سید ستار هاشمی وی در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ICTNN در توضیح بیشتر اظهار داشت: یکی از سازمان های وابسته به وزارت ارتباطات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که برای ارتباط با دانشگاه ها برنامه ریزی شده است.
همچنین از سوی دیگر در فضای ارتباطی کشور و فضای ارتباطی جهان شاهد این هستیم که تحولات فناوری از شتاب زیادی برخوردار است. یعنی اگر فقط استفاده از فناوری را در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دهیم و از روند پرشتاب توسعه فناوری غفلت کنیم، به زودی عقب خواهیم ماند.
وی ادامه داد: بنابراین اینکه یک موسسه تحقیقاتی به عنوان بازوی تحقیقاتی برای رصد پیشرفت این حوزه در ساختار وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده است اقدام ارزشمندی است و البته باید تلاش کرد تا ارتباطی بین این امر برقرار شود. گروه به عنوان نقطه تماس وزارت ارتباطات و تقویت موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی. چون الان وقتی از فضای مجازی یا مجازی صحبت می کنیم، می دانیم که ابعاد آن فقط ابعاد فنی نیست. یعنی دارای اضلاع مختلفی است که تنها بخشی از این اضلاع و اجزای فنی است.
هاشمی تاکید کرد: از آنجایی که محققان و همکاران ما در پژوهشگاه عمدتاً در زمینه های فنی تحصیل می کردند، باید از ظرفیت دانشگاه و سایر مراکز تحقیقاتی برای تقویت سایر ابعاد استفاده کنیم. موضوع طراحی سازوکار به گونه ای که ارتباط مستقیم و مؤثر برقرار شود. بخشی از برنامه های ما است که در دوره جدید دنبال می کنیم.
آموزش 500 هزار نفر در حوزه فناوری اطلاعات
وی با ذکر مثالی گفت: یکی از موضوعاتی که بسیاری از چارچوب های کلی و سیستم های حاکمیتی را تحت تاثیر قرار می دهد، موضوع هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی اکنون در حال ایجاد تغییراتی است که تا یکی دو سال پیش غیرقابل تصور بود. اما وقتی امروز نگاه می کنیم، می بینیم که چقدر مشاغل تحت تأثیر این فناوری جدید قرار گرفته و اقتصاد تحت تأثیر این فناوری جدید قرار گرفته است و ادارات دولتی در کشورهای مختلف چقدر روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کنند، اهمیت آن را بیشتر درک می کنیم. مثلاً هند در این زمینه سرمایه گذاری زیادی کرده است یا بسیاری از کشورهای منطقه و کشورهای حوزه خلیج فارس سرمایه گذاری زیادی در این زمینه کرده اند.
هاشمی ادامه داد: بنابراین اگرچه این موضوع در ابتدا یک موضوع فنی به نظر می رسد، اما در واقع یکی از کارکردهای جدی هوش مصنوعی مسائل محتوایی است. برای اینکه بتوانیم تصویرسازی و روایت درستی از تاریخ تمدن کشورمان ارائه دهیم و در مقابل آموزه های دینی را به تصویر بکشیم و در ازای آن محتوا تولید کنیم، این امری است که امروزه با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی امکان پذیر است. برای این کار ابتدا باید آموزش دهیم که در برنامه هفتم توسعه وزارت ارتباطات نیز به عنوان تکلیف دیده شده است.
وی تاکید کرد: وزارت ارتباطات وظیفه دارد 500 هزار نفر را با محوریت ارتباطات و فناوری اطلاعات آموزش دهد. طبیعتا نگاه ما این است که بتوانیم کاربردهای این آموزش ها را در صورت لزوم در دستور کار قرار دهیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات