در نتیجه، نوجوانانی که توانایی کنترل ذهن و افکار منفی و رفتارهای تکانشی و اعتیاد آور را با موفقیت افزایش داده اند، با افزایش عزت نفس، به فعالیت های دیگری مانند مطالعه، معاشرت، دوستان و… و این رویداد می پردازند. ، زمان صرف شده را کاهش دهید در اینترنت بسیار زیاد خواهد بود.
محققان کشورمان برای کمک به افراد مبتلا به این اختلال رسمی و پذیرفته شده در جامعه علمی مطالعه ای را انجام دادند که در آن از درمانی به نام «ذهن آگاهی» استفاده شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از درمان فوق که مبتنی بر کاهش استرس است، میتواند احساس تنهایی و اعتیاد به اینترنت را در بین دانشجویان به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
استفاده بیش از حد از اینترنت نه تنها باعث احساس تنهایی بیشتر شما می شود، بلکه عواقب ناخوشایندی در زندگی روزمره افراد به خصوص نوجوانان به دنبال دارد. محققان در سراسر کشور با موفقیت یک راه حل تمرکز حواس را برای غلبه بر این مشکل آزمایش و پیشنهاد کرده اند.
در این مطالعه محققان دانشگاه سیستان و بلوچستان به بررسی تأثیر ذهن آگاهی بر کاهش احساس تنهایی و اعتیاد به اینترنت دانشجویان پرداختند.
زهرا نیکومنش، دانشیار و پژوهشگر گروه روانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان و همکارانش میگویند: «این موضوع به نفع خیلیها بهویژه دانشجویان بوده است.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گفته کارشناسان، اعتیاد به اینترنت به معنای ناتوانی در کنترل استفاده از اینترنت است که در نهایت منجر به مشکلات و مشکلات روانی و اجتماعی در مدرسه، دانشگاه یا محل کار و زندگی می شود. در واقع اعتیاد به اینترنت در مقیاس وسیع، استفاده بیش از حد از اینترنت در رایانه، تبلت و گوشی است که زندگی فردی و اجتماعی را مختل می کند و در صورت وابستگی شدید به آن، فعالیت های روزمره را مختل می کند. فعالیت آنلاین برای افراد مبتلا به این بیماری شامل بازی های رایانه ای، وبلاگ نویسی، استفاده از پورنوگرافی، رسانه های اجتماعی یا خرید آنلاین است.
بدین منظور از مشارکت 40 دانشآموز پسر دبیرستانی شهر بیرجند بهرهمند شدند و تأثیرات هشت جلسه آموزشی در درمان ذهنآگاهی مبتنی بر کاهش استرس را به روش «کبات زین» ارزیابی کردند.
به گزارش ICTNN، اینترنت که یکی از مهم ترین اختراعات قرن بیستم است، نحوه ارتباط افراد با دیگران، انتشار اطلاعات، تجارت و بازی را تغییر داده است. علاوه بر این، وجود گوشیهای هوشمند موبایلی به اندازه کافی کوچک، معمولی و بسیار کاربرپسند، عملکردهای انسان را امروز متفاوت کرده است. اما با وجود چنین پیشرفت هایی، در حالی که امکان برقراری ارتباط با دوستان در هر زمان وجود دارد، جنبه های منفی این ابزار جدید نیز آرام شده است. برای مثال، رفتارهای اعتیادآور با افزایش استفاده از اینترنت افزایش یافته است.
این نتایج توسط مجله پژوهشگران علمی وابسته به مرکز تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان منتشر شده است.
به گفته آنها «درمان ذهن آگاهی فرد را در هر لحظه غرق در فعالیت می کند و او را از سروصداهای گذشته و آینده و رویدادهای روز جدا می کند. این ویژگی ذهنآگاهی نویدبخش افزایش استفاده از زمان است و برخلاف رفتارهای اعتیادآور مانند اعتیاد و زمانبندی اعتیادآور در اینترنت است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری