رئیس کمیسیون فین تک سازمان نصر تهران ادامه داد: از سوی دیگر «رمزریال» نوعی ارز رمزنگاری شده یا ارز دیجیتال بانک مرکزی است که در دسته سکه های پایدار قرار می گیرد. این توکن دارای پشتیبانی است، قیمت آن ثابت است، نوسانات معمول ارزهای رمزنگاری شده را ندارد و بر خلاف ارزهای رمزنگاری شده مورد تایید بانک های مرکزی و دولت است و پشتیبانی آن واحد پول رایج کشور است.
ریال نوعی پول با حمایت و حمایت دولت است
تهدیدها در دنیای ارزهای دیجیتال موضوع ارز دیجیتال بومی را مطرح کرد
یکی از اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران تاکید کرد: به همین دلیل بسیاری از موسسات پولی و بانکی به دنبال راه اندازی ارز دیجیتال بومی خود هستند.
وی در خصوص اینکه چرا پول الکترونیکی بومی نیاز است، پاسخ داد: دلیل افزایش «ارز دیجیتال» بانکهای مرکزی در سراسر جهان از چند سال پیش این است که بانکهای مرکزی احساس میکردند که از ارزهای دیجیتال عقب هستند. به خصوص زمانی که استیبل کوین هایی مانند «تتر» وارد بازار معاملات شد و مشکلاتی که در شبکه ارزهای رمزپایه مانند «ترا» و استیبل کوین هایی مانند «لونا» به وجود آمد، بسیاری از مؤسسات پولی و بانکی جهان به فکر ایجاد ابزارهای مبتنی بر فناوری با استفاده از DLT افتادند. (دفتر کل توزیع شده) یا فضای دارایی دیجیتال بلاک چین.
قربانی درباره تفاوت این دو دارایی دیجیتالی گفت: «رمز ارز» ترجمه کلمه «Cryptocurrency» است و به معنای توکن های بدون پشتوانه است که بر اساس اجماع و شبکه ای که در اطراف آن حرکت می کند شکل می گیرد و نوعی پول است که صادر می شود. توسط بانک مرکزی انجام نشده است.
وی درباره مزایا و معایب ارز ریالی گفت: «ریم ریال» معادل پول و همان ریالی است که روزانه می شناسیم و از آن استفاده می کنیم. آن ریال به صورت ریالی دیجیتالی شده است و مبادلات آن با میانجیگری بین بانک ها انجام نمی شود و مردم می توانند از طریق بانک مرکزی و کیف پول خود ریال خود را از فردی به فرد دیگر انتقال دهند و پرداخت و خرید و فروش ریز و درشت انجام دهند. مقادیری از آن برای استفاده
وی گفت: یکی از موارد دیگر این است که ریال همان طور که از نامش پیداست معادل ریال است و تمام مسائل مربوط به تورم نیز به ریال وجود دارد و این یکی از انتقادات جدی به این ارز دیجیتال است. شاید اگر به جای ریال طلا، الماس و سایر فلزات گرانبها را می گذاشتند، ارزش ریال بیشتر می شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گفته وی، اگر پول ریال پشتوانه طلا یا سایر فلزات ارزشمند باشد، ممکن است محبوبیت بیشتری در بین مردم داشته باشد.
رئیس کمیسیون فینتک سازمان نصر تهران درباره تفاوت ارز رمزنگاری شده با توکن ریالی و اینکه مردم نسبت به این ۲ تلقی مشابه دارند، گفت: توکن ریال و ارز رمزنگاری شده هر دو به صورت دارایی دیجیتال هستند و توکن ریالی تنها به این دلیل در میان دارایی های دیجیتال در نظر گرفته می شود. شبیه ارز دیجیتال است.
قربانی درباره موانعی که ممکن است بر سر راه رمز ریالی قرار گیرد، گفت: اجرای استفاده از رمز ریالی منوط به استقبال مردم است، باید بتوانند با این مفهوم ارتباط برقرار کنند. در بحث ارزهای رمزنگاری شده و ارزهای دیجیتال، مقبولیت عمومی بسیار مهم است و نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت.
قربانی افزود: برخلاف سکه ها و قبوض هایی که در بانک ها داریم و تبدیل به پول الکترونیکی شده اند، «رومریال» واسطه بین بانک ها را حذف می کند و بسیاری از مسائل مربوط به پرداخت ها و حواله های بین بانکی را حل می کند.
«رضا قربانی» عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران (نصر) در گفت و گو با خبرنگار ICTNN با اشاره به نکات مهمی در مورد ریال و تفاوت آن با دنیای ارزهای رمزنگاری شده گفت:
تحریریه ICTNN شبکه خبری