به گزارش ICTNN از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) احسان آریانیان وی روز یکشنبه در خصوص نهایی شدن نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور گفت: در راستای اجرای وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هفتم پیشرفت و دستیابی به اهداف عملیاتی تعیین شده در راهبرد توسعه رایانش ابری کشور. طی یک سال گذشته پروژه ای با عنوان “تحقیق نیازسنجی “شناسایی و تدوین سیستم ارزیابی ارائه دهندگان خدمات ابری” اجرا شد که هدف از اجرای این پروژه توسعه نقشه راه خدمات ابری و تهیه طرح مرکز پایش ابری کشور.
وی با تاکید بر اینکه یکی از خروجی های اصلی این پروژه تهیه و تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور و راهکارهای اجرایی آن در حوزه خدمات ابری مطابق با سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور است، افزود: در این زمینه، پیش نویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور تهیه و طی جلسات متعددی با حضور فعالان بخش خصوصی، کارشناسان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات با بیان اینکه این جلسات با استقبال گسترده بخش خصوصی و فعالان این حوزه مواجه شد، گفت: پس از این جلسات، تیم تدوین نقشه راه خدمات ابری کشور به سرپرستی کارشناسان پژوهشگاه فناوری اطلاعات با فعالان بخش خصوصی با در نظر گرفتن اهداف تعیین شده در اسناد بالادستی، نقاط قوت و ضعف، فرصت های ایجاد شده توسط خدمات ابری در کشور و همچنین تهدیدات احتمالی، اقدام به بازنگری و تکمیل نقشه راه
وی افزود: پس از نهایی شدن، نشست نهایی در ماه جاری با عنوان «نشست ویژه نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور، از توسعه زیرساخت تا رقابت منطقه ای» برگزار شد و این نقشه راه با محوریت توسعه زیرساخت های خدمات ابری کشور و زمان بندی دقیق و تعیین تکلیف برای تمامی ذینفعان مورد توجه و استقبال فعالان بخش خصوصی، کارشناسان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی حاضر در جلسه قرار گرفت.
آریانیان تصریح کرد: این نقشه راه با هدف تشکیل حداقل سه شرکت ارائه دهنده خدمات ابری داخلی و کسب سهم بازار 80 درصدی از کل نیازهای خدمات ابری کشور تدوین شد. در این راستا، تمرکز اصلی بر توسعه زیرساخت های خدمات ابری کشور و زمان بندی دقیق و تعیین مسئولیت ها برای همه ذینفعان بوده است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این نقشه راه سهم بازار داخلی خدمات ابری را به میزان قابل توجهی افزایش خواهیم داد، افزود: یکی از مهم ترین اثرات این نقشه راه ایجاد دولت ابری و الزام دستگاه های اجرایی به مهاجرت به کشور است. زیرساخت های ابر داخلی این اقدام نه تنها باعث افزایش تقاضا برای خدمات ابری داخلی می شود، بلکه زیرساخت های محلی را توسعه می دهد و وابستگی به شرکت های خارجی را کاهش می دهد.
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات تاکید کرد: افزایش اعتماد کاربران به خدمات ابری داخلی یکی از نکات کلیدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال کشور است. زمانی که کیفیت و امنیت این خدمات تضمین شده باشد، کاربران داخلی به خدمات ابر داخلی اعتماد خواهند کرد. نقشه راه پیشنهادی با تاکید بر استانداردسازی و نظارت بر خدمات ابر داخلی، زمینه را برای ایجاد این اعتماد فراهم می کند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات