با توجه به اهمیت فوق العاده صنعت فضا ، کشورهایی که دارای این فناوری هستند سعی در ایجاد انحصار مطلق در این زمینه دارند و به این ترتیب از تمام ابزارهای خود نهایت استفاده را برده اند. بنابراین ، ما باید با کمک همه حاضران و فعالان این صنعت و با تکیه بر قدرت جوانان و دانشمندان ایرانی ، چرخه کامل فضایی ، از ساخت ماهواره و پرتابگر تا ساخت ایستگاه های عملیاتی و در نهایت به طور کامل تلاش کنیم. خدمات کاربردی مبتنی بر فضا بومی داشته باشید.
فناوری فضایی در ایران تا اوایل دهه 1990 روند رو به رشدی داشت ، اما در سالهای اخیر رشد آن متناسب با قدرت نخبگان و موقعیت علمی و فناوری کشور نبوده است. اگرچه ما طی این سالها جهش هایی در این زمینه داشته ایم ، اما ظرفیت های کشور ما بسیار بیشتر از موقعیت فعلی ما در این صنعت مهم و استراتژیک است.
هفته جهانی فضا فرصتی است برای به یاد آوردن چنین سابقه ای طولانی و کشف و شناخت پتانسیل علمی جوانان ایرانی برای بومی سازی و بکارگیری دانش فضایی در ایران. این مناسبت را به همه علاقه مندان ، دانشمندان و فعالان حوزه فضا که در دستیابی به دستاوردهای علمی و اجرایی مثر بوده اند تبریک می گوییم. دور از انتظار نیست اگر تصور ما از علم و فناوری فضایی فقط بر ساخت ، پرتاب و گردش ماهواره ها متمرکز باشد ، زیرا در حالی که این بسیار مهم است ، استفاده از دستاوردهای صنعت فضا در زندگی روزمره مردم از اهمیت بیشتری برخوردار است. در جایی که صنعت فضا می تواند برای بهبود ارتباطات ، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست ، افزایش بهره وری در کشاورزی ، مدیریت بلایای طبیعی و صدها برنامه دیگر اقدام کند و نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشد. امروزه فناوری فضایی به نمادی از اقتدار علمی ، توسعه و پیشرفت کشورها تبدیل شده است.
پیشرفت چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضا و ارتقاء موقعیت ایران از رتبه 45 در سال 1996 به یازدهم جهان در سال 2017 با تلاش دانشمندان مومن و متعهد ایران اسلامی حاصل شده است. برنامه ریزی دقیق در اواسط دهه هشتاد تا اوایل دهه نود برای شناسایی استعدادها و جذب جوانان نخبه و حرفه ای بر اساس دانش و نوآوری منجر به اقدامات معتبری مانند پرتاب ماهواره امید با ماهواره بومی سفیر امید در سال 2008 شد و پس از آن ایران به یک باشگاه محدود تبدیل شد. به کشورهای دارای قابلیت طراحی ، ساخت و پرتاب ماهواره ملحق شد.
مایه افتخار است که در بین دانشمندان جوان فضایی در ایران ، تعدادی از زنان نخبه مشغول به کار هستند و نقش اساسی در بومی سازی فناوری فضایی ایفا می کنند و این مطابق شعار امسال هفته جهانی فضا است. با عنوان “زنان در فضا” من تردیدی ندارم که فناوری فضایی به زودی با همکاری و هم افزایی همه علاقمندان ، محققان ، فعالان و ذینفعان این حوزه گامی در جهت توسعه و تحقق اهداف جمهوری اسلامی بر می دارد.
ICTNN روز سه شنبه به مناسبت هفته جهانی فضا نوشت: “وسعت وسیع فضا خلقت خالق بزرگ آسمانها و زمین است ، پر از رمز و راز که”. بشر همواره در پی کشف و بهره برداری از آن بوده است. در این میان و بر اساس تاریخ ، ایرانیان از پیشگامان نجوم و رصد فضا بوده اند و دانشمندان بزرگی داشته اند. این واقعیت که تقویم خورشیدی امروز نتیجه مشاهدات دقیق حکیم عمر خیام و تیم منجمانش است ، تنها یک دلیل بر این مدعاست و این بدان معناست که ایرانیان وارثان بزرگی از دانش اولیه نجوم و استفاده عملی از این قبیل بودند. دانش با چنین سابقه ارزشمند و طولانی ، انتظار می رود که در عصر حاضر ، ایرانیان مانند گذشته ، با انگیزه و علاقه بر مرزهای دانش قدم بگذارند و پیشگامان کشف راز و رمز جهان باشند.
از زحمات همکاران عزیزم در سازماندهی و تحقیقات فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین فعالان این حوزه در سایر بخشهای علمی ، تحقیقاتی و اجرایی قدردانی می کنم و مطمئن هستم که با کمک و حمایت همه اعضای این خانواده گرانبها در مجموعه های مختلف ، ما در تسریع توسعه فناوری بومی فضایی موفق می شویم و صنعت فضایی کشور به شتاب پیشرفت خود باز می گردد و پرچم ایران عزیز مانند همیشه در بالا به اهتزاز در می آید. اوج عالی دانش و فناوری بومی
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات