بر اساس آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، در سال 1401 در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه مکالمات تصویری تصویب شد، اما به دلیل اینکه برخی از گوشی های خارجی در داخل کشور قرار داشتند و به دلیل عدم فعال سازی مجوز، مجوز را فعال نکرده بودند. شرایط تحریم، برخی افراد قادر به استفاده از این ویژگی نبودند. اما این قابلیت در گوشی های تولید داخل وجود دارد.
به گزارش ICTNN، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که اولین بار توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت، اما پس از مدت کوتاهی به دلایل و مخالفت های مختلف، این طرح شد. تصمیم گرفته شد. البته پس از این مشکل بارها قول رفع این مشکل به زودی داده شد، اما از آنجایی که چندین سال متوقف شد، مردم برای دسترسی به این ویژگی به شبکه های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است، روی آوردند.
در نهایت این سرویس تنها در این زمان راه اندازی شد که وزیر جدید ارتباطات در اواسط سال 1401 اعلام کرد که معتقد است این سرویس با یک اپراتور تلفن همراه دیگر به صورت آزمایشی راه اندازی شده و با شرکت های سازنده گوشی مشورت شده است.
به عبارت دیگر، همکاری شرکتهای سازنده گوشی مهمترین شرط راهاندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را روی گوشیهای موجود در ایران فعال کنند.
طبق بررسی ها و اعلامیه های کاربران، این قابلیت از سال گذشته برای برخی از مدل های گوشی های هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور (اپراتور اول) پیام هایی مبنی بر راه اندازی این سرویس برای برخی از مشترکین ارسال کرد. برای استفاده از سرویس تماس تصویری این اپراتور، دو طرف مکالمه باید تحت پوشش شبکه LTE و سیم کارت هر دو مشترک باید تحت پوشش سیم کارت هر دو مشترک USIM باشد. ضمناً این سرویس باید برای هر دو طرف فعال باشد و تلفن همراه هر دو طرف از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.
علاوه بر موارد فوق، تنظیمات سرویس تماس تصویری در پلتفرم شبکه نسل چهارم (ViLTE) باید بر روی تلفن های همراه هر دو طرف اعمال شود. برای استفاده از این سرویس، کاربران نیازی به نصب نرم افزار در تماس گیرنده و گیرنده ندارند و تماس صوتی هم برای مشترکین دائمی و هم برای مشترکین اعتباری قابل استفاده است.
در همین راستا عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – به تازگی درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال 1401 کمیسیون تنظیم شرایط، شرایط و قیمت مکالمات صوتی از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت را تصویب کردیم. نیاز به اینترنت
وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی از گوشی های خارجی داخل کشور بودند و به دلیل شرایط تحریم مجوز را فعال نکرده بودند. برخی از عزیزان نمی توانند از این قابلیت استفاده کنند، اما گوشی های تولید داخل کشور، چون مجوزهایی را که گوشی های خارجی دارند و می توانند این قابلیت را ارائه و ارائه کنند را ارائه می دهند و مردم عزیز من این قابلیت جدید را در کیف پول خدمات ارتباطی دارند. . بودن
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن توضیح داد: تعرفه وضع شده مشابه تعرفه صوتی است و عدد چندان بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت بالا فراهم شده است.
مشکلی که برخی اپراتورهای ارتباطی نیز به آن اشاره کرده اند و در واقع بر اساس نظارت، دو سال است که این سرویس توسط اپراتور پیشرو تلفن همراه فعال شده است اما این مشکل فروشندگان است. در واقع این سرویس روی برخی از فروشندگان کار می کند و ما باید با فروشندگان خارجی به توافق برسیم تا این امکان را باز کنیم. اما گوشی های خانگی از این نظر مشکلی ندارند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات