اتصال ارزان کاربران به فیبر نوری
عباسی خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ این مصوبه طی چند روز آینده، اپراتورها باید طرح خود را ارائه کنند تا کار از طریق آن تقسیم شود و به موازات آن کار خود را آغاز کنند. امیدواریم حرکت بزرگی در پیش باشد.
فرمان دولت
معاون وزیر ارتباطات گفت: موضوع مهم این است که با این اقدام دولت منابع مالی خوبی برای توسعه فیبر نوری تزریق می شود. این درآمد را در تصمیم سازمان تنظیم مقررات به دو قسمت تقسیم کردیم. بخشی از آن به عنوان یارانه به اپراتورهای فیبر نوری و قسمت دوم برای اتصال مشتری به پورت فیبر نوری است.
رفع موانع برای اپراتورهای دارای حمایت مالی
با این مصوبه اپراتورهای تلفن همراه پس از اخذ «مجوز خدمات ارتباطی همگرا» می توانند با بهره گیری از این امکانات، وارد حوزه ارتباطات ثابت و راه اندازی پورت های فیبر نوری پرسرعت برای منازل و مشاغل شوند.
به گزارش ICTNN، هیئت وزیران در هفت جلسه اخیر هیئت دولت، مصوبه ای راهگشا برای پیشبرد یکی از بزرگترین پروژه های ارتباطی کشور تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، هشت واحد درصد از سهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه در اختیار این اپراتورها قرار می گیرد تا صرف توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری و افزایش سرعت و کیفیت ارتباطات ثابت شود.
وی افزود: یکی از موانع مربوط به شهرداری ها است که در تامین منابع خود در اختیار بهره برداران مشکل دارند. وزارت نیرو در زمینه کابل کشی نیز مشکل دارد. خوشبختانه در بودجه 1401 آمده است که بخشی از کارهای ما برای رفع این مسائل انجام شده است.
رئیس رگولاتوری گفت: در حال حاضر 1.5 میلیون پورت فیبر نوری ایجاد شده اما حدود 300 هزار پورت در حال استفاده است. بیشتر حمایت های مالی را به اپراتورها در زمینه اتصال کاربران به فیبر نوری واگذار کردیم تا بتوانند این سرویس را با قیمت ارزان تری ارائه دهند.
عباسی تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید کاری کرد. اول رفع موانع برای اپراتورها و دیگری حمایت مالی است.
وی افزود: توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) یکی از پروژه های مهم دولت سیزدهم است که با همکاری همه دست اندرکاران تا پایان دولت برای پوشش 20 میلیون خانوار ایرانی از طریق فیبر اجرا می شود. شبکه نوری.” داشتن شبکه با کیفیت و پرسرعت حق همه مردم است و ما در وزارت ارتباطات مصمم به اجرای این طرح هستیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
عباسی گفت: در این مدت اپراتورها برخی از بسته های بلندمدت خود را حذف کرده اند. اگر قرار باشد تعرفه ها افزایش یابد، باید به تعهداتی مانند افزایش دوبرابر کیفیت، پوشش کامل اینترنت در کشور، حرکت به سمت توسعه اینترنت نسل پنجم و پوشش حداقل 10 درصد مردم عمل کنند.
وی در خصوص اصلاح تعرفه ها که می تواند نقش مهمی در توسعه این پروژه داشته باشد، گفت: اصلاح یا افزایش تعرفه ها بستگی به میزان تعهداتی دارد که باید انجام شود. هدف اصلی دولت توسعه و کیفیت اینترنت است و به دنبال فرمول مناسب هستیم.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: موضوع دیگر حمایت مالی است که در چند جهت آن را ارتقا داده ایم. ابتدا بیان کردیم که اگر اپراتورها در پروژه فیبر نوری (ftth) انجام دهند، درآمدی که از این طریق کسب می کنند مشمول سود سهام دولت نخواهد بود و تنها یک یازدهم آنها سود سهام دریافت می کنند که عملاً صفر است. در واقع دولت از سهم (ftth) فراتر رفته است.
عباسی گفت: این پیشنهاد را در کمیسیون تنظیم مقررات مطرح کردیم و به پنج درصد رساندیم. خوشبختانه دولت برای تصویب این طرح پیشنهاد را به هشت درصد رساند. این نشان می دهد که عزم جدی در دولت برای رسیدن به این هدف وجود دارد. انتقال 20 میلیون پورت فیبر نوری یکی از پروژه های بزرگ دولت در حوزه ارتباطات است.
وزیر ارتباطات همچنین گفت: بی شک تخصیص قابل توجه سالانه این رقم قابل توجه توسط دولت سیزدهم نشان از عزم جدی آن برای توسعه زیرساخت های شبکه کشور و دسترسی به شبکه پرسرعت برای رفع نیاز کاربران و صاحبان مشاغل دارد. هر چه مشارکت در این طرح و مسیر اجرای آن فعال تر باشد، هموارتر خواهد بود. البته دولت و مجلس شورای اسلامی به منظور رفع محدودیت های پیشروی بهره برداران و تسریع در اجرای این پروژه ملی، در قانون بودجه 1401 برای سایر نهادها و دستگاه های مرتبط از جمله شهرداری ها و شهرداری ها تکالیفی پیش بینی کرده اند. وزارت نیرو طرح ملی باید سریعتر محقق شود.
منتظر تایید تایید و ارائه برنامه توسط اپراتورها هستیم
وی گفت: مزیت بعدی مصوبه دیرهنگام دولت بود که اگر اپراتورهای تلفن همراه به پیشرفت پروژه کمک کنند، می توانند به جای پرداخت هزینه به دولت، سه درصد از درآمد خود را به توسعه فیبر نوری اختصاص دهند.
صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار ICTNN درباره برنامه وزارت ارتباطات برای واگذاری 20 میلیون پورت فیبر نوری به منازل و مشاغل گفت: هدف توسعه فیبر نوری تحت پوشش قرار دادن 20 میلیون خانوار در مدت سه سال است. ” برسیم.
وی افزود: دستیابی به این هدف نیازمند منابع مالی است. در آن سال ها اپراتورها این کار را انجام می دادند که اکنون خروجی آن به 1.5 میلیون پورت رسیده است و اگر این روند ادامه پیدا کند به هدف 20 میلیون پورت خود نمی رسیم.
از سه درصد به هشت درصد
وی تاکید کرد: قسمت دوم از آن جهت حائز اهمیت است که بخشی از هزینه اتصال مشترکان به فیبر نوری را تشکیل می دهد و تعداد بیشتری از آنها مایل به استفاده از این سرویس هستند. باید فکر می کردیم که اگر پوشش ایجاد می شد اما ارتباط برقرار نمی شد، پروژه به ثمر نمی رسید.
تحریریه ICTNN شبکه خبری