با توجه به پایان یافتن جلسات علنی یازدهم قانونگذار و عدم بازنگری در طرح حفاظت از فضای مجازی، این طرح عملاً بی نتیجه ماند و پایانی نداشت.
به گزارش ICTNN، در مهرماه 1400 نمایندگان مجلس یازدهم با بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام های اجتماعی بر اساس اصل 85 قانون اساسی (بررسی در کمیسیون به جای دادگاه) موافقت کردند.
بر اساس مصوبه مجلس، این طرح در دستور کار کمیسیون مشترک قرار گرفت اما در اسفندماه همان سال اعلام شد که نایب رئیس مجلس طی نامه ای خطاب به رئیس کمیسیون ویژه تصمیم گیری خواهد کرد. حمایت از حقوق کاربران، رای کمیسیون ویژه و تصویب کلی طرح حمایت را غیرقانونی دانست.
سپس جلسه غیرعلنی در 22 آوریل 1401 در مجلس برای تعیین مأموریت نظام تنظیم خدمات فضای مجازی موسوم به طرح حفاظت تشکیل شد. در آن زمان سلیمی یکی از اعضای کمیسیون رئیس مجلس گفت که بازنگری این طرح طبق اصل 85 در کمیته مشترک رد شده و طرح حفاظت دیگر در کمیته مشترک بررسی نمی شود.
در نهایت سید نظام الدین موسوی، رئیس کمیسیون ریاست جمهوری در پرونده بهمن 1401 مجلس در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر تصویب طرح حفاظتی و ارسال آن به شورای نگهبان گفت: «حفاظت طرح» حذف شده بود در دستور کار مجلس است و هیچ طرحی بدون موافقت شورای نگهبان قابل بحث و بررسی علنی نیست.
با وجود چنین رویه ای، دو هفته پیش طرح حمایت از فضای مجازی با عنوان «طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و ساماندهی پیام های اجتماعی (اصل ۸۵ قانون اساسی)» در دستور کار هفته نامه مجلس قرار گرفت.
همین طرح با تغییر عنوان مجدد به «طرح نظامسازی فضای مجازی (مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی)» در آخرین آییننامه هفتگی یازدهم قانونگذاری گنجانده شد.
این طرح روز سه شنبه آخرین روز کاری یازدهم قانونگذاری نیز با همین عنوان در دستور کار مجلس قرائت شد اما عملا فرصتی برای بررسی آن باقی نمانده بود.
غلامرضا نوری، عضو کمیسیون تلفیق بررسی طرح امنیت در گفتوگو با ICTNN، اظهار کرد: تمام طرحها و لوایحی که مجلس شروع به بررسی آن نکرده و یا بررسی آن نیمه کاره بماند، به مجلس بعدی منتقل نمیشود و رد میشود. .
وی ادامه داد: برهمین اساس پرونده صیانت از فضای مجازی در این مجلس بسته شده و ماموریت آن مشخص نشده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات