رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به وضعیت فعلی ماهواره تحقیقاتی مخابرات «مهدا» گفت: ایران چندین ماهواره عملیاتی و مخابراتی در فضا دارد که تعداد آنها به 8 عدد می رسد و برخی از آنها به پایان رسیده است.
به گزارش ICTNN، حسن سالاریه در گفتوگوی تلویزیونی با بیان اینکه صبح روز یکشنبه هشتم بهمن ماه، سه ماهواره ایرانی «مهدا»، «هتف» و «کیهان» توسط ماهواره «سیمرغ» در مدار بیضوی زمین قرار گرفتند، افزود: ماهواره « مهدا» در همان دقایق. در ابتدا سیگنال ارسال کرد و ما موفق شدیم با این ماهواره ارتباط برقرار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ماهواره «مهدا» در سلامت کامل است و اطلاعات آن به زمین می رسد، گفت: این سه ماهواره تحقیقاتی هستند.
سالاریه ماهواره ها را به دو دسته تقسیم کرد و توضیح داد: ماهواره ها یا در دسته عملیاتی هستند که به طور جدی سرویسی را به زمین منتقل می کنند مانند ماهواره «خیام» که در حال حاضر کار می کند و اطلاعات ارسال می کند یا ماهواره های تحقیقاتی هستند. . این ماهواره ها به شخص یا سازمان خاصی خدمت نمی کنند و هدف نهایی آنها ارائه خدمات به گروهی است که آنها را ایجاد کرده است.
رئیس سازمان فضایی ایران، ماهواره «مهدا» را یک ماهواره مخابراتی دانست و یادآور شد: این ماهواره انرژی خود را از انرژی خورشیدی دریافت میکند، به همین دلیل این ماهواره به تجهیزات فنی و پیچیدهای نیاز داشت که بتواند انرژی لازم را به ویژه به ماهواره برساند. شرایط تضمین می کند که این موضوع بر عهده زیرسیستم های ماهواره «مهدا» است.
وی با اشاره به اینکه ایران دارای ماهواره های مختلف عملیاتی و مخابراتی در فضا است و تعداد آنها به 8 عدد می رسد، تاکید کرد: صنعت فضایی ایران در دهه 80 تاسیس شد و در سال 1386 اولین ماهواره ایرانی به نام “امید” در مدار قرار گرفت. نکته مهم در صنعت فضایی کشور. پس از آن ماهواره های دیگری به فضا پرتاب شدند که عمر برخی از آنها به پایان رسید.
سالاریه تاکید کرد: ماهواره های تحقیقاتی برای ما مهم هستند زیرا می توانند موانع ماهواره های عملیاتی را برطرف کنند، زیرا شرایط آزمایش در فضا با آزمایشگاه های تفصیلی که روی زمین اجرا می شوند بسیار متفاوت است.
وی یکی از راهبردهای جدی سازمان فضایی را پرتاب ماهواره های مخابراتی به ویژه در ارتفاعات پایین دانست و گفت: ماهواره های مخابراتی ارتفاع پایین چند سالی است که وارد بازار شده و شرکت های بزرگ جهانی آن را ساخته و در مدار قرار می دهند. . استفاده از این ماهواره ها برای انتقال داده است که گاهی اوقات می تواند خدمات پهنای باند را ارائه دهد.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه اکنون ماهواره های مخابراتی و حسگر در دست ساخت داریم، گفت: ماهواره هایی که با ماهواره «مهدا» در مدار قرار گرفتند، کاربردهای زیادی دارند. «هاتف» و «کهان» از دسته ماهوارههای مخابراتی هستند و فناوریهایی مانند اینترنت اشیا (انتقال داده و ارتباط بین کاربر و تجهیزات) در آن آزمایش میشوند. اگر بخواهیم منطقه جنگلی را از نظر گرما، رطوبت و شرایط آب و هوایی ارزیابی کنیم، می توانیم از فناوری ماهواره هاتف و کیهان استفاده کنیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات