وی با اشاره به اینکه در همه این پروژه ها خلأ همکاری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه ها وجود دارد، افزود: در حال حاضر با دو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و شهید بهشتی برای اجرا همکاری داریم. پروژه ها.”
به گفته وی، دانشگاه های آزاد اسلامی تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس، خواجه نصیر، شیراز، تبریز و فردوسی مشهد 10 دانشگاه برتر در زمینه تولید هوش مصنوعی هستند. . ، به ترتیب.
معین از طراحی و راه اندازی مرکز پردازش پرسرعت «مریم» برای توسعه اپلیکیشن های هوش مصنوعی خبر داد و یادآور شد: طراحی و راه اندازی پلتفرم و ارائه داده های هوش مصنوعی (ALaaS) و بازار داده به عنوان بخشی از ملی. شبکه اطلاع رسانی و ارائه خدمات تحلیل شبکه اجتماعی و فضای مجازی در مرکز رصد شبکه ملی اطلاعات نیز در راستای توسعه هوش مصنوعی در کشور انجام می شود.
به گزارش ICTNN دکتر شهرام معین در وبینار هوش مصنوعی با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه هوش مصنوعی گفت: فعالیت های انجام شده مقدمه ای برای فعالیت های آینده است تا بتوانیم از پتانسیل غنی دانشگاه ها برای پاسخگویی به این موضوع استفاده کنیم. مشکلات اصلی کشور
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های توسعه هوش مصنوعی را از دیگر اقدامات در این زمینه عنوان کرد و یادآور شد: پروژه برآورد مساحت. زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های زیرزمینی و هوش مصنوعی بر اساس داده های سنجش از دور پیاده سازی شد. این طرح تصویب شده و به زودی اجرایی خواهد شد.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی اجرای این طرح را نمونه ای از همکاری با دانشگاه ها دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید بهشتی مجری طرح همکاری با جهاد کشاورزی است. این پروژه مطابق با نیاز کشور در حوزه امنیت غذایی می باشد.
وی با اشاره به توسعه اقتصادی با استفاده از هوش مصنوعی از سال 2020 تا 2030 گفت: برآورد می شود اقتصاد جهانی 20 تریلیون دلار رشد کند.
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشکده فناوریهای ارتباطات و اطلاعات گفت: بر اساس دادههای پایگاه اسکوپوس، تعداد اسناد منتشر شده از ایران در حوزه هوش مصنوعی 48 هزار و 407 مورد است. تعداد اسناد منتشر شده در دنیا 2635660 است و بر اساس سند راهبردی هوش مصنوعی تا سال 1410 حدود 80 درصد تحقیقات در این زمینه در راستای رفع نیازهای فعلی و آینده کشور خواهد بود.
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان کاربردهای هوش مصنوعی پرداخت و گفت: ۷ مرجع معتبر در زمینه کاربردهای هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت. ، بازرگانی و مدیریت، کشاورزی، برنامه های اقتصادی و مالی، انرژی، حمل و نقل، خدمات شهری، محیط زیست، معدن و صنعت شناسایی شده است.
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهداف سند راهبردی هوش مصنوعی در کشور گفت: 80 درصد تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی انجام شده است. برای پاسخگویی به نیازهای فعلی و آتی برای چالش های هوش مصنوعی، پذیرش و استفاده از 45 درصد هوش مصنوعی در دولت و صنعت تا سال 1410، سهم 12 درصدی هوش مصنوعی از تولید ناخالص داخلی تا سال 1410 و سرمایه گذاری 8 میلیارد دلاری در هوش مصنوعی توسط 1410 از جمله اهداف کلیدی است.
معین با بیان اینکه در نهایت با این اقدامات موفق به تدوین نقشه راه ملی هوش مصنوعی در کشور شدیم، گفت: گزارش های مقایسه ای و راهبردهای کشورهای مختلف از نتایج آن تهیه و ضمن برنامه ریزی برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه های اولویت دار و اجرا برنامه ریزی شود. پروژه “توسعه سیستم فنی و اجرایی برای توسعه هوش مصنوعی” است.
معین برنامه ریزی توسعه کسب و کار در حوزه هوش مصنوعی را ایجاد ثروت و برنامه ریزی برای استفاده از هوش مصنوعی در ارتقای بهره وری و کاهش هزینه های جامعه در حوزه های مختلف از جمله اهداف این سند برشمرد و یادآور شد: تدوین این سند به عنوان مکمل با انجام مقایسه ای. مطالعاتی که برای شناسایی استراتژی های هوش مصنوعی ملی در کشورهای مختلف انجام شده است، ظرفیت های داخلی کشور را در این زمینه شناسایی کرده ایم. شناخت فضای سیاسی، اجتماعی، زیست محیطی و حقوقی، تعیین دستورالعمل توسعه هوش مصنوعی در ایران و تدوین راهبردهای توسعه و قانونگذاری هوش مصنوعی از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بود.
معین ادامه داد: بر اساس اطلاعات پایگاه اسکوپوس، تعداد اسناد منتشر شده از ایران 48407 و تعداد اسناد منتشر شده در سراسر جهان در سال 2020 دو میلیون و 635 هزار و 660 مورد بوده است.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: در تحقق منویات مقام معظم رهبری برای پیشگام بودن در حوزه هوش مصنوعی و ارتقای کیفیت گامی بسزایی بردارید. اهداف کلان، سیاستهای کلان، سیاستهای کلان، استراتژیها، سیاستهای خرد، اقدامات، فعالیتها، پروژهها، طرحهای نهادی، بودجهبندی و برنامهریزی فعالیتها و همچنین استفاده هوش مصنوعی در افزایش رشد اقتصادی از جمله دستاوردهای این سند است.
به گفته وی، دستیابی به نرخ اشتغال 1.8 درصدی در حوزههای مرتبط با هوش مصنوعی، ایجاد توان محاسباتی 100 پتافلاپ و ذخیرهسازی 100 پتابایت، استفاده حداکثری از هوش مصنوعی برای حل چالشهای فوقالعاده کشور، تربیت حداقل 600 هزار متخصص هوش مصنوعی و ایجاد حداقل او. 1000 شرکت با حداقل درآمد سالانه 1.5 میلیون دلار و 10 شرکت بزرگ با حداقل 50 میلیون دلار از دیگر اهداف این سند ذکر شده است.
وی چین، آمریکا، انگلیس، هند، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا، ایتالیا و انگلیس را به ترتیب 10 کشور برتر در زمینه هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: ایران جزو رقبای سند چشم انداز 1404 در این زمینه است. هوش مصنوعی اولین با تولید 48407 سند و پس از آن ایران، ترکیه، رژیم اشغالگر قدس، مصر، پاکستان، امارات متحده عربی، عراق و قطر هستند.
تدوین استانداردهای ملی در زمینه هوش مصنوعی، راهاندازی آزمایشگاهی برای آزمایش محصولات و خدمات هوش مصنوعی و توسعه و بهروزرسانی سیستمهای آزمایش و ارزیابی، صلاحیت و استانداردسازی این محصولات و خدمات و توسعه حقوقی، نظارتی، قانونی. و الزامات اخلاقی برای ارائه و استفاده از خدمات هوش مصنوعی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه هوش مصنوعی ذکر شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری