وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تحولات قیمت اینترنت گفت: باید در مصوبات تعرفه ها بازنگری شود، اما لزوماً به معنای گرانی اینترنت نیست و «نگذاریم» توسعه را همیشه بر دوش مردم بگذارد.
اما به دلیل مسائلی مانند گرانی فیبر نوری یا عدم آگاهی مردم از نحوه دریافت این سرویس، با وجود راه اندازی بیش از یک و نیم میلیون پورت فیبر نوری، تعداد کاربرانی که فناوری که آنها استفاده می کنند حتی به نیم میلیون هم نرسیده است، ولی اخیرا اپراتورها نیز با رگولاتورها قرارداد امضا کرده اند چه کسانی ملزم به ایجاد پورت فیبر نوری در زمان تعیین شده بودند.
اپراتورها حتی خواستار اصلاحات بیشتر در تعرفه ها شده اند. اما وزارت ارتباطات اعلام کرده است که موافقت با افزایش قیمت اینترنت به معنای این در مورد افزایش سود آنها نیست، برعکس، افزایش قیمت اینترنت به افزایش کیفیت بستگی دارد و هر گونه افزایش قیمتی که منجر به افزایش کیفیت نشود با آن مقابله خواهد شد.
در همین راستا، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در تشریح نحوه سرمایه گذاری در توسعه اینترنت به ICTNN گفت: با حمایت هایی که از سرمایه گذاری انجام داده ایم، دولت از سهم خود در سرمایه گذاری فراتر رفته است. دولت اکنون در حال سرمایه گذاری در سهم خود است و 8 درصد از سهم خود از درآمد اپراتورهای تلفن همراه را برای گسترش ارتباطات اختصاص داده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیز تغییر می کند، گفت: باید در مصوبات تعرفه بازنگری شود اما لزوماً به معنای گرانی اینترنت نیست. بازنگری در این مصوبه بخش مهمی از کار است، اما وزارت ارتباطات برنامه های دیگری دارد و قرار نیست بار توسعه را مدام بر دوش مردم بگذاریم.
از سوی دیگر، این دولت با علم به اینکه توسعه ارتباطات ثابت در سالهای اخیر کافی نبوده و بیشتر شبکه بر عهده اپراتورهای تلفن همراه است و بنابراین علاوه بر مشکلات اینترنت ثابت، کیفیت ارتباطات تلفن همراه اینترنتی کاهش یافته است.این وضعیت تنها با توسعه فیبر نوری پیش بینی شده بود. به همین دلیل در سال گذشته، اهدافی برای پرتاب 20 میلیون فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم تعیین شده است.
این در حالی است که با شروع به کار دولت سیزدهم و به ویژه در ماه های اخیر، اپراتورها بارها خواستار تغییر تعرفه های اینترنت شده اند، به گونه ای که در ماه های اخیر اپراتورهای تلفن همراه و ثابت در اقدامی تقریبا هماهنگ، بسته هایی را قبلاً تغییر دادند. اینترنت و افزایش قیمت هر چند در پی اعتراض کاربران و واکنش نمایندگان مجلس که بر بازگشت قیمت ها تاکید داشتند، گفتند که این اصلاح تعرفه ها در چارچوب مصوبه قانونی کمیسیون تنظیم مقررات مداخله شد و تخلفی صورت نگرفت.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN، سوال سیر تحول قیمت اینترنت حکایت دیروز و امروز نیست; حتی دولت سیزدهم هم نیست، اما به دنبال افزایش نرخ ارز در سال های اخیر و از زمان وزارت محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات دولت دوازدهم – اپراتورها بارها تکرار کرده اند که افزایش هزینه ها در راستای تحقق نرخ ارز، به صورت تصاعدی، قیمت اینترنت باید تغییر کند، اما دولت و وزارت ارتباطات در آن زمان تاکید داشتند که در شرایطی که اپراتورها شبکه خود را توسعه نداده و کیفیت ارائه نکرده اند، قیمت ها تغییر نکند و هزینه های توسعه از جیب پرداخت نشود. اینترنت.
تحریریه ICTNN شبکه خبری