به گزارش ICTNN، از تیرماه امسال تاکنون بارها اینترنت کشور با افت سرعت و اختلال مواجه شده است و هر دوره دلایل خاص خود را دارد. 25 خرداد امسال مصرف برق کشور به 60 هزار مگاوات در زمان پیک مصرف رسید. که عدد بسیار بالایی در نظر گرفته شد و این رقم نسبت به آخرین بار مصرف در سال گذشته 5000 مگاوات بیشتر بود. اگرچه از سوی مسئولان صنعت برق اعلام شده است که شبکه برق کشور ثابت و بدون مشکل است و مشکل برق رسانی وجود ندارد، اما در برخی نقاط شاهد قطعی برق بوده ایم و همین مشکل مانند سال های گذشته باعث قطع آنتن دهی موبایل و اینترنت و به تبع آن کندی اینترنت شد.
بر این اساس، شرکت ارتباطات زیرساخت خاطرنشان کرد: شبکه ارتباطی زیرساخت کشور در وضعیت عادی و پایدار قرار دارد و اختلال در ارتباطات برخی از مناطق شمالی کشور به شرکت مخابرات ایران مرتبط است.
از سوی دیگر، اعلام شد که سرپرست پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب شده است. ظرف مدت دو هفته تمامی حوضچه ها و مراکز مخابراتی و ساختمان های متعلق به اپراتورهای اصلی را بررسی کنید تا در صورت وجود مشکل سریعا برطرف شود. مخابرات باید خسارت مشترکین و ایرانسل را جبران کند.
در پایان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از روابط عمومی شرکت ارتباطات سابصحق، اختلال مذکور را ناشی از فرسودگی خطوط انتقال و تجهیزات شبکه اینترنت در مناطق خاصی از تهران دانست که با با پیگیری و همکاری کارشناسان این شرکت و هماهنگی شرکت توانیر مشکل حل شد و تمامی ارتباطات پایدار شد.
همچنین آخر هفته گذشته در پی بروز برخی اختلالات در برخی از مناطق شمالی کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد که هیچ گونه اختلالی در شبکه ارتباطی زیرساخت کشور وجود ندارد و سرویس دهی به اپراتورهای مخابراتی و ارائه دهندگان خدمات در لایه های دسترسی به روال گذشته ادامه دارد. در ارتباطات برخی از مناطق شمالی کشور به شرکت زیرساخت گره نخورده است.
عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – وی در همین راستا اعلام کرد که یکی از حوضچه های شرکت مخابرات ایران در خیابان کارگر دچار حریق شده که باعث قطع ارتباط چهار تا پنج ساعته مشترکان شرکت ایرانسل و مشترکان مخابرات شده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
پس از آن، در تیرماه امسال بود که اینترنت با کندی عمومی مواجه شد به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دلیل این امر قطعی گسترده ای بود که دو سه شب در همان ماه اتفاق افتاد.
بار دیگر در 19 مردادماه امسال شبکه اینترنت همراه و ثابت چند شرکت دچار اختلال و بعضا قطع شد. شبکه تلفن همراه نیز برای برخی از کاربران در مناطق خاصی از تهران در دسترس نبود و امکان تماس وجود نداشت. در پی این اختلال، ارتباطات ثابت و سیار در نقاطی از تهران برای برخی از مشتریان خانگی و تجاری قطع شد.
پس از آن در 17 مرداد ماه به دلیل بی توجهی یکی از پیمانکاران فرعی مخابرات، یک سری فیبرهای نوری قطع شد و به مدت حدود چهار ساعت ارتباطات چند استان از جمله مشهد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و کرمان قطع شد. مختل شده که برطرف شده است.
اینترنت در ایران طی چند ماه گذشته از ابتدای سال 1401 فراز و نشیب هایی را پشت سر گذاشته است و هر از چند گاهی با کندی یا اختلال مواجه شده است که هر کدام دلایل خود را دارد.
در همین راستا، مدیریت کل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات اعلام کرد که این اختلال باعث قطع موقت اینترنت «در نقاط خاصی از کشور» شده است. اما چند ساعت بعد، شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که «اتصال اینترنت ربطی به شرکت مخابرات ایران ندارد». همچنین برخی از فعالان این حوزه «اختلال در زیرساخت های مراکز ارتباطی» را عامل اصلی این مشکل عنوان کرده اند.
علاوه بر این، کاربران شبکه های اجتماعی در سوم آگوست سال جاری اعلام کردند که اینترنت خانه اول و همراه در تهران مختل شده بود. این خبر توسط یکی از رسانه های کشور به نقل از شرکت مخابرات منتشر شده است، اما وقوع این اختلال در سایر نقاط کشور نیز مشاهده شده است.
بر اساس اعلام اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، برخی از خطوط ارتباطی ایران قطع شده است. علت آتش سوزی در یکی از حوضه های ارتباطی منطقه هشتم مخابرات بوده و در نتیجه ارتباطات ثابت و سیار در برخی مناطق شهر مختل شده است. و کارشناسان مخابرات برای حل سریع این مسائل تلاش می کنند.
همچنین اعلام شد برای این دو حادثه اخیر (مشهد و تهران) جلسه ای تشکیل شده و عامل اصلی این حوادث بوده است. متأسفانه این اپراتورها اصول حرفه ای را رعایت نکردند که در آن اصول دفاع غیر عامل رعایت نمی شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری