به گفته وزیر ارتباطات، پروژه فیبر نوری در 455 شهر راه اندازی شده و بیش از 1200 کیلومتر فیبر گذاری انجام شده و نزدیک به سه میلیون خانه تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته است.
به گزارش ICTNN، فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطات زیرساختی در سراسر جهان است. فناوری اصلی که در سالهای اخیر کمتر در بخش ارتباطات ثابت ایران مورد استفاده قرار میگرفت، مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم قرار گرفته است.
شبکه زیرساختی کشور با سرمایه گذاری دولت بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده است، اما در داخل شهرها همچنان شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری در کشور وجود دارد. با تجهیزات قدیمی متصل به شبکه مسی معروف است. این شبکه با وجود توزیع گسترده، ظرفیت کمی برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند دارد.
این در حالی است که طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار. باید تا سال 1404 به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. خط ثابت باید روی بستر فیبر نوری تشکیل شود.
در همین راستا، چندی پیش عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – با انتشار مقاله ای در خصوص پروژه فیبر نوری، با اشاره به اولین نشست ماهانه کنترل پروژه به بررسی روند پیشرفت پروژه ملی فیبر نوری برای مشاغل و کسب و کارها اشاره کرد. منازل در سال جدید، هدف از برگزاری این جلسه که با حضور روسای اپراتورهای ثابت و سیار مشارکت کننده در طرح و همچنین همکاران وزیر مرتبط با این پروژه برگزار می شود، بررسی روند پیشرفت پروژه است. به صورت ماهانه دریافت پیشنهادات و انتقادات مجریان طرح و رفع نیازها و مشکلات احتمالی آنها در ارتباط با دستگاه های مختلف وزارتخانه و دولت برای تکمیل این پروژه بزرگ اعلام کرد.
وی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه که مهم ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور محسوب می شود، معوقات کشور در حوزه ارتباطات ثابت برطرف شده و کیفیت ارتباطات به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، گفت: دولت سیزدهم با تمام قدرت های مختلف خود به تحقق این ابر پروژه رسیده است و از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذار نخواهد کرد.
اگرچه از ابتدای اجرای این پروژه در دولت سیزدهم، زمان زیادی به موضوعات مقدماتی از جمله: طراحی کلان، منابع مالی، تصویب قوانین و مقررات لازم، هماهنگی مجریان و همچنین هماهنگی با سایر ذی نفعان از جمله استانداری ها اختصاص یافته است. و شهرداری ها اما تاکنون این طرح در 455 شهر آغاز شده و بیش از 1200 کیلومتر فیبر گذاری شده و نزدیک به سه میلیون خانه تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته اند و به گفته زارع پور تلاش می کنیم تا پوشش فیبر نوری را به 10 برسانیم. میلیون خانه تا پایان امسال انشاءالله.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات