ارزهای رمزنگاری شده چندین سال است که در کانون توجه قرار گرفتهاند، به دلیل حذف واسطهها و ناشناس بودن مانند سایر زمینهها، زمینه سوء استفاده و کلاهبرداری متقاضیان و خریداران را فراهم کردهاند. به همین دلیل مسئولان توصیه می کنند که مردم علاوه بر داشتن دانش کافی نسبت به خطرات این حوزه نیز آگاهی لازم را کسب کنند.
به گزارش ICTNN، ارز دیجیتال یا ارز دیجیتال نوعی پول الکترونیکی است که برای امنیت بیشتر، حذف واسطه ها و ناشناس بودن طراحی شده است و همانطور که بارها گفته شده است، ارزهای دیجیتال از فناوری غیرمتمرکز استفاده می کنند که به کاربران امکان پرداخت امن و پس انداز را می دهد. بدون نیاز به ثبت نام یا استفاده از بانک ها و سازمان های واسطه، پول اهدا می کنند. یعنی نیازی به بانک برای انتقال این ارز نیست و مردم می توانند مستقیماً این ارزها را به یکدیگر منتقل کنند.
بیشتر ارزهای دیجیتال بر روی یک پایگاه داده توزیع شده به نام بلاک چین کار می کنند و بیشتر واحدهای پایه آن توسط فرآیندی به نام ماینینگ تولید می شوند. کریپتوکارنسی به عنوان یک نوع دارایی دیجیتال در سراسر جهان برای تقریبا 13 سال مورد توجه قرار گرفته است. در گذشته البته در بحث دارایی ها دارایی های نامشهود داشته ایم که می توان به نرم افزارها و سرمایه های فکری افراد و شرکت ها اشاره کرد. اما با توسعه فناوری بلاک چین، نوع خاصی از دارایی ها به نام دارایی های دیجیتال ایجاد شده است و اینها دقیقاً مانند سایر دارایی ها (طلا، دارایی و …) هستند و مالکان در واقع مالک هستند که معروف ترین آنها فعال است. بیت کوین و اتریوم .
گفته شده است که فلسفه اصلی ارزهای دیجیتال بر تمرکززدایی است. به این معنا که فضای جدیدی را در پول و سایر حوزهها به تصویر میکشد که به جای داشتن منبع قابل اعتماد از افراد مانند موسساتی مانند بانکهای مرکزی، باید با ارزشی بر اساس آنچه مردم مایل به انجام آن هستند جایگزین شود. در این فضا نهادهایی که مردم برای حل مشکلات خود به آنها مراجعه می کنند مانند بانک مرکزی بیشترین هدف را دارند. هر ارزی که در یک کشور معامله می شود به اعتبار بانک مرکزی آن کشور ارزش گذاری می شود. به عبارت دیگر، اگر بانکهای مرکزی وجود نداشتند، ارزش تمام اسکناسها، سکهها و سایر اقلام فعلی کاهش مییافت.
اما این پدیده نوظهور می تواند خطرات و مشکلات احتمالی را مانند هر فناوری جدید دیگری داشته باشد که معایب خاص خود را دارد، به عنوان مثال مشکلاتی مانند کلاهبرداری در معاملات مسکن ممکن است رخ دهد، در حال حاضر نمی گوییم ملک یا مسکن مشکل دارد. در فضای کریپتوکارنسی به دلیل ماهیت نوپای آن و اینکه بسیاری از علاقه مندان فکر می کنند می توانند سریع پولدار شوند، می توانند کلاهبرداری کنند و از این حس افراد سوء استفاده کنند. پس ضررش هم همینطوره. در غیر این صورت شبکه بلاک چین و دارایی های دیجیتال و کسانی که پشتوانه و کسب و کار حرفه ای و جدی در پشت خود دارند، آسیبی به جامعه و افراد وارد نمی کنند.
اما این احساس که مردم از دیگرانی که وارد این پیشنهاد شده اند و می خواهند به عقب برسند عقب می مانند نیز می تواند آسیب زا باشد. بنابراین افرادی که با این بازار و این فناوری آشنایی ندارند، بدون اینکه از ارزش واقعی این ارزهای رمزپایه اطلاعی داشته باشند، فقط دستور پخت آنها را می سنجند و گاهی اوقات گرفتار می شوند. بنابراین، دانستن خطرات ارزهای دیجیتال یک موضوع بسیار مهم است.
رایج ترین جرم در ارزهای دیجیتال این است که افراد ناآگاهانه به افراد خاصی اعتماد می کنند و به آنها پول می پردازند تا برای آنها ارزهای دیجیتال بخرند. برخی از این کلاهبرداران و کارشناسان جعلی پس از دریافت پول به هیچ وجه ارز دیجیتال نمی خرند و ناپدید می شوند. برخی دیگر ارز دیجیتال می خرند و رمزهای کیف پول افراد را نزد خود نگه می دارند و پس از مدتی کیف پول را خالی می کنند. در کنار مسائل و خطرات دیگر در این زمینه، هک کیف پول یا حساب های کاربری در صرافی ها شاید بزرگ ترین ریسک در این زمینه باشد. بنابراین، هر فردی که وارد این عرصه می شود باید بداند که با چنین تهدیداتی مواجه است. روند رسیدگی به این جرایم در پلیس فتا نیز بسیار پیچیده است زیرا بسیاری از مجرمان خارج از کشور هستند و هویتی ندارند و این موارد بیشتر بین المللی است.
در همین راستا چندی پیش رئیس پلیس فتایی فرجا از نوعی کلاهبرداری در حوزه ارزهای رمزنگاری شده خبر داد و گفته شد که جرایم مبتنی بر ارزهای رمزنگاری شده شامل کلاهبرداری، سرقت، کلاهبرداری، پولشویی و سایر فعالیت های غیرقانونی و از مهمترین آنها می باشد. روشهای تقلب در این زمینه طرحهای پانزی هستند. این در مورد کلاهبرداری از مبادلات ارز دیجیتال آنلاین است. امروزه بسیاری از افراد و حتی صرافی های دیجیتال با ایده های کلاهبرداری موسوم به طرح های «پونزی» با وعده سودهای کلان و وسوسه انگیز سعی در جذب سرمایه تازه کار دارند.
در این ترفند کلاهبردار، کلاهبردار معمولا قربانیان خود را از بین افرادی که اطلاعات زیادی از بازار سرمایه و ارزهای دیجیتالی ندارند انتخاب می کند و به آنها قول می دهد که اگر وجوه خود را در اختیار او قرار دهند، می تواند با آنها ارز دیجیتال بخرد و بفروشد و مبلغ کلانی بپردازد. سود تضمین شده برای این افراد
نکته قابل توجه این است که هیچ گونه فعالیت اقتصادی در این زمینه وجود ندارد. این افراد فقط با تبلیغات گمراه کننده سعی در جلب اعتماد و سرمایه گذاری افراد ناآگاه دارند و برای ایجاد اعتماد به سرمایه گذاران مسن تر با استفاده از پول افراد جدید برای مدتی سود می دهند که افراد بیشتری را به سرمایه گذاری تشویق می کند، اما در نهایت زمانی که الف. سرمایه گذار جدید پیدا نشده یا میزان سرمایه به حد قابل توجهی رسیده است، کلاهبردار که ممکن است شخص یا حتی یکی از صرافی های متقلب باشد، صندوق را می دزدد و فرار می کند.
متأسفانه با توجه به ظهور جدید بازار ارزهای دیجیتال و ناشناس بودن کلاهبرداران، هیچ ردپایی از کلاهبرداران در فضای مجازی یافت نمی شود و این فرصتی ناب برای کلاهبرداری در مبادلات ارز دیجیتال در خط تلقی می شود. استخراج ارزهای دیجیتال معمولا بسیار گران بوده و نیاز به تجهیزات خاصی دارد که این مشکل را به راهی برای کلاهبرداری از مبادلات آنلاین ارز دیجیتال تبدیل کرده است.تبلیغات زیادی با عناوین کسب درآمد کلان با استخراج ارز، اجاره دستگاه استخراج بیت کوین در فضای مجازی منتشر می شود. آنجا.
در این کلاهبرداری معمولا با یک سوال ساده شروع می شود که آیا چیزی در مورد استخراج ارز می دانید؟ پاسخ کاربر هرچه باشد به آنها قول داده می شود که با استخراج ارز به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می توانند سود زیادی کسب کنند، حتی ابزاری برای اندازه گیری سود احتمالی ارائه می دهند و بسیاری از افراد ناآگاه وقتی می بینند که در کوتاه ترین زمان ممکن است. زمان برای کسب چنین سود کلانی فریفته فکر استخراج پول یا سرمایه گذاری در پروژه تهیه دستگاه استخراج پول یا ربات تلگرام برای دریافت ارز می شوند، اما این روش در واقع یک طرح پونزی است که در نهایت منجر به ویرانی.سرمایه بسیاری از مردم و کلاهبرداران فرار می کند.
در این زمینه پلیس فتای تهران بارها به هموطنان در حوزه ارزهای رمزنگاری شده توصیه و تاکید کرده است که فریفته عناوین تبلیغاتی جذاب نشوند، حتی ذکر نام این سایت ها در سایت های معتبر دلیلی بر صحت آن ها نیست. ابتدا همه جوانب موضوع را در نظر بگیرید و مهمتر از همه از وجود و اصالت مزرعه استخراج اطمینان حاصل کنید و آگاهانه وارد عرصه سرمایه گذاری در ارز دیجیتال شوید تا در دام کلاهبرداری آنلاین صرافی های ارز دیجیتال نیفتید.
بر این اساس، صرافی های تقلبی ارزهای دیجیتال معمولا از راه های مختلفی برای کسب سود و کسب درآمد استفاده می کنند، اما رایج ترین روش کلاهبرداری آنلاین صرافی ارز دیجیتال، سوء استفاده از نام وب سایت ها و کیف پول های معتبر و تلاش برای جعل کیف پول و درگاه سپرده ارزی است. راه حل های پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع چنین جرایمی شامل تدوین قوانین و مقررات دقیق برای کنترل و نظارت بر فعالیت های ارزهای دیجیتال، ارائه آموزش های لازم به کاربران در مورد خطرات مرتبط با ارز دیجیتال و نحوه پیشگیری از جرایم، توسعه فناوری های امنیتی و رمزگذاری برای حفظ امنیت است. و حفظ حریم خصوصی کاربران و همچنین افزایش همکاری بین رگولاتورها و صنعت ارزهای دیجیتال برای کنترل و جلوگیری از جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال.
بنابراین به فعالان این حوزه توصیه می شود قبل از فعالیت در این زمینه رمز کیف پول خود را محرمانه نگه دارند، از صرافی های معتبر و شناخته شده خرید کنند و با افراد آگاه مشورت کنند. همچنین گول هویت های مجازی در شبکه های اجتماعی را نخورید و به تبلیغات تیزر در این زمینه توجه نکنید.
از منظر روانشناسی، شاید طمع افراد را به این بازارها می کشاند و برخی افراد به دلیل خوش بینی، اعتماد کرده و سرمایه خود را از دست می دهند. برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال به دانش زیادی در زمینه امنیت، تحلیل اقتصادی بازار و فناوری اطلاعات نیاز است و اگر افراد این دانش را ندارند باید از ورود خودداری کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات