سالاریه تصریح کرد: ساخت سامانه ماهواره ای در کشور ما به صورت انفرادی پیش نمی رود. برای رسیدن به این هدف باید چند صد و چند هزار ماهواره در مدت کوتاهی برای ارتفاعات مختلف به مدار مورد نظر پرتاب شود.
به گزارش ICTNN، استارلینک یک سامانه ماهواره ای است که توسط اسپیس ایکس برای ارائه اینترنت ماهواره ای ایجاد شده است. این صورت فلکی متشکل از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایین زمین است که در ترکیب با فرستنده ها و گیرنده های زمینی کار می کنند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN، چندی پیش برخی اعلام کردند که سازمان فضایی ایران باید چیزی شبیه به استارلینک برای ایران بسازد. ساخت چنین سیستمی زمان بر، پرهزینه و دشوار است.
سالاریه گفت: سازمان فضایی ایران برنامه مدونی در خصوص ساخت سامانه های ماهواره ای دارد. طرح حمایت از تشکیل شرکت های دانش بنیان فعال در این زمینه است تا به مرور زمان به کنسرسیوم تبدیل و ماهواره های کوچک مخابراتی (تا وزن 300 کیلوگرم) تولید کنند.
وی تاکید کرد: اگر اکنون پرسیده شود در آینده نزدیک (2 سال) و تنها با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می توان سامانه ماهواره ای ساخت، پاسخ من منفی است. در چنین اهدافی باید یک کنسرسیوم بین المللی تشکیل شود. نقشه راه ما این است که ایران به همراه چند کشور علاقه مند دیگر که با آنها رایزنی کرده ایم، برای ساخت سامانه ماهواره ای ملحق شوند.
برنامه ریزی برای دستیابی به سیستم ماهواره ای اینترنت اشیا و پهنای باند
سالاریه در خصوص بازه زمانی دریافت سامانه ماهواره ای برای رقابت با استارلینک گفت: قطعاً نمی توان در بازه زمانی 2 تا 3 ساله این کار را انجام داد اما هر چه مشارکت بیشتر باشد قطعاً در مدت زمان کوتاه تری می توانیم به این هدف دست یابیم. زمان. دسترسی به ماهواره IOT (اینترنت اشیا) و پهنای باند هر دو در دستور کار ما هستند.
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در گفت و گو با ICTNN توضیحاتی درباره اینکه آیا می توانیم چیزی شبیه استارلینک داشته باشیم یا خیر، ارائه کرد.
رئیس سازمان فضایی کشور اعلام کرد: با تشکیل این کنسرسیوم به صورت مشترک سکو طراحی و به سامانه تبدیل می کنیم. شکل گیری این سیستم می تواند رقیبی برای سیستم استارلینک باشد.
ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهنای باند
وی افزود: در این گام شرکت ها را شناسایی و توانمند می کنیم تا بتوانند به سمت گام اصلی یعنی ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهنای باند حرکت کنند. این امر منجر به ارائه اینترنت می شود، چیزی که سیستم ماهواره ای Starlink قادر به انجام آن است.
رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: سامانه خرد ماهواره برنامه ای است که در افق کوتاه مدت خود قرار می دهیم. سازمان فضایی تا پایان سال 1401 ثبت شرکت های دانش بنیان برای شرکت در مناقصه و بستری که باید برای این امر ایجاد شود را اعلام می کند. پس از شرکت شرکت ها در مناقصه و بررسی هایی که انجام می شود، با آنها قرارداد منعقد می کنیم.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: در گام اول قصد داریم سامانه مخابراتی متشکل از ریزماهواره ها را طراحی و بسازیم. این سیستم برای باند باریک و اینترنت اشیا استفاده می شود. سیستم های ریزماهواره کوچک و زیر 50 کیلوگرم هستند و بخش خصوصی می تواند به راحتی آنها را بسازد. در این راستا مطالعات امکان سنجی زیادی انجام شده است و امیدواریم شرکت های دانش بنیان با جدیت در این بخش به فعالیت خود ادامه دهند.
ایجاد یک سیستم مخابراتی متشکل از ریزماهواره ها
تحریریه ICTNN شبکه خبری