وی تاکید کرد: اگر بخواهیم در یک سال و نیم آینده این اتفاق بیفتد باید 4 برابر بودجه و 4 برابر سرعت کار در نظر بگیریم که مسیر سختی است. یکی از نیروهای کلیدی و مهم خود را برای توسعه ارتباطات روستایی منصوب کردم. وی تا کنون به شش ولایت سفر کرده است تا مشکلات را از نزدیک زیر نظر بگیرد.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: باید 2 هزار و 674 سایت جدید راه اندازی کنیم و 3 هزار و 200 سایت را ارتقا دهیم. قولی که در زمان رای اعتماد دادم این بود که تمام روستاهای بالای 20 خانوار را تا پایان سال 1401 به شبکه سراسری اطلاعات متصل کنیم، در آن زمان تصور من این بود که برای 4000 روستا زیرساخت ها را فراهم کنیم، اما آمار فعلی ما 7451 روستا را نشان می دهد، اما من به قولم وفادارم.
وی در خصوص برنامه ریزی برای اتصال روستاهای باقی مانده به اینترنت گفت: در 4 سال گذشته حدود 1800 سایت جدید در کشور راه اندازی شده و از این طریق دسترسی با کیفیت به 2500 روستا فراهم شده است. درصد زیادی از روستاها جزو روستاهایی بودند که برای بهره بردار صرفه اقتصادی داشتند و به همین دلیل سایت راه اندازی شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش روز سه شنبه ICTNN، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات امروز در مجلس درباره برنامه این وزارتخانه برای توسعه ارتباطات در کشور افزود: بر اساس آخرین برآوردها حدود 81 درصد روستاهای کشور به اینترنت دسترسی دارند. ” 90 درصد به ما تحویل داده شد. اما ارزیابی ها نشان داد که بسیاری از روستاها به دلیل استهلاک زیرساخت ها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و به اینترنت دسترسی مناسبی ندارند و باید به آن ها نیز توجه شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در حال حاضر 7 هزار و 451 روستا داریم که کیفیت اینترنت آنها اصلا خوب نیست و 4 هزار و 500 روستا اصلاً به اینترنت دسترسی ندارند و امکان ارتباط وجود ندارد. برای حل این مشکلات برنامه ریزی های دقیقی انجام داده ایم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه برای رسیدن به این هدف هشت هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، خاطرنشان کرد: در نظر داریم ارتباطات روستایی را در 4 فاز تکمیل کنیم. در 3 ماه گذشته توانستیم 500 روستا را به اینترنت متصل کنیم. فاز اولیه در بهمن ماه امسال است که حدود 700 روستای جدید را به هم متصل خواهیم کرد. در اردیبهشت و هفته ارتباطات نزدیک به 900 روستا، در هفته دولت سال آینده حدود 2500 روستا و مابقی در اسفند ماه سال آینده به هم متصل خواهیم شد.
زارع پور بیان کرد: این تعداد سایت از منابع وزارت ارتباطات راه اندازی شده است. روستاهای باقی مانده اکثراً روستاهای صعب العبور و دورافتاده هستند و راه اندازی زیرساخت های ارتباطی در آنها مشکل است. در گذشته با یک سایت می توانستیم 2 تا 3 ورست را پوشش دهیم، اما برای اتصال برخی از روستاهای باقی مانده باید یک سایت اختصاصی یا در برخی موارد یک سایت رابط راه اندازی می کردیم. بسیاری از این روستاها از برق و جاده محروم هستند و برای ارتباط به برق نیاز داریم. در تبصره های بودجه پیشنهادی 1401 بند پیشنهاد کردیم که برق رسانی به روستاها با اولویت روستاهای غیرمرتبط انجام شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری