رئیس آزمایشگاه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از طرح ملی ارزیابی سرویس رایانش ابری مطابق با پایش استانداردهای خدمات شبکه ملی اطلاعات خبر داد.
به گزارش ICTNN، رایانش ابری مدلی است که دسترسی آسان، توزیع شده و همه جا به منابع محاسباتی جمعی و مشترک قابل تنظیم را فراهم می کند. در رایانش ابری، قابلیتهای مبتنی بر فناوری اطلاعات بهعنوان خدماتی ارائه میشوند که بدون نیاز به دانش دقیق فناوریهای زیرساخت و با حداقل چالشهای مدیریتی در دسترس هستند. با توجه به این موضوع، یکی از موضوعات مهم، تمرکز چالش های امنیتی بر فناوری های جدید است و باید تاکید کرد که اگرچه رویکردهایی برای ارتقای امنیت سیستم های ابری وجود دارد، اما راه حل جهانی متناسب با پیاده سازی ابری وجود ندارد. فناوری اطلاعات در دولت الکترونیک
رایانش ابری شامل طیف وسیعی از خدماتی است که کاربران به صورت روزانه با آنها مواجه می شوند. این شامل خدمات مصرفکنندهای مانند جیمیل یا ذخیره عکسها در تلفن هوشمند شما، یا حتی خدماتی است که به شرکتهای بزرگ اجازه میدهد همه دادههای خود را میزبانی کنند و همه برنامههای خود را در فضای ابری اجرا کنند. شایان ذکر است این فناوری از پنج لایه کاربر، نرم افزار، پلتفرم، زیرساخت و سرور تشکیل شده است.
یک مفهوم اساسی از رایانش ابری این است که مکان سرویس و بسیاری از جزئیات مانند سخت افزار یا سیستم عاملی که روی آن اجرا می شود تا حد زیادی برای کاربر ناشناخته است. علاوه بر این، استعاره ابر از یک تعریف قدیمی از شبکه مخابرات گرفته شده است که در آن شبکه تلفن عمومی (و بعداً اینترنت) اغلب به عنوان یک ابر ارائه می شود تا بیان کند که مانند یک ابر پنهان در درون است و برای مردم مهم نیست. کاربر. برای دانش
شرکتی که در پیادهسازی و تامین این خدمات تخصص دارد، احتمالاً مهارتها و کارکنان مجربتری نسبت به استخدام یک کسبوکار کوچک خواهد داشت. بنابراین، سرویس های ابری می توانند خدمات ایمن و کارآمدتری را به کاربران نهایی ارائه دهند.
لازم به ذکر است که سرویس های رایانش ابری مقیاس پذیری بسیار بالایی دارند که به کاربر این امکان را می دهد تا منابع موجود را در هر زمان کاهش یا افزایش دهد، به طوری که در هر زمان، اگر مثلاً به دلیل بازدید مکرر سایت، به منابع بیشتری نیاز داشت، ابر فناوری محاسبات به طور کامل به طور خودکار پهنای باند موجود را افزایش می دهد تا اطمینان حاصل شود که زمان پردازش تنگنا نیست.
در همین راستا، رئیس آزمایشگاه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا از طرح ملی ارزیابی خدمات رایانش ابری مطابق با پایش استانداردهای خدمات شبکه ملی اطلاعات خبر داد.
مهدی حسین پور، سرپرست آزمایشگاه فناوری اطلاعات پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباطات، با بررسی پروژه ملی آزمایشگاه ارزیابی خدمات رایانش ابری کشور و خدمات توزیع محتوا، گفت: آزمایشگاه ارزیابی خدمات توزیع محتوا و رایانش ابری با هدف ارزیابی کیفیت ارائه خدمات توزیع محتوا. رایانش ابری در کشور راه اندازی شده است.
وی همچنین جزئیات این پروژه را برجسته کرد و گفت: این سامانه قابلیت ارزیابی کیفیت توزیع محتوا بر اساس پارامترهای کیفیت خدمات شبکه در مناطق مختلف کشور و افزایش سرعت بارگذاری وب سایت ها با استفاده از خدمات توزیع محتوا را دارد.
حسین پور افزود: در این سامانه نحوه ارائه خدمات رایانش ابری در بخشهای مختلف مرتبط از جمله زیرساختهای فیزیکی، کیفیت و سرعت ارائه خدمات، ویژگیهای امنیتی و قابلیتهای تجاری مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیرد.
رئیس آزمایشگاه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره نحوه ارزیابی خدمات رایانش ابری کشور و خدمات توزیع محتوا در سامانه مذکور توضیح داد: ارزیابی سرویس های ci – فوق به صورت خودکار و بر اساس پارامترهای استخراج شده توسط نرم افزار انجام می شود. موتورها و به صورت عینی بر اساس تجربیات متخصصین در این زمینه انجام می شود. در قسمت اتوماتیک موتورهای نرم افزاری به صورت خودکار و در زمان های مشخص بر کیفیت خدمات نظارت می کنند و نتایج را به سیستم تحویل می دهند.
وی در پایان گفت: در قسمت دیگر ارزیابی کارشناسی، تست هایی انجام می شود که نیاز به تجربه و دانش کارشناسان دارد و نتایج در سیستم ثبت می شود و ترکیب دو ارزیابی خودکار و عینی باعث افزایش دقت می شود. نتایج ارزیابی در سیستم و نتایج این امر باعث اعتبار بیشتر آن می شود.
لازم به ذکر است نمایش میانگین کیفیت خدمات، مشاهده اطلاعات ارائه دهندگان خدمات ابری و خدمات CDN، ثبت درخواست های تست عملکردی (غربالگری) برای ارائه دهندگان خدمات ابری و CDN بخشی از قابلیت های این سامانه است که ذینفعان آن وزارتخانه می باشد. ارتباطات و اطلاعات فناوری مطابق با نظارت بر شبکه ملی اطلاعات، اپراتورهای ارائه دهندگان خدمات اینترنت در راستای نظارت بر ارائه خدمات، اپراتورهای ارائه دهندگان خدمات ابری و اپراتورهای ارائه دهندگان خدمات توزیع محتوا (CDN) هستند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات