حل مشکل مخابرات خیلی طول کشیده است
عباسی تاکید کرد: در حکم وزیر ارتباطات تاکید شده است که به سمت فناوری های بالاتری مانند 5G نیز برویم. کارهایی در این زمینه انجام شده و باید در چند سال آینده به سمت آن حرکت کنیم. دستیابی به سرعت بالای اینترنت مستلزم توسعه شبکه BTS و قرار دادن باند فرکانسی بیشتر است. البته اکنون باند فرکانسی 2300 در اختیار اپراتورها قرار دارد و امیدواریم بتوانیم با صدا و سیما برای دستیابی به باندهای فرکانسی 700 تا 800 به توافق برسیم.
عباسی تصریح کرد: یکی از اپراتورها خرید کرده، دیگری بخشی از تجهیزات خود را برای ارتقا وارد کرده است. همچنین از آنها خواسته ایم که برای افزایش سرعت اینترنت و ایجاد تجربه کاربری بسیار خوب تا قبل از پایان سال این تجهیزات را سریع نصب کنند. این را هم باید در نظر بگیریم که شرایط سرمایه گذاری اپراتورها با توجه به درآمد ریالی و صرف دلاری کمی سخت شده است اما همچنان باید با اولویت بندی به فکر ارتقای کیفیت باشند.
وی افزود: این سرعت اکنون جوابگوی نیاز مردم نیست. در سرویس های جدید و حجیم به هیچ وجه نمی تواند پاسخگوی نیاز مردم باشد. حداکثر سرعت (ADSL) 16 مگابیت بر ثانیه است. این سرعت در حالی که نزدیک به مرکز مخابرات و سیم مسی است در اختیار کاربر قرار می گیرد. در حالی که وظیفه ما در سند شبکه ملی اطلاعات این است که 80 درصد خانوارها و همه مشاغل که رقمی در حدود 25 میلیون خانوار است، با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه و در حالت ایده آل 40 تا 50 مگابیت بر ثانیه به اینترنت دسترسی داشته باشند. واقعیت این است که در زمینه اینترنت ثابت فاصله ما با مقدار مورد نظر بسیار زیاد است.
ما باید توسعه ارتباطات را از صفر شروع کنیم
وی تصریح کرد: در مصوبه شورای عالی فضای مجازی موظف است تا افق 1404 این اتفاق نهایی شود اما نظر وزیر ارتباطات این است که تا پایان سال 1403 برنامه های خود را تکمیل کنیم.برنامه ریزی ما بر این اساس است.
معاون وزیر ارتباطات در خصوص اینترنت همراه و برنامه هایی که برای ارتقای آن در نظر گرفته است، افزود: هدفی که در مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای ما در نظر گرفته شده، ارائه پوشش جهانی اینترنت همراه با سرعت متوسط 10 مگابیت بر ثانیه است. ” الان میانگین سرعت اینترنت موبایل 5 مگابیت بر ثانیه است که باید حداقل دو برابر شود و پوشش سراسری ایجاد کنیم.
عباسی افزود: هم اکنون حدود 10 میلیون و 600 هزار مشترک اینترنت ثابت داریم که برخی با فناوری ADSL، برخی با فیبر نوری، تعداد کمی VDSL و برخی با اینترنت بی سیم هستند. اینترنت ثابت باید متناسب با خانوار در نظر گرفته شود. حدود 25 میلیون خانوار و 5 میلیون کسب و کار داریم که از این تعداد حدود 10 میلیون به اینترنت ثابت متصل هستند.
معاون وزیر ارتباطات به خبرنگار ICTNN گفت: سرعت ثابت اینترنت یکی از موضوعاتی است که عموما به عنوان یکی از عقب ماندگی های حوزه ارتباطات مطرح می شود. عدم سرمایه گذاری در این زمینه باعث شده است که اینترنت نه تنها در این زمینه پیشرفتی نداشته باشد، بلکه از کیفیت آن کاسته شود. بر اساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی، اکنون بیش از 12 درصد از جمعیت کشور از اتصال اینترنت پهن باند ثابت برخوردار هستند، این رقم باید به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
وی در خصوص ارتقای کیفیت اینترنت نیز افزود: نظارت بر کیفیت اینترنت و تلاش برای ارتقای آن کار روزانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است. هر روز باید برای رفع مشکلات تلاش کنیم. با انتقال 2300 فرکانس به اپراتورهای تلفن همراه و تلاش آنها برای واردات تجهیزات، بسیار امیدوار هستم که کیفیت اینترنت به میزان قابل توجهی بهبود یابد.
عباسی درباره ارتقای کیفیت اینترنت همراه افزود: مردم باید تجربه بیشتری از اتصال به اینترنت داشته باشند و اگر سرعت الان حداقل 2 مگابیت بر ثانیه است باید آن را به حداقل 4 مگابیت بر ثانیه برسانیم. در آیین نامه آمده است که حداقل سرعت 4G باید 2 مگابیت بر ثانیه باشد که کمتر از این به هیچ وجه قابل قبول نیست.
معاون وزیر ارتباطات در خصوص حضور فعال رگولاتوری در طرح «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» افزود: نماینده وزارت ارتباطات در این نشست حضور خواهد داشت. هنوز نوبت رگولاتوری برای مشارکت فعال نرسیده است و هر زمان که لازم باشد برای دفاع از حقوق مصرف کنندگان در این جلسات شرکت خواهیم کرد. قطعا در این حوزه وظایفی به سازمان تنظیم مقررات واگذار می شود.
رئیس رگولاتوری تصریح کرد: با فضایی که در کشور ایجاد شده امیدواریم بتوانیم مشکلات صدا و سیما را حل کنیم و آن فرکانس را در اختیار اپراتورها قرار دهیم. موضوع این باند فرکانسی چیزی است که سال ها به دنبال آن بودیم و به جایی رسیده ایم که نیاز به این باند فرکانسی تشدید شده است. ما الان در کشور هیچ باند فرکانسی نداریم که به اپراتورها اختصاص دهیم تا ظرفیت خود را ارتقا دهند، باید فکری کرد.
رئیس رگولاتوری درباره چالش هایی که در ارتباط با تعرفه ها با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: چالش ها همیشه وجود دارد و فقط برای کشور ما نیست. این چالش ها در سراسر جهان با خصوصی سازی شرکت مادر وجود دارد و ما اینجا هستیم تا به این چالش ها رسیدگی کنیم. اما مشکل اینجاست که حل این مشکلات خیلی طول کشیده است و ما به جایی رسیده ایم که باید اتکای خود را به مخابرات کاهش دهیم و از دیگر اپراتورهای تلفن همراه و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی بخواهیم برای تقسیم بار وارد عمل شوند. .
در انتظار دسترسی باند فرکانسی 700-800
وی افزود: البته باید در نظر داشت که گاهی اوقات در نقطه ای که جمعیت زیاد شده، ممکن است سرعت کاهش یابد، گاهی اوقات اختلالات فرکانس باعث کاهش سرعت می شود، ممکن است در مرحله بعد حداقل سرعت را به 4 یا 6 مگابیت بر ثانیه برسانیم. سال، زیرا همه چیز در حال پیشرفت است و برای استفاده بهینه از فناوری باید سرعت اینترنت بهبود یابد.
سال گذشته اپراتورها بسته های پرهزینه خود را علیرغم هشدارهای نظارتی حذف یا افزایش دادند و بیش از یک ماه طول کشید تا بسته ها به حالت عادی بازگردند. برخی تصور می کردند که رگولاتور اهرمی فشار کافی برای مقابله با این مسائل را ندارد. عباسی در پاسخ به سوال ICTNN تصریح کرد: در همان زمان سازمان تنظیم مقررات پیگیری های زیادی انجام داد. جریمه هایی که در آن زمان برای اپراتورها در نظر گرفته شده بود به حدی بود که مانع از انجام کارهای غیرقانونی آنها نشد. اما با تصویب هیأت وزیران وقت، اهرم سازمان برای حل این گونه مشکلات بیش از پیش شد و بسته ها را پس دادند. تا زمانی که این اهرم وجود نداشت رگولاتور نمی توانست از زور استفاده کند و این مشکل را حل کند اما پس از تصویب این مصوبه بسته ها به حالت قبل بازگشتند.
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN، «صادق عباسی شاهکوه» با حکم وزیر ارتباطات به عنوان معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور منصوب شد. عباسی که سال ها در حوزه ارتباطات فعالیت داشته و سوابق اجرایی متعددی در این زمینه دارد، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ICTNN، وظایف محوله را برای ارتقای کیفیت اینترنت، حمایت از حقوق مصرف کنندگان و نظارت بر فعالیت ها تشریح کرد. از اپراتورها
رگولاتور هنوز وارد طرح حفاظتی نشده است
ارتقای کیفیت اینترنت کار روزمره ماست
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: اگر بخواهیم در مقایسه بگوییم تا کجا باید به تکلیف قانونی وصل شدن 80 درصد خانوارهای ایرانی به اینترنت ثابت برسیم، واقعا در این زمینه صفر هستیم.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه هر چه وضعیت ما در اینترنت ثابت بهتر باشد، بار شبکه موبایل کمتر می شود، خاطرنشان کرد: این مشکلات در دراز مدت جواب می دهد، اما چه چیزی می تواند سرعت اینترنت را در کوتاه مدت افزایش دهد. باندهای فرکانسی هستند.” 2300 هستش
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات