتباطات افزود: بال دیگر شبکه ملی اطلاعات «خدمات» است که قصد داریم در 3 حوزه به مردم خدمات ارائه کنیم که اولین مورد تحقق پنجره خدمات ملی دولت الکترونیک است که از طریق آن به مردم خدمات رسانی کنیم. کلیه خدمات الکترونیکی ارائه شده توسط دولت با یک احراز هویت در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.یکی دیگر از حوزه های خدمات عمومی کشوری است مانند حمل و نقل و فروش آنلاین که پس از احراز هویت نیز باید در دسترس عموم قرار گیرد.
زارع پور تصریح کرد: بعد از مدتی متوجه شدم که این پژوهشکده مشکلات بودجه ای دارد و به همین دلیل به دنبال کار پروژه ای است. با این وضعیت نمی توان کار را مدیریت کرد، معتقدم پژوهشکده، دانشگاه و جامعه نخبگان باید پیشران حل مشکلات و مسائل کشور باشند. برای رفع این مشکل، رئیس پژوهشگاه ارتباطات را به عنوان عضو غیرموظف هیئت مدیره شرکت زیرساخت منصوب کردم تا مشکلات زیرساختی کشور را از پژوهشگاه به زیرساخت ببرم و رفع کنیم. وگرنه داشتن پژوهشکده چه فایده ای دارد؟ پژوهشکده باید بتواند ایده های خلاقانه ای به مدیرعامل بدهد. اگر در حوزه فناوری اطلاعات یک ناظر 24 ساعته نداشته باشیم از اتفاقاتی که در این حوزه می گذرد کنار گذاشته می شویم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه امیدوارم روزی بتوانیم مشکلاتی را که دانشگاه توانسته است در آمار حل کند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که ارتباط سازمانی بین دانشگاه و صنعت شکل نگیرد، مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند. . به امید روزی که دانشگاهیان وارد دستگاه ها شوند و ماهیت مشکلات را از نزدیک ببینند، از راه دور مشکلات را حل نمی کند.
وی تاکید کرد: پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات داریم. محققین آن به جای حل مشکلات وزارت ارتباطات به دنبال مقاله و ارتقاء هستند. به نظر من این یک آسیب جدی است که باید برطرف شود.
زارع پور افزود: امروز از مرکز اقماری دانشگاه علم و صنعت بازدید کردیم انشالله به زودی شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود. از نزدیک می بینیم که در این زمینه تحقیقاتی انجام شده و نیازهای مهم کشور در صنعت پیشرفته و به روز فضایی برآورده شده است و اکنون به نقاط افتخار رسیده ایم و پیشرفت در صنعت فضایی یکی از بهترین چیزهایی که به دست آورده ایم . رئیس جمهور پس از 10 سال در بازدید مفصلی از حوزه فضایی کشور نیز گفت: “نشت فناوری فضایی باید در حوزه های دیگر نیز معرفی شود.” این کلمه بسیار مهمی است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در گذشته قبل از ورود به وزارت ارتباطات به بسیاری از مسائل انتقاد داشتم اما وقتی وارد شدم دیدم نفر قبلی که جای من نشسته بود واقعا برخی مسائل را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرد. ” . شاید اگر در آن زمان در آن شرایط بودم، شاید می توانستم 20 درصد تصمیم بهتری بگیرم. در مورد موضوعات تحقیق هم همینطور. وقتی در محیطی هستید که ربطی به حوزه اجرا ندارد، باید کاری کنید که در نهایت تبدیل به جزوه ای در کتابخانه شود. به نظر من پژوهش برای کشور گرهی است که به دنبال ایجاد ثروت، فناوری و اشتغال و رفع نیازهای کشور است.
زارع پور ادامه داد: با توجه به تحریم هایی که در دو سال اخیر وجود داشته اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده است. دوستان تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کردند و بسیاری از محصولات پیشرفته مانند صنعت ماهواره بومی شده و قابل رقابت با کشورهای دیگر است. البته در برخی زمینه ها نیاز به بومی سازی داریم که دانشگاه ها و شرکت ها می توانند به ما کمک کنند.
یکی از اعضای کابینه سیزدهم، راهبرد اصلی وزارت ارتباطات را شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و افزود: این شبکه دو بال اصلی دارد؛ بال اول ایجاد شبکه فیبر نوری پرسرعت در سراسر کشور است تا ببرد. فیبر به منازل مردم دستیابی به این هدف نیازمند عزم ملی است در این بخش کمک هایی را به دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان برای بومی سازی تجهیزات تعمیم می دهیم.
وی افزود: ممکن است علاوه بر تولید مقاله در بحث های پژوهشی بتوانیم نیازهای کشور را نیز تامین کنیم. اینطور نباشد که همه نخبگان تمام وقت خود را صرف مقاله اصلی کنند. نیاز به روز کشور ممکن است موضوعی باشد که دانشجوی ارشد بتواند برای آن پایان نامه بنویسد و مشکل را حل کند اما از دل مقاله خارج نشود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی دانشگاه را خانه اول خود عنوان کرد و با تبریک هفته پژوهش تصریح کرد: درباره عدم ارتباط صنعت و دانشگاه و مشکلاتی که در این زمینه به وجود می آید صحبت های زیادی شده است. درد اینجاست که دانشگاه نتوانسته نقشی در حل مشکلات کشور داشته باشد. من درد اصلی را در رویکرد «مقاله محوری» می بینم که حتی به واحدهای پژوهشی که در دستگاه های کاربردی وجود دارند نیز سرایت کرده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری