وی افزود: با همکاری هایی که در حال انجام است پیش بینی می شود روند توسعه تجارت ایران و عراق در آینده نزدیک با برنامه های اساسی و ساختاری به روز با تحولات بسیار خوبی همراه باشد.
نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که باید در حوزه تجارت ایران و عراق با جدیت دنبال شود؛ موضوع اجرای هرچه بهتر مفاد تفاهم نامه همکاری است.
وی از جمله تفاهم نامه های عملی بین این کشورها، «همکاری صندوق های ضمانت صادرات»، «تفاهم نامه نمایشگاهی»، «حمل و نقل و ترانزیت زمینی، قراردادهای ریلی» و تفاهم نامه در زمینه امور «گمرک» را نام برد و افزود: اینها تفاهم نامه ها از جمله ظرفیت های دارای مزیت قابل توجهی است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی در جهت رشد مبادلات تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این همکاری ها می تواند در زمینه های مختلف برای پیگیری منافع اقتصادی دو طرف توسعه یابد.
بر اساس این گزارش، در راستای اجرای عملی تر تفاهم نامه های تجاری ایران و عراق، دولت ایران اخیرا (تیرماه سال جاری) با پیشنهاد وزارت اقتصاد، پروتکل اصلاحی توافقنامه فی مابین را تدوین کند. دولت های ایران و عراق در مورد اجتناب از مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات بر درآمد و سرمایه. هیئت دولت با پیشنهاد وزارت اقتصاد و دارایی در خصوص پیشنویس پروتکل اصلاح موافقتنامه دولتهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در خصوص اجتناب از مالیات مضاعف و مبادله اطلاعات بازگشت و سرمایه موافقت کرد. مالیات و او با پرداخت مالیات و اجازه مبادله اسناد خود موافقت کرد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رئیس اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: اتاق بازرگانی بغداد به عنوان اتاق پایتخت عراق آمادگی خود را برای انجام پیگیری های لازم در زمینه اجرای قراردادهای منعقده بین ایران و عراق اعلام کرده است. .
به گزارش خبرنگار ICTNN، شهلا عموری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار مشترک با رئیس اتاق بازرگانی بغداد در عراق، گفت: ایران و عراق به عنوان کشورهای همسایه دوستی و همکاری بسیار خوبی در منطقه دارند.
عموری با تاکید بر اینکه تدوین بسته های حمایتی از فعالان اقتصادی برای تشکیل کنسرسیوم های صادراتی یکی از برنامه های اتاق بازرگانی اهواز برای رشد مبادلات تجاری با کشور عراق است، گفت: با توجه به شرایط بازار عراق، با همکاری مشترک لازم است با دستگاه های دولتی تفاهم نامه ها فعال شود و همچنین حضور مستقیم در بازار داشته باشد. عراق باید یک برنامه جامع و عملی تهیه شود.
عموری با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه های تخصصی محصولات ایرانی در عراق و همچنین پذیرش هیات های تجاری در ایران منجر به ارائه بهترین توانمندی های اقتصادی تولیدکنندگان کشورمان می شود، افزود: در این راستا هماهنگی مستمر بین اتاق بازرگانی اهواز و اتاق بازرگانی اهواز انجام می شود. جمهوری اسلامی عراق بوده است
تحریریه ICTNN شبکه خبری